lørdag 30. juli 2016

Pynt i hagen

Jeg er ikke akkurat tilhenger av hagegnomer, og hva som får pynte opp i hagen foruten levende planter er ganske strengt. Men det hender jo at jeg finner festlige ting på loppemarkeder, ting som kanskje ikke er ment å være ute, men som kan få resten av livet under åpen himmel uten at jeg trenger å være redd for at det skal bli ødelagt.

Dette store skjellet ble kjøpt på et loppemarked da naboskolen her skulle bygge om, og solgte alt de hadde samlet på opp gjennom årene. Bak vokser en helt vanlig gul daglilje.

Denne engelen, som kommer fra en butikk som hadde opphørssalg,, står i vinduskarmen i leveggen innrammet av villvin.

Her om dagen lurte Hald på om dette var han, han har nok hatt for mange arbeidsoppgaver hittil i sommer. Fugleburet fikk jeg av datteren min en gang, og mannen kommer fra et loppemarkedet. Ser ikke ut som han er så veldig begeistret for utelivet, men sånn er det. 

Han er kommer også fra et loppis, og ser ut som han har det mye verre enn han i bur. Ser ut som han har tatt på seg alle verdens sorger, men jeg liker han.

Denne er det kanskje en mann med for mye fritid som har laget, jeg vet ikke. Den kommer i hvert fall fra et loppemarked, og en kan vel trygt si at den som har laget denne liker gammelt skrot enda bedre enn meg. Knipetang og en sånn sykkellås som en hadde den gang faren for å få sykkelen stjålet ikke var like stor som i dag er i hvert fall gjenkjennelig

Denne damen kommer også fra et loppis, og jeg vet ikke hvorfor, men på en eller annen måte får hun meg til å tenke på mormoren min, som var enda mer hagegal enn meg. Hun hadde blant annet en diger potetåker på landet og dyrket squash som var digre som de største gresskar i byen. 

Nok et loppefunn. Denne nakne mannen har gjemt seg i den gule lerkesporen. 

Dette er en rot som ble funnet i strandkanten på Karmøy. Den hadde vært enda flottere om jeg hadde orket å legge meg ned å fotografere, men det orket jeg ikke.

Enda en flott byste fra loppis. Hun står på peishyllen i utestuen sammen med denne hvite pelargoniaen. Siden pelargonia er halvsukkulente kan de holde ut ganske lenge under tak uten vanning. Tenk, i morgen er det august.

8 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg. Det ser ut som om du har funnet de rette dekorasjonene på loppemarkedene, de glir nok fint inn i hagen! Det er fint når pynten ikke tar så mye av oppmerksomheten, men er noe man plutselig oppdager innimellom plantene. (Og heldigvis har juli 31 dager, så da blir det en bonusjulidag for deg) ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, så jeg hadde skrevet feil, men denne gamle ipaden nektet å la meg gå inn og rette, uansett fint med bonusdager.

   Slett
 2. Så mye fint du har i hagen! Jeg er heller ikke glad i for mye nips, men har en steinkatt og en gargoyle som ser sint og sur ut og som står på trappa ;) Litt må en jo ha ved siden av blomstene!

  Ha en fortsatt fin søndag

  SvarSlett
 3. Spesielle og fine pyntegjenstander du har. Spennende med noe annet enn hagegnomer, ja. :)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. De kommer og går, nå fikk akkurat ene datteren min med seg en hun likte på hybelen. :)

   Slett
 4. Den roten du viser minner meg om min farmorhage, hun hadde noen lignende røtter som dekor ett par steder i hagen sin :) Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å finne ting i naturen og ta hjem i hagen. :)

   Slett