mandag 19. desember 2016

En kald sommerdag

Eller en varm vinterdag. Det er ikke alltid like lett å se forskjellen her på Vestlandet. Hvis det ikke var for at blomstene, bladene, mangler nå. Lyset er også annerledes. Men temperaturen julaften og St.Hansaften kan godt være lik. I går var det en rundt 8 grader og regn i luften. I dag er det også regn, men jeg har ikke sjekket temperaturen. Eller vært ute. Bildene er fra forrige uke.

Disse krukkene står ute hele året. I den som har granbar håper jeg å ha en fersken til våren. I den blå står en forholdsvis nyplantet lavendel. Krukker bør løftes litt opp fra bakken om vinteren, så jeg burde kanskje gå ut og legge noe under. Jeg bruker gjerne små stein eller trebiter. 

Jeg liker å ha vintergrønt i hagen. Tujahekken lengst borte, kjeglegranen nærmest. Bambusen er også fortsatt grønn.  

Dette bildet er tatt fra terrassen, utestuen. Kuletujaen i forgrunnen. Den store grønne som her helt i bildekanten var egentlig en sånn liten som kommer i juledekorasjoner. 

Jeg liker jo godt den oppstammede rosen min, kjøpt som en gul foredlet rose, mens om nå "bare" er rosen den var stammet på, en helt vanlig nyperose, veldig vakker. Kuletujaen under. Og to alunrot som kan skimtes, som jeg fikk i gave tidligere i høst. Gleder meg til å se om de kommer seg, foreløpig ser de fine ut, men erfaringsmessig trives de ikke så godt i hagen her. 

Lyngen er i ferd med å begynne og blomstre. Den pleier å blomstre gjennom hele vinteren.

Noen blomster gir seg selvsagt ikke, sånn som denne ringblomsten. Hvitløkene jeg satt tidligere i høst har flere centimeter lange spirer. 
Deilig å være inne i selve juleuken. Juletre er innkjøpt, vi har som regel vanlig gran med tynne greiner, de fleste gavene er innkjøpt og innpakket. Nå har vi to dager å rydde på, før jentene kommer hjem på juleferie. Hvit jul kan vi kanskje se langt etter her, men julestemning kommer det til å bli allikevel. Ha en fin uke.

18 kommentarer:

 1. Det er liksom at det kunne vært fra et annet land når jeg ser dine bilder. Her er det -3 grader og rimfrost over alt.
  Utrolig at du har ringblomster ennå.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke mye tegn til vinter her, fortsatt 8 grader, regn og vind. Ville nok egentlig heller hatt tre minus. :)

   Slett
 2. Hei. Flotte bilder. Jeg er også glad i grønt om vinteren, men plen har vi ikke.Tenk å ha ringblomster på denne tiden. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Plenen har jeg ikke helt klart å gi slipp på, selv om jeg syns det er veldig fint uten. :)

   Slett
 3. Tack för kommentaren hos mig. Alltid så roligt när en ny kommentar trillar in.
  Trevlig blogg och så fint och vintergrönt du har det. Gott också att vara i takt med julsysslorna och inte behöva stressa.
  Så fint du säger om trädgården i beskrivningen: "ta meg med inn i flytsonen. Den skal åpne sansene og lukke resten av verden ute." Kan bara hålla med!
  Ha det så gott och God Jul
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å lese andres blogger, se hva alle driver på med. Hyggelig at du liker bloggen min. :)

   Slett
 4. Ja, det er ikke lett å sette sesongnavn på Vestlandet:) Som bergenser vet jeg alt om det:) Så heldig du er som kan ha krukker ute om vinteren. Her sprekker de, så må pent rydde på plass. Du har funnet julefreden allerede hører jeg. Så deilig. Da er det bare å nyte og glede seg til jentene dine kommmer hjem.
  Riktig god jul.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da vet du det, i Bergen regner det vel enda mer enn her. Er ikke lett å få pyntet noe ute her i vind og regn. :)

   Slett
 5. Ja, det blir sommer til jul og vinter til påske, bruker vi si på sunnmøre. Det er slik her også, ikke at det gjør meg noe, siden vinter ikke er helt min greie:)
  Herlig å være inne i juleuken, nå må vi bare hygge oss og kjenne på at vi er der:)
  En fin kveld til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter å ha bodd ti år i Oslo savner jeg vinteren litt, men ikke måkingen. Litt av hvert er fint, og litt hvitt nå på det mørkeste hadde vært fint, men vi koser oss inne. :)

   Slett
  2. Hei! Jeg kan gjerne tenke meg din vinter, men ikke sommer. Det som er bra med kulda, er at uønska kryp ikke klarer vinteren. Jeg er også glad i vintergrønt. Liker godt bambus på denne tida. Det er liksom noe eksotisk over den.
   Ha det godt! Anne

   Slett
  3. Ja, skulle gjerne hatt litt varmere og tørrere sommer, selv om det er et pluss at vi som regel ikke trenger å vanne ekstra her. :)

   Slett
 6. Det blir nok grønn jul i år også, og det er meldt storm på julaften. Årstidene er det ofte liten forskjell på her i vest,og jeg husker at vi har hatt samme temperatur på nyttårsaften som på st.Hansaften:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt kjipt med den vinden. I dag har jeg vært ute i regn og blest og prøvd å få litt orden på trappen sånn at det skal se hyggelig ut der når jentene kommer hjem i dag. Får se om det blir liggende på plass ut dagen. :)

   Slett
 7. På tredje bildet ditt er det antagelig en ellwoodii sypress i bildekanten. De klarer seg overraskende godt gjennom vinteren, og blir store og tette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, store er ikke å overdrive. Vet jeg har navnet et sted, skal sjekke når jeg får tid, men det kan godt være du har rett. :)

   Slett
 8. Vind til oss også, og værre skal det bli. Hurtigruta står fast i Trondheim til 26.des. Men jul blir det likevel, så da blir det skikkelig ruskevær.
  Ønsker deg en riktig god jul!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner å blåse igjen her nå, spørs om det er noen vits å tenne lys på kirkegården i morgen. God jul :)

   Slett