mandag 14. desember 2020

Gjerdeprosjekt

 En av de tingene vi likte aller best med eiendommen da vi kjøpte den for 25 år siden var de høye gjerdene, nå er vi i gang med skifting av et nytt strekk, som går fra Arkitektens Trøst vis a vis inngangspartiet, forbi villvinen, og helt ned til veien og klatrerosen Flammentanz og Tujahekken.

En lørdag formiddag ble det gamle gjerdet revet ned, jeg måtte ta ned arkitektens trøst, som hadde breiet seg ganske godt på strekket bak den grønne fuglematstasjonen, jeg tror ikke den får komme opp igjen med nytt gjerde, den hadde presset seg mellom plankene. Det samme gjelder villvinen, som vokste over gjerde et stykke bak der jeg tar bildet fra. Å risikere livet til et gammelt gjerde er en ting, men å forkorte livet til et nytt er ikke så kjekt. Gjerdet er nå forøvrig oppe, og skal males til våren (jeg skal nok legge ut bilder etter hvert). Døren helt borterst i bildet går inn til utestuen. 

Julelys og fuglekasser i et Gravenstentre som er på vei til å dø. Her er plantet en Lykkefund, som vokste ganske godt denne sommeren. Garasjen i bakgrunnen. 

Det siste bildet er av krypgunneraen, jeg har den overalt i hagen, og den er en fin bunndekker, men ikke veldig herdig. Her vokser den nedenfor trappen ved inngangspartiet (til høyre i det øverste bildet). 

Ha en fortsatt fin førjulstid!

14 kommentarer:

 1. Gjerdene gir mere privatliv, og det blir lunere i hagen. Vinn, vinn :-)

  SvarSlett
 2. Ja, gjerder eller høye hekker må en ha. Koselig fuglekassesamling du har. Synd at treet er døende, men sånn er det bare noen ganger.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det fikk kreft, og ser ikke ut til at det går over, bar ikke noe særlig frukt uansett, mistenker at Gravensten ikke trives så godt her. Men, ja, koselig å kunne bruke det til fuglekasser og roser :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Något gott med det milda vädret, det går att fortsätta med projekt där ute. Gillar det gamla trädet med fågelholkarna. Har planterat en Summersnow i mitt krikonträd, det klättrade långt upp i år. Blommorna syntes inte så bra, för krikonträdet har ganska många grenar kvar. Får ansa det.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å ha noen klatrestativ i hagen, og ja, så lenge det ikke regner går det fint an å holde på fortsatt her, men ikke med jord da, det blir for grisete :)

   Slett
 4. Ja, visse klatreplanter kan være skumle for trekonstruksjoner. Har heldigvis villvin og klatrehortensia kun i bergvegger og skråninger. Flott krypgunnera. Den kan nok ikke bo her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en skulle jo tro at det ville gå på et gjerde, at den ville finne veien over, men både villvin og arkitektens trøst presser seg gjennom :o

   Slett
 5. Det er et stort arbejde at fjerne både arkitektens trøst (der er jo en grund til den bliver kaldt ved dette navn) og vildvin, hvor ordet "vild" også antyder, hvad der er på færde:) Godt at få det gjort udenfor vækstsæsonen - og læ må man jo have i en have! I kan glæde jer til det nye hegn næste år, når I skal i haven igen.
  Fint arbejde!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt er fjernet, men roten står igjen, gleder meg ikke akkurat til å gå løs der :D

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Jeg blir stadigvekk forbauset over de store klimaforskjellene det er i dette landet. Tenk for meg ser det ut som sommer hos deg (selv om jeg vet at det ikke er det). Kunne også ønske meg høye gjerder og steinmurer - men så var det denne skyggen igjen da....
  Ha en fortsatt god advent,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, forstår hva du mener. Gjerdene her går nord/sør, så de gir ikke så mye skygge. Gjerdet i sør har en blomstrende variert hekk som vil ha sol, og en underbeplantning som ikke trenger det. Går fint :)

   Slett
 7. Vegger er viktige i en hage, og noen klatreplanter kan være tøffe mot treverk ja.
  Blir fint med nytt gjerde :)
  God jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gleder meg til å få det malt når det blir vær til det. :)

   Slett