onsdag 24. november 2021

Fortsatt høst i hagen

 Det er vært en aktiv høst i hagen, mange nye plantekjøp til eventyrlige priser, har en mulighet for det er innkjøp senhøstes med rabatter opptil 70% vel verdt det. Her kommer en del nye bilder av hagen. 

Jeg blir så glad hver gang jeg går forbi rosen Fairy Dance, som ble kjøpt tidligere i høst. Den strekker seg utover hellegangen og er veldig yndig. Nå er blomstene veldig små, men jeg regner med at de er større i sesongen. 

Rosen Lavender Dream blomstrer som bare det, den står i krukke på terrassen, så jeg ser den fra stuevinduene også. Fortsatt mange knopper, men nå er det meldt ned mot null grader om nettene fremover. 

Brother Cadfael blomstrer fortsatt som bare det, men også her er blomstene litt mindre nå. Dette bedet får ikke sol på denne tiden av året. 

En av de nyinnkjøpte plantene er denne "rimete" planten. Den heter Ficinia Truncata Frosty Morning. Mulig det ble et bomkjøp, på etiketten står det at den er vinterherdig, men på nettet står det at den må inn. Får se om jeg skal ta den inn hvis det blir minusgrader, eller rett og slett sette den under tak og håpe på det beste. 

På trappen vokser fortsatt en klematis som har fått lys i luggen, de spanske margerittene er frodige og fine, men sparsomt med blomster nå. Pletter i luften skal få stå her litt til før jeg flytter den i utestuen. 

En Pletter i luften er allerede satt i utestuen. 

Den lyseblå lobelian blomstrer fortsatt fint. Bak står en nyinnkjøpt bregne, den heter Asplenum. Skal være herdig til sone 2, det er litt på kanten i krukke, så det får vel komme inn i utestuen etter hvert. 

Oktoberbergknapp, tror i hvert fall det er det, gir litt adventstemning med de mørk lilla blomstene. 

Storkenebb Rozanne har ikke tenkt å gi seg. 

Her står de siste tomatplantene, som nå er på komposten. Endelig fikk jeg ryddet litt her også (etter at bildet ble tatt selvsagt :D)

Utenfor drivhuset trives eføyen, hadde tenkt å trimme den litt tidlig i sommer, men det glemte jeg helt ut. 

På vei opp til huset vokser en krypende vintergrønnbusk og en balsamgran. 

Og en liten nølende Ringblomst. 

For noen dager siden satt jeg ned det som forhåpentligvis var de siste vårløkene, det ble litt til slutt, både narsisser, tulipaner og allium i bed og krukker. 

Her er det striregn og ingenting som minner om vinter, men det går rykter om at det kanskje kommer litt snø sammen med lav nattetemperatur, det hadde ikke gjort noe. 

Ha en fortsatt fin uke!

16 kommentarer:

 1. Når jeg ser bildene fra hagen din ser det ut som det fortsatt er sommer hos deg. Akkurat nå er det veldig stor forskjell på Vestlandet og Østlandet. Nydelig geranium i november :)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kjennes ut som en litt dårlig sommer med mye vind og regn :)

   Slett
 2. Nydelig Fairy Dance!
  Brother Cadfael er alltid den siste her også. Virkelig ikke mye sol de får nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, BC har vært fantastisk, friskt bladverk også. Synd at den ikke får vist seg mer fram så sent på året, selv om jeg ser den hvis jeg kikker ut kontorvinduet :)

   Slett
 3. Så fine roser som fortsatt blomstrer i hagen din nå. Kjekt med gode tilbud på planter om høsten.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kjenner i kroppen at jeg har lyst til å gå en runde til på hagesentrene, men på søndag er det meldt frost, så jeg får vel droppe det :)

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Fina rosor du har, ser ut som små ballerinor. Fairy Dance, vilket fint namn och en vacker ros. Har också några Spanska Margueriter som står kvar, för att de ser så frodiga och fina ut. Så fint Rozanne blommar, mina nävor har gått i ide.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter at en spansk margeritt plutselig overvintret og ble like fin året etter lar jeg de stå, og når de er fine og grønne gjør det jo ingenting om de er ferdigblomstret for sesongen :)

   Slett
 5. Dejlig farve på din Fairy Dance - Den har den helt rigtige jule-røde tone, så man kan håbe den holder frem til jul. Men ellers har du vel nok meget andet i blomst stadigvæk, og det grønne ser sandelig også frisk og flot ud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der er fortsatt en del som blomstrer, selv om vi hadde frost i natt, og det er bitende kald vind ute (har akkurat plukket en bukett) :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg! Det er helt fantastisk å se din blomstrende hage i slutten av november.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en bra høst til tross for regnet, men nå er vinteren her også :)

   Slett
 7. Den ser fin ud, din nye græs, og det er da ærgerligt, hvis den ikke kan tåle din vinter. Jeg må indrømme, at jeg ikke selv gider at flytte planter ind og ud på nær ganske få. Kan du ikke håbe, at I får sne, der kan beskytte den?
  Held og lykke med den.
  Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg bare skal prøve å ha den i utestuen, kan dekke den hvis det blir veldig kaldt. Ja, jeg er også litt lei av ut og inn planter, nå er alle som skal inn inne, og de fleste er i kjelleren, det er litt styr. Hadde tenkt at det skulle bli færre og færre, men så blir det faktisk flere :D

   Slett
 8. Visst är det lockande med fynd :) Gräset hade jag tagit in svalt och sen delat till våren. En bit ute och en kvar i kruka. Så gör jag med växter som är tveksamt härdiga hos mig. Och många tål mer än man tror. Fast jag har ju ganska variabla vintrar hos mig.

  Ha en fin 1:a advent! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en god ide. Jeg får gjøre det hvis jeg klarer å få den til å overleve denne vinteren. Vi pleier å ha det ganske mildt, men så plutselig kommer det en kald vinter, som den i fjor. Det er jo litt fint med snø og frost også, selv om det er litt skummelt i forhold til noen av plantene :)

   Slett