søndag 12. juni 2016

Storkenebb og rose og litt til

For mange år siden kjøpte jeg min første storkenebb. Har egentlig ikke vært så fornøyd med den, for den blomstrer ikke så lenge som de jeg har skaffet meg etterpå, men i fjor delte jeg den opp i sine enkelte bestanddeler og plantet den flere steder under rosene. Nå blomstrer den så utrolig fint, så den er vel verdt å ha til tross for kort blomstring og at det tok en tolv års tid å finne den riktige plassen for den.


Jeg tror dette er en geranium renardii (phillippe vapelle). Den blomstrer i juni-juli og blir 25 cm høy. Liker seg i sol og halvskygge, og mens den før nok fikk for mye skygge stråler den nå når den får mer sol.

Flott som bunndekker under rosene, her står den sammen med en gul lerkespore som kan skimtes i bakgrunnen.

Bildet over er et nærbilde av den som så vidt kan skimtes her i det sterke sollyset. Denne blå storkenebben vokser under rosene flere steder i dette bedet og også i et annet. Til venstre bjørneroten som jeg viste bilder av tidligere i vår. Foran en kløver med gule blomster som er kjøpt som en urt.

Det er ikke så mange roser som har foldet ut blomstene sine her ennå, men denne har. Det er en rosa hugonis, en buskrose. Den er ganske lav og er herdig til H5. Skal tåle litt skygge og det får den en del av her. Sol tidlig om morgenen og så igjen sent på ettermiddag/kveld.

Jeg kjøpte den egentlig på grunn av det frodige bladverket, så at rosene er søte er et pluss.

Må ha med et lite bilde av azaleaen feuerwork også, de oransje blomstene er til forveksling lik hawaiirosen, er de ikke? Da jeg for mange år siden jobbet i Wingekjeden hadde vi en hawaiirose i en eller annen logo, lurer på om det var til reiseklubben. Men det er lenge siden. 

Og til slutt et lite bilde fra nordsiden der den oransje orientvalmuen som jeg skrev om sist breier seg. Foran til venstre en krypfuru, bak til høyre står en syrin og en klokkebusk skimtes også så vidt. De blå klokkene er selvsagt spaniablåstjerne, som er over alt i hagen min. 

I dag har jeg faktisk ikke jobbet så mye i hagen, nesten bare slappet av i tillegg til å skamklippe et par litt slitne tuja, men kvelden er fortsatt ny. Ha en fortsatt strålende tilværelse i hagen.

10 kommentarer:

 1. Så fine junibilder fra hagen din! Azaleaen din var veldig flott, nydelig farge! Jeg har kun en Storkenebb, som har stått her lenge før min tid på gården, og den står oppi en mur med så skrinn jord at jeg kan ikke skjønne hva den lever av.Men trives gjør den, og blomstrer både mye og lenge. Kanskje det er sånn de vil ha det? Ha en fin ny uke i hagen!

  SvarSlett
 2. Ja, storkenebb tåler tydeligvis det meste. Så noen lave sorter her om dagen på et hagesenter, klarer ikke å glemme dem så det er mulig jeg må ut en tur og handle også. For et nydelig vær det fortsatt er, hos dere også regner jeg med. :)

  SvarSlett
 3. Flott blomstring hos deg!
  Jeg ble litt nysjgerrig på den gule rosen,jeg har nemlig en som likner litt,men jeg vet desverre ikke navnet.
  Jeg fikk en avlegger av min mor,å hun visste det heller ikke,hmm.Nydelig er den hvertfall:)
  Det er deilig med noen late dager i hagen også,men du minnet meg på at jeg også har noen thujaer som trenger klipp;)
  Ha en fin hagedag!
  Klem Caroline

  SvarSlett
  Svar
  1. Den gule rosen har veldig spesielle blader, dette er bare den andre sesongen jeg har den så jeg vet egentlig ikke så mye om den, men den blomstrer veldig tidlig og i fjor blomstret den ikke så veldig lenge. :)

   Slett
 4. Kjempegod ide å plante storknebb under rosene. Dette må jeg prøve:)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, de liker seg godt sammen, og det finnes jo også sorter som er mye lavere enn denne. :)

   Slett
 5. Så fin den geraniumen er! Jeg har bare noen få av de, men har en hvit renardii som ligner veldig på den du har bortsett fra fargen. Liker så godt bladene på den også. Flott rose også!
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg kommer til å ende opp med å ha hagen full av geranium til slutt, de er så utrolig fine og enkle å ha med å gjøre. :)

   Slett
 6. Kjempeflott storkenebb! De er virkelig herlig rufsete og fine.

  SvarSlett