søndag 25. oktober 2020

Spiselig som nesten er spist opp

Nå er det igjen to ørsmå paprika og litt tomater i drivhuset, og en skål med Aroma-epler i stua.

Det har blitt noen nydelige paprika i høst, og denne var så søt og god. 

Flere farger samtidig, noe ble spist som de er, men noen er også skåret opp og lagt i fryseren til gryteretter gjennom vinteren. 

Og fotografert, det er jo noen uker siden disse bildene ble tatt, slutten av september, tror jeg.

Fra begynnelsen av oktober. De to som henger igjen på buskene nå er jeg ikke helt sikker på om vokser mer. 

En var skikkelig råtten, det var derfor jeg begynte å høste, egentlig før jeg trodde de var klare. 

Fortsatt er det litt tomater igjen, både av de "svarte" og av de rode, men det er kanskje på tide å ettermodne inne hvis det er behov for det. 

Dette er Aroma-epler, det har vært mange, og store, Aroma i år, og det har blitt både eplekaker og mos til fryseren, og til spising, fortsatt er denne skålen igjen. 

Litt høstlig ute i dag, til og med hagl, men jeg har nå fått gjort ferdig ommøbleringen av et bed jeg begynte på for noen dager siden.

Ha en fin ny uke.

16 kommentarer:

  1. Så fine paprika! Nå er drivhuset mitt tømt, og tomatene henger inne til ettermodning.
    Ha en flott uke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Har begynt å rydde så smått jeg også, får ta tak med tomatene også og få resten inn. :)

      Slett
  2. Så flotte paprika du har fått frem. Det er gøy å høste egne grønnsaker.
    Ha en fin kveld.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, om det ikke ble supermange, så ble de utrolig fine de som ble noe av :)

      Slett
  3. Flotte bilder av spiselige ting fra hagen. Ha det godt! Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, rart hvordan en må ta bilder av alt nå for tiden :D

      Slett
  4. Så store og fine Aromaepler du har fått. Her var mange ødelagt av Rognebærmøllen, så det var synd.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bortsett fra at et par av de største og fineste selvsagt, ble spist av fugler, så ble det en god avling, heldigvis ingen Rognebærmøll. :)

      Slett
  5. Hej Ingeborg!
    Jag har några paprika står kvar i växthuset, får nog ta in dem så de inte fryser om det blir kallt. Det blev många stora fina i år. Dina äpplen ser så goda och fina ut.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  6. Hei Ingeborg.
    Jeg har lenge drømt om å ha epler i hagen. Nå er det visst en fyr i Bodø som har startet noe som heter 'Arktisk Frukt'. Får se om det er noe å hente der.
    Så gøy med alt som man dyrker selv - flotte paprika!
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Det må du prøve, jeg intervjuet Dragland utenfor Harstad for noen år siden, og han visste om epletrær som bar frukt helt oppi Kirkenes (mot en sørvegg), så da går det vel an i Tromsø også? :)

      Slett
  7. Herlig med egne paprika, men det tar veeeldig lang tid før de er modne. Du har mye godt å spise fra egen hage ennå du:)
    Nå nermer vi oss november, og jeg har bare jordskokk, pastinakker og en spisskål igjen -så er alt høstet i min hage.
    Ønsker deg en fin uke videre:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det tar langt tid med paprika, men i år fikk jeg i hvert fall litt avling. Her er også alt høstet nå, bortsett fra luftløken som holder det gående hele tiden, bortsett fra kanskje januar. :)

      Slett
  8. Flotte paprika, og godt å vite at det meste er spist opp:-) Vi tok også inn det siste fra drivhuset i september.
    Ha en fin helg/Eirin

    SvarSlett
    Svar
    1. I går tok jeg inn resten fra drivhuset, to små paprika og en liten skål med oransje tomater som får modne mer inne. :)

      Slett