tirsdag 20. august 2019

Roser

Noe av det beste med hage er forventningene til hva som skal komme, det å gå rundt og se hva som kommer, og hva som går. Rosene er i stadig utvikling, etter at jeg kjøpte mange flere roser på supersalg for noen år siden har det blitt enda mer spennende å følge med på utviklingen.

Mary Rose i motsol, rosen som stod med en knopp gjennom hele vinteren. Jeg trodde kanskje at det tok all kraften fra den, for det skjedde ikke noe før sent i sommer da jeg frigjorde den fra krukken og plantet den ut i jorden. 

Nå blomstrer den godt, eneste ulempen ser ut til å være at greinene er veldig tynne og den legger seg fort ned når det kommer en byge, og litt ellers også. Jeg må få tak i et stativ den kan lene seg mot sånn at den får vist blomstringen skikkelig fram. 

Heritage har jeg hatt i noen år, den har også vært litt treg i starten, blomstret med en blomst, to blomster. I år ser det ut som den endelig tar litt fart og den blomstrer lenge. 

Schneewittchen var en av supersalgrosene. Den er plantet i nord, har ikke blomstret så mye i år, men den er remonterende så jeg satser på at den kommer med flere blomster enn denne etter hvert. Den blir meteren høy og er herdig i sone 5-6, står at den også trives i kystnære strøk og det er jo supert her.

Det er noen voldsomme regnbyger som passerer over her disse dagene, men akkurat nå skinner solen, kanskje blir det en tur ut i ettermiddag. Ha en fortsatt fin uke. 

6 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Ja det er super spændende at følge roserne gennem årene.
  Mange af Austins roser fra de år har netop disse tynde stilke, der gør dem ekstra sårbare.
  Schneewittchen eller Iceberg er en superflot sag - og har jo lavet alle disse sports som hedder noget med iceberg - imponerende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror Mary Rose er den eneste jeg har som legger seg ned på denne måten, men jeg får ordnet et stativ sånn at den tørker opp mellom regnbygene :)

   Slett
 2. Ja, det er så morsomt å følge med på hvordan plantene utvikler seg. Det er flotte roser du har.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ha mye mer tid til bare å være i hagen og studere :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Riktigt fina rosor, man vill gärna att de skall blomma länge. Hos mig var det en kort blomning i år.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser at mange roser bruker lang tid på å etablere seg, at det kommer et par roser og så går det flere uker og så kommer en til, men jeg håper at disse snart eksploderer i blomster :)

   Slett