søndag 4. juni 2023

Sarte farger i juni

 Mange romantiske glimt i hagen i begynnelsen av juni. 

Endelig kom jeg i gang med lukingen på skikkelig, og samtidig også utplanting av frøsådde planter som burde ha vært ute for lenge siden. Klematis Montana Rubens blomstrer mer enn i fjor, men å klippe har jeg ikke våget. Den formklippede er Myrteleddved (også kalt Ligusterleddved). 

Terrassen er i ferd med å vokse igjen, nærmest Krypgunneras, den store gunneraens lille slektning, og krypsåpeurt. 

Blåregnen vokser seg stadig utover, for å vokse sånn trenger den å bindes opp, uten at jeg er spesielt flink til å huske på det. 

Inn i mellom blåregnen vokser det Schisandra Magnolia Vine, med ørsmå, men søte blomster. 

Rododendron Horizon Monarch blomstrer nå for fullt sammen med Prydeple. 

Prydeple, så fin og søt, men dessverre veldig kort blomstring. 

Lurte på hvordan jeg skulle få til å plante ut ørsmå frøplanter samtidig som det skal jobbes litt i samme området, som selvsagt skulle vært ferdig for lenge siden. Et fuglebur uten bunn ble løsningen. 

Nå skal jeg ut i hagen og fortsette lukingen, før vinden tar seg opp, det har blåst mye i hele vår, og da er det ikke alltid like hyggelig å være ute, men i dag ser det foreløpig fint ut. 

Ha en fortsatt fin søndag!

12 kommentarer:

 1. Så mysiga bilder! Det blommar på fint hos dig! Tack för din fina kommentar också...
  Sommarkram från Titti

  SvarSlett
 2. Så flott blåregn du har. De klarer seg ikke her uansett hva jeg gjør. Nydelig farge på rhododendronen. Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du har et litt kaldere klima enn her, det er godt det er mye annet å velge. :)

   Slett
 3. Hei! Det er nesten som å se bilder fra et annet land. Du har planter som det ikke nytter å drømme om. Det må være morsomt å ha blåregn, som jeg forbinder med England. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har nok litt mildere vintere enn hos deg, selv om jeg syns de har blitt kaldere og lengre de siste årene. Tror oliventreet mitt har gitt seg etter denne vinteren, men da har det også holdt noen år. :)

   Slett
 4. Så fin blomstring i juni! Sarte farver efter de 'skrappe' løgvækster i foråret - og masser af små fine blomster på træer og klatrevækster. Det har været et sent forår og du skal nok nå at få dine sommerblomster i jorden. Smart med fugleburet!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå kommer de i jorden litt etter litt, tar bare litt tid når det må lukes først, og vi allerede er i juni. :D

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Så fint med en väldigt vacker färg på din Rhododendron, och ett vackert blåregn. Klematisen är så stor och frodig.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er veldig fornøyd med fargen på rododendronen. :)

   Slett
 6. Full sommer og "eksotisk" hos deg, jo! Lekre farger. Selv er jeg helt i sommersjokk. Bare et par uker siden det var masse snø i marka rett oppi her. Joda, kjenner til problematikken med frøplanter som absolutt skal ut, og bestemmelsessteder som "bare" skal gjøres noe med først. Ha en flott dag!
  /Irene

  SvarSlett
 7. Förstår att det stressar dig att ligga efter. Men jag känner - skönt att någon mer inte alltid får bundit upp eller planterat ut i tid. Vi har ju trots allt bara ett visst antal timmar och två händer :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett