mandag 21. juni 2021

Syriner

 Ikke det at jeg har så mange syriner, men i år har jeg lagt ekstra godt merke til dem. Begynte ikke syrinblomstringen litt sent i år? Kanskje det er derfor, når en går og venter og så videre. 

Denne nikkesyrinen kjøpte jeg på supersalg siden den ikke var merket for lenge siden, over ti år i hvert fall. Er den ikke fin? Jeg tror aldri den har blomstret så fint noen gang som i år. 

Bakerst i bildet her står nikkesyrinen, har blitt ganske stor i det siste. I bedet foran er det prestekragene som gjør mest ut av seg fra denne kanten. 

Nikkesyrinen kan så vidt anes i venstre billedkant. Det store treet er Magnolia Merrill, som faktisk har blomstret med en og annen blomst helt til nå. Jeg står på terrassen og tar bildet. 

Nederst i hagen, ved pallekarmene, står den store hvite syrinen, den har også blomstret over evne i år, men nå har blomstene begynt å bli brune. 

Den hvite syrinen står helt i hjørnet ved tujahekken, bak ligger gaten. 

Denne lilla syrinen, som står ved drivhuset, har blomstret fint i år, men det er faktisk et par av samme sort som ikke har blomstret. Denne syrinen står sammen med en Syrinhortensia, som også ser ut til å få en fin blomstring etter hvert. Jeg har gjort meg mange ekstra turer forbi her i disse ukene, duften har vært himmelsk og gitt skikkelig sommerfølelse. 

Ha en flott ny uke i hagen!

14 kommentarer:

 1. Dine syrener er så skønne, og det er bedene også! Sikken en udsigt fra terrassen du har. Jeg tror det meste er forsinket i år, for her havde vi et vældigt koldt forår og navnlig maj var helt umulig. Men bare vi nyder det når det endelig er sommer og alting springer ud.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det tid for å nyte hagen, men jeg må innrømme at jeg har litt arbeid å gjøre også :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Mina syrener har redan blommat över, dottern har samma typ av syren som du kallar nikkesyrin, vet inte vad den heter på svenska. Många blomklasar är redan överblommade, men den är vacker. Domherrarna är helt vilda i att sitta och mumsa i sig syrenfrön på vintern i den.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det begynner å gå på stumpene med syrinene her også, jeg kan se den hvite fra kontorvinduet mitt og den blir mer og mer brun for hver dag, men så kommer det noe nytt å nyte. :)

   Slett
 3. Ja, de er så nydelige, og startet litt sent i år. En hage uten duftende syriner er ikke noen hage, synes jeg! Nå er det bare den oppstammede dvergsyrinen som blomstrer hos meg. God midtsommer!
  /Irene

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så rart at det allerede er St.Hans. Jeg hadde også en oppstammet dvergsyrin før, men den ble kvalt av plantene rundt, savner den :)

   Slett
 4. Nikkesyren tror jag är den som kallas ungersk syren hos oss. Oavsett så tycker jag att syrendoften följt mig länge den här våren. Tror kylan var bra - härligheten varade längre :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn har det vært her også, kaldere, men også mer sol og mindre regn. I dag begynner noen av rosene å åpne seg. :)

   Slett
 5. Nikkesyrin er også ganske grei å stiklingsformere. Det tar jo litt tid, men min avlegger-nikkesyrin er nå blitt stor. Fine busker som tåler en trøkk (vind og ruskevær).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri prøvd å stiklingsformere den, men det kan jo være en ide. Den står selvsagt i den varmeste kroken i hagen, så det er jo litt bortkastet i forhold til været, men den må like å ha det vått på beina om vinteren også, for det er det her. :)

   Slett
 6. Flotte syriner hos deg. Jo, de blomstret senere her også. Det er nok den kalde maimåneden som har skylden for det.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kaldt i mai her også, men fint og sol. Supert jobbe i hagen vær. :)

   Slett
 7. Jeg liker syriner veldig godt, og jeg har også en i hagen - mørk lilla og fylt - som, jeg holder fingrene krysset, blomstrer så fantastisk ... og jeg legger stor vekt på det :-) Jeg kan forstå deg og din hvite syrin er flott. Slike fantastiske farger i hagen nå. Rosene våre blomstrer nå :-) Kos deg. Ha en fin sommer. Masse glede i hagen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mørk lilla syrin høres veldig fint ut. Rosene har så vidt begynt å springe ut her også, deilig :)

   Slett