tirsdag 7. desember 2021

Hagen fra høst til vinter

Fra den ene dagen til den andre var vinteren her, både fysisk, og etter hvert i kalenderen. Det er jo litt koselig med snø, og litt deilig når den blir liggende som snø, og ikke bare som slaps. 

26.11. Jeg hadde tenkt lenge at jeg skulle gå ut og plukke inn noen blomster, og spesielt roser, som stod så fint. 

Samme bukett på andre siden. 

Inn i vasen. 

27.11. Våknet til snø neste dag. Her rosen Lavender Dream. 

Sommerblomsten Lobelia. 

I solen forsvinner litt av snøen. Lekehytten er dekket med Klematis Montana som fortsatt er litt grønn. Foran, under snøen, vintergrønn Myrteleddved. 

4.12. Vanligvis forsvinner snøen etter et par dager, men nå begynner det å snø igjen. Først orker jeg ikke gå ut og tar bilde fra terrassedøren. 

Men kommer meg etter hvert ut, rosene er litt i villrede, det pleier aldri å komme snø så tidlig her. I bakgrunnen står juletreet og venter på å komme inn. Jeg har aldri kjøpt juletre så tidlig før, men det ble vel litt ekstra stemning med snøen. 

Bildet tatt fra pergolaen og mot Tassebedet, nesten alt ligger under snøen. 

Innover i hagen på sørsiden. 

Drivhuset. 

I drivhusbakken på nordsiden av drivhuset så jeg plutselig mange fine nyper. Den store vintergrønne dekket av snø er Fuglerede, en gammel vintergrønn plante, som har stått her i over tjue år, og før det i en nabohage. 

Det fortsatte å snø litt til, men nå har vi hatt opphold i noen dager, og til helgen skal det bli varmere igjen, og da kommer regnet også. Vi får være glade for den snøen vi har fått, vanligvis (bortsett fra for eksempel i fjor) har vi hatt mer snø nå enn vi pleier å ha hele vinteren.
Det er litt fint å være inne og lage klart til jul også.
Ha en fortsatt fin uke. 

18 kommentarer:

 1. Du verden så mye snø du har fått alt nå. Det er stor forskjell i hagen på før snøen kom og etterpå. Flott juletre med snø på!
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. All den snøen, og at den blir liggende, er litt uvirkelig her. Heldigvis er det måket, noe det ikke pleier siden snøen vanligvis forsvinner med en gang :D

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Vilken kontrast med den fina blombuketten och sedan all snön. Det var riktigt mycket. Vi har fått några fjun, idag var det -19 grader kallt, brr. Redan i morgon kommer det att bli betydligt varmare. Det var en mycket vacker julgran.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, så kaldt det er hos dere, vi har vel hatt maks minus 4. Ja, det var litt rart, den ene dagen plukke blomster og den andre snø. :D

   Slett
 3. Så fin blomsterbukett du har laget av de siste rosene fra hagen. Fine vinterbilder av hagen med snø.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Det var i sidste øjeblik du fik plukket din buket, men det ser fint ud med sne og frost overalt!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig glad for at jeg gjorde det. Den står fortsatt og visner ned, syns fortsatt den er fin, selv om den er vissen :)

   Slett
 5. Det var en imponerende buket du fik plukket, og hvilket smukt snedække du har fået. Det ser lyst og skønt ud.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er tross alt hyggelig med snø i den mørkeste tiden. :)

   Slett
 6. Det er så smukt, når sneen dækker haven, og du har fået taget nogle fine billeder af din vinterhave. Det er med at nyde det, inden der kommer tø og sjap.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortsatt snø, men når det meldte regnet kommer forsvinner den nok fort, så kan vi håpe at det kommer litt mer akkurat rundt jul :)

   Slett
 7. Av en eller annen grunn er det litt vanskelig å skrive kommentarer for meg nå. Det er vel noe med mine innstillinger antar jeg. Nå virker det iallefall.
  Lekre bilder, men jeg liker de tre øverste sommerbildene best da :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, men de er tatt bare dagen før snøen kom :D Håper det ordner seg med kommentarskrivingen, det er alltid et eller annet. Jeg lurer f eks plutselig på om jeg ikke kan se kommentarer på gamle innlegg lenger, men har ikke fått sjekket det skikkelig ut. :)

   Slett
 8. Vacker bukett och häftigt att plocka den så sent. När snön kom här var det väldigt skönt men vi hade sol. De sista dagarna har det varit råkallt på grund av vind från havet.. Då lockar inomhus mer.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør stor forskjell med sol eller ikke, stort sett grått her, men litt solglimt inni mellom. Og mildere. Uten at det betyr at det går an å være ute i hagen :)

   Slett
 9. Der var det bråslutt på sommeren! Litt av en kontrast til den vakre, fargeglade buketten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og nå er snøen på vei til å forsvinne igjen, og meteorologen melder om ti grader. Det er ganske vanlig her, ti grader på jul og ti grader St. Hans :)

   Slett