onsdag 2. august 2017

Noen sneglesikre sommerblomster

Det er ikke alle som liker begrepet sneglesikre planter, for det som er sneglesikkert hos noen kan bli spist i andre hager. Men jeg syns at om vi ikke skal gå helt ned oss i snegledepresjon må vi kunne si at noen planter faktisk i hvert fall ofte er sneglesikre. Selv om det kan være at noen under spesielle omstendigheter får problemer uansett.

Hvis jeg finner Gazania på salg nå midt på sommeren så pleier jeg å kjøpe noen. Alltid kjekt å ha noe å putte ned i åpne flekker, og jeg vet at den er sneglesikker. MEN så hendte det noe rart i sommer. Jeg var borte i to uker og da jeg kom tilbake var gazaniaen faktisk borte. Jeg vet jo ikke om den bare har dødd, kanskje av for mye regn, eller om det er snegler som faktisk har fråtset mens jeg ikke var der, eller om det kan ha vært andre dyr, som f eks de små rare svarte som klippet av persillen. Men jeg har i hvert fall hatt den flere år tidligere uten at den har blitt spist. 

I år kom jeg plutselig hjem med en femtunge, og den er faktisk sneglesikker. I dette området der den står er det fuktig jord og mange snegler, men den har fått stått helt i fred i over en måned. 
Prydtobakk er så godt som sneglesikker, denne har stått her i bedet i hvert fall i to måneder, og selv om jeg tidligere har sett at prydtobakken kanskje har fått et bitt eller to så har den klart seg helt fint til tross for den regntunge sommeren vi har hatt. 

Løvemunn skrev jeg om tidligere. Sneglesikker. Abrodden ved siden av er en halvbusk, og den er også sneglesikker. Mer info om Abrodd på rolv.no. . 

Nemesia er en villig og lettdyrket sommerblomst, men den er dessverre ikke helt sneglesikker. Selv om det kan gå å ha den direkte i bedet, har jeg den derfor i krukker. Den rosa blomsten tilhører en pelargonia og er sneglesikker.

Kosmos er forresten også sneglesikker, og sikkert en haug med andre som jeg ikke kommer på akkurat nå. Det er ikke helt håpløst. Ha en fortsatt fin uke.

18 kommentarer:

 1. Hei; Disse er sneglesikre hos meg også. Er så glad i Gazania, men de er seine her i år. Sår dem hvert år :-).
  Ha en fin kveld!

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri sådd dem, men jeg syns det er mye som er sent i år.

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Alletiders at du deler dine erfaringer - snegleplagen er nok kommet for at blive...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også, så det må vi leve med.

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Vackra är de också.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Tak for at du deler dine erfaringer med os andre.

  SvarSlett
 5. Kjekt å vite om noen sneglefrie sommerblomster. Cosmos spiser sneglene hos meg når de er små eller lave, ellers ikke.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg faktisk ikke registrert at de gjør her, men det kan jo kanskje være forskjellige sorter også.

   Slett
 6. Hei Ingeborg. Takk for at du deler erfaringene dine. Jeg har sett snegler på cosmos. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig forskjell fra hage til hage, jeg har aldri funnet snegler på kosmosen her.

   Slett
 7. Ja, det er flott med tips om dette. Snegler er en plage mange steder, og kjekt at det finnes planter de ikke liker. Ha en fin fredag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, selv om nå ble jeg veldig i tvil når det gjelder gazaniaen, som plutselig er helt borte etter at jeg kom tilbake fra ferie. Men det trenger selvsagt ikke være snegler.

   Slett
 8. Flotte blomster. Har heldigvis ikke mange snegler, så ikke noe problem foreløpig. Uansett kjekt med tips. Takk for det. Ha en fin helg.
  Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at du ikke har mange snegler, det er et irritasjonsmoment.

   Slett
 9. Interessant artikkel om de sneglesikre, det er godt å høre...

  SvarSlett