torsdag 23. juni 2016

1 av 1000 åpne hager

I hvert fall 1 av 254, som antallet åpne hager er oppe i nå, men hageselskapets målsetting er 1000. Både roser og peoner har heldigvis begynt å åpne seg, sånn at det blir litt å se på her i fru Halds hage i Haugesund på søndag. Håper jeg blir ferdig med å luke det verste og fjerne halvdøde blad etter pinseliljer og spaniablåstjernen i løpet av dagen i dag. Ikke det at jeg er så redd for ugress, men det er jo litt kjekt at blomstene får vist seg fram.

Vet ikke hvorfor jeg tenker på Knoll og Tott når jeg ser dette bildet, vanligvis kaller jeg den for dramaqueen. Det vil si peonen Nellie Shaylor blomstrer for fullt. Her står den støttet opp av en stol etter regnværet. 

Alchymistrosen har så vidt begynt å blomstre. Her sammen med en gul daglilje.

For litt siden viste jeg Amsonia i knopp. Her er den i full blomst. 

Revebjellene blomstrer trofast. Her ved den ene sitteplassen. Sitteplasser må en jo ha når hagelaget skal selge kaffe og kaker.

Hald må hjelpe til for å få hagen klar. Steinene til høyre skal bli til en murkant som holder plenen ut av bedet, den blir ikke ferdig til søndag, men hellene på trapperepoet må ligge stødig, så ingen snubler. Busken til venstre er en klokkebusk som er formert fra en stikling. Treet bak Hald er en svarthyll, og foran det vokser en skjoldsildre.
Ha en fin uke videre, får håpe alle dere som ikke skal holde åpen hage selv får anledning til å dra rundt og se på andres hager i nærområdet deres.

16 kommentarer:

 1. Lykke til med åpen hage. Skulle gjerne kommet innom om det hadde vært nærmere.

  SvarSlett
 2. Så flott at du åpner den vakre hagen din. Det vil glede de som kommer til deg. Skulle så gjerne vært en av dem, men det blir for lang en reise. Jeg skal være med i Sveriges variant; Tusen Trâdgårder som er neste helg igjen. Skrekkblandet fryd:) Lykke til med din dag!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, skjønner den skrekkblandede fryd følelsen. :)

   Slett
 3. Spennende med åpen hage! Lykke til med det, er sikker på at alle besøkende kommer til å kose seg i den fine hagen din! Ha en flott St. Hans :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Tror det må ha vært den flotteste St.Hans på lenge. Håper på like fint på søndag. Det er vel noen åpne hager bortover hos dere også sikkert, ellers er det ikke sååå langt til Haugesund...

   Slett
 4. Lykke til med din åpne hage! Kanskje jeg melder meg på om et par år...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, det må du gjøre. Om ikke annet så får en gjort mye av det en lenge har tenkt på å få gjort.

   Slett
 5. Lykke til med åpen hage, ja! Jeg har bare vært med på det en gang, og det car det første året det var åpne hager her i Norge. Uheldig med været,for det silregnet selvsagt akkurat dendagen. Håper du er mer heldig!
  Koselig å se bilder fra hagen din for oss som ikke får vært der :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, får håpe værmeldingen er feil, for der er det silregn. Men jeg har nå rigget meg til for all slags vær. Fortsatt god helg!

   Slett
 6. Lykke til med åpen hage! Jeg tror kanskje at jeg også blir med neste gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Litt stress, men mest gøy. Gleder meg til i morgen til tross for dyster værmelding. :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg!
  Tenker at ugress ikke er det vesentlige, men hvor opptatt jeg blir av det etter som søndagen nærmer seg. I kveld er jeg nesten utmattet. Føler at det meste er under kontroll.
  Et lite hjertesukk, her ikke hagelaget på banen i det hele tatt.
  Lykke til på søndag! Du har en veldig spennende hage.
  Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Du også. Så dumt at ikke hagelaget er med, det gir litt ekstra gøy, men også litt ekstra jobb. Hagekafeen er bare hos meg, men vi annonserer alle lokale hager i Haugesund.

   Slett
 8. Lykke til på søndag! Amsonia er helt ny for mye, nydelige blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Amsonia er en søt staude som kommer igjen år etter år.

   Slett