torsdag 7. mai 2015

En liten tulipan og noen fler

For et par år siden plantet jeg denne fine lille blomsten. Jeg tror den heter pulchella humilis og er på størrelse med en litt stor krokus. Det var i hvert fall det jeg bestilte, men bildet fra katalogsiden er rosa, mens denne vel er mer lilla. Det står på etiketten at den blomstrer tidlig i mars, men jeg tror ikke den begynte å blomstre før i begynnelsen av april. Men det kan jo bare være at den står på et veldig kaldt hjørne, kanskje det kaldeste hjørnet i hele hagen, og at det har vært en kald vår. Kanskje har jeg også plantet den for dypt. Uansett syns jeg den er vakker. Det er ikke så ofte jeg bestiller planter fra kataloger som kommer i posten, men denne løkblomsten falt jeg for. I solen bretter den seg helt ut.



Nedenfor er forresten noen av de andre, og litt større, tulipanene i hagen. Knoppene har akkurat fått farge, de gule er kommet lengst. Er ekstra spent på tulipanene i år, for i fjor solgte Haugesund hagelag tulipanløk kommunen skulle kaste, og en del av dem havnet i min hage. Hvor mange kommer opp igjen, og hvordan ser de ut? I begynnelsen satt jeg merkepinner der jeg plantet de nye tulipanene, men etter hvert tror jeg bare de ble spadd ned der det var plass (og noen der det ikke var plass). Jeg tar forresten aldri tulipanløkene opp etter at de har blomstret. De aller fleste kommer opp igjen, de som ikke blir maltraktert av spaden i løpet av sommeren, og noen blir flere.






7 kommentarer:

  1. Nydelige Tulipaner! Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  2. Åå så fine tulipaner, flotte mai og alt den har og by på..

    SvarSlett
  3. Dette er en nydelig tid! Må bare huske på å sette flere tulipaner hos meg til høsten for det har blitt glest i rekkene :)

    SvarSlett
  4. Heisan:)
    Så flott den første var...pulchella humilis..spennende!
    Takk for hyggelig hilsen hos meg...og jeg legger meg til med en gang,så jeg kan bli kjent med bloggen din:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takker for hyggelige tilbakemeldinger. Ja, våren er en fin tid... får bare lyst til å være ute hele tiden.

      Slett
  5. Så fine bilder. La meg til som følger jeg og takk for kommentarene inne i Furulunden :)

    SvarSlett
  6. Takk, så kjekt. Jeg skal følge med på din hage også.

    SvarSlett