torsdag 5. november 2020

Roser i oktober

Selv om det ikke er uvanlig at vi her kan ha roser helt til juletider så syns jeg det har vært uvanlig stor roseblomstring i høst. Bildene jeg legger ut er tatt gjennom hele oktober. 

Chippendale, bilde er tatt 27.oktober, roser i forfall er også vakre. 

Chippendale, nøyaktig den samme blomsten fra 5.oktober. 

Chippendale har strukket seg langt i år, både i høyde og i blomstring. Dette bildet ble tatt 31.oktober, jeg ser dem fra kontorvinduet mitt, de er der ennå, og hvis værmeldingen med sol og mindre vind holder så kanskje de kan åpne seg i løpet av helgen. 

Bildet av Viking ble tatt 27.oktober, still going strong. 

Bildet av Coral Dawn ble tatt for en måned siden, 2. oktober. Det er fortsatt klaser med knopper, skal jeg se om de vil åpne seg ute, eller skal jeg plukke dem inn? Vi får se. 

Disse to bildene av Heritage ble tatt 15.oktober, dette bildet mest for å vise det fine bladverket til Selinum, de hvite skjermblomstene jeg har vist tidligere. 

Heritage har hatt den flotteste og lengste blomstringen noen sinne denne sommeren. 

Crown Princess Margareta har begynt å blomstre igjen, og det er godt gjort for det er ikke så mye sol her så sent på året. En merker jo at selve blomstene blir litt mindre i størrelse enn tidligere på sommeren. Bildet ble tatt 27.oktober. 

Winchester Cathedral er i gang med ny blomstring, og prestekragene blomstrer også for fullt. Den røde som sniker seg inn i bildet er en Blodslirekne. Bildet er tatt 31. oktober. 

Jeg vet ikke hvilken rose dette er, jeg tror jeg har en Nina Weibull i dette bedet, men trodde blomstene var litt større. Vet også at jeg har hatt en potterose her, men kan vel ikke være den, for denne er veldig høy. At blomstene er små kan jo komme av at det er sent på året. Den har uansett blomstret lenge nå, og bildet ble tatt 31.oktober. 

Dette blir kanskje de siste rosebildene for sesongen, eller blir det det? Jeg vet ikke, det er fortsatt flere som kommer med knopper, Mary Rose, Penny Lane, Brother Cadfael, og Schneewitchen blomstret også sist jeg sjekket. 

Uansett, ha en fortsatt fin uke. 

12 kommentarer:

 1. Så mange flotte roser som blomstrer hos deg fortsatt. Det er jo fint med en lang høst, og sen blomstring. Det forkorter jo vinteren når høsten blir så lang.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en uvanlig lang hagesesong, men etter hvert bytter jeg gjerne ut litt regn med snø :D

   Slett
 2. Vakker blomstring! Mener også at rosene har holdt seg bedre enn vanlig utover høsten. Alt regnet har slitt mest på dem her, men faktisk ennå noen som ser lovende ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regnet er ikke akkurat så bra for roser, eller vinden som vi har i tillegg, men kan ikke klage i år, blir spennende å se hvor lenge det varer :)

   Slett
 3. Så mange vakre roser du har som fortsatt blomstrer.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Hej Ingeborg!
  Otroligt med så många rosor i blom, fortfarande.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er koselig, og spesielt den røde med alle blomstene, som jeg ikke vet hva heter. Den ser jeg fra vinduet, og den bare fortsetter og fortsetter :)

   Slett
 5. Så utrolig mange roser du fortsatt har i blomst!
  Gøy å se hvor lenge de holder det gående utover høsten. I går hadde vi en Indian-summer-day. 16-17 grader er noe å ta med seg inn i vinteren:)
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde også en fin dag i går, kanskje ikke akkurat Indian summer, men kjente at solen varmet :)

   Slett
 6. Det er jo bare å la seg imponere over disse rosene som blomstrer til langt inn i november :-)) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og noen har stort sett vært i blomst siden tidlig i sommer, litt av en energi :)

   Slett