mandag 20. juni 2016

Full kompost og valmuer på lynvisitt

I går fikk jeg utnyttet finværet og luket helt ferdig i halve hagen. Kompostbingen protesterer mot mengden hageavfall den må ta i mot, men det får den bare finne seg i, akkurat nå skulle jeg hatt dobbel kapasitet. Midt i lukejobben oppdaget jeg at opiumsvalmuene har begynt å blomstre, det er noen skikkelig spesielle blomster som dessverre står altfor kort. Det er nesten sånn at de blomstrer av i løpet av tiden det tar å finne kameraet.


Er det en engel? Disse opiumsvalmuene (papaver somniferum) er frø kjøpt gjennom bier elsker blomst prosjektet solgt gjennom hageselskapet. De skal selvså seg, og det hadde jo vært hyggelig.

Honningknoppurt (centaurea montana) med en valmue i bakgrunnen. Ulempen med honningknoppurten er at den legger seg veldig ned og blir bar i midten hvis den ikke deles ofte nok, og min trenger definitivt deling. 

En ny valmueknopp på gang.

Det står på frøpakken at blomsten skal bli rød med ett hvitt kors i midten, men jeg er 99% sikker på at denne er fra samme frøpakke.

Jeg har stor kompostbinge, men nå er det rett før det renner over. Søndag 26. juni er det åpen hage og da må det jo ryddes litt ekstra. Spaniablåstjernene jeg har i hele hagen er selvsagt nå stort sett avblomstret så da blir det ekstra mye akkurat nå. Håper regnværet som har vært i dag har fått presset det litt sammen, for jeg hadde jo tenkt å rydde i andre halvparten av hagen også.  
Ser ut som regnværet har lettet litt ute, føler på meg at jeg kanskje burde ta en tur ut på litt sneglejakt, ser at de har vært og kost seg blant annet på to georginer som jeg har plantet i et bed i stedet for i krukke. Snegler eller ikke, ha en fortsatt fin hageuke.

16 kommentarer:

 1. Så fin den valmuen var i midten! Det kunne ligne på en engel, ja :)
  Du har mye hageavfall, og det blir jo så flott jord av det.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt med alt som kan brukes om igjen og kompostjorden er uvurderlig. :)

   Slett
 2. Ja, det er spennende å følge valmuene når de åpner seg.

  SvarSlett
 3. Flott Valmue! Den lignet en engel med kunstferdig oppsatt hår :) Jammen ble det "haugen på" i kompostbingen også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, flott hår! Jeg har et stort bed med mange spaniablåstjerner som er i ferd med å avblomstre som jeg vurderer bare å la stå sånn til etter søndag, det blir jo utrolig mye volum av dem. :)

   Slett
 4. Din vallmo liknar faktiskt en ängel, synd att de blommar så kort tid. Men de är vackra.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de skulle blomstret lenger, får håpe det er et par som åpner seg mellom 12 og 15 på søndag. :)

   Slett
 5. Så fin en valmue! Håper den frørsår seg i hagen din.
  Jeg har to kompostbinger, og begge er nesten helt fulle nå. Skulle nok ha laget en tredje da jeg snekret de i fjor, men det får bli senere. Dessuten tror jeg det er vepsebol nederst inne i ene bingen..
  Du må ha lykke til på åpen hage! Skulle gjerne vært der.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, mer plass til flere kompostbinger hadde vært fint, men jeg har ikke så veldig stor hage, men mat til kompostbingen blir det.

   Slett
 6. Hei!
  Det er klar at det er en engel og det blir heldigvis mange av dem.
  Her har vi ikke binger, men store hauger mot nord. Stålormen har funnet ut at det er et perfekt hjem. Er ikke så glad for det.
  Har ikke sjans til å luke bort alt til søndagen.
  Gleder og gruer meg. Lykke, lykke til!
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, du og. Nei, alt blir nok ikke ferdig luket her heller. Glad jeg ikke har orm i komposten. :)

   Slett
 7. Det er mange blomster som er verd nøye studering, det er da man legger merke til alle søte detaljer. Valmuen din likner jo på engel. Artig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og noen ganger ser en detaljene bedre på bilder. :)

   Slett
 8. Legger du ugress i kompostbingen? Jeg sorterer og det er mye styr.

  SvarSlett
 9. Jeg legger det meste i kompostbingen, syns ikke ugress der er noe problem, men hvis jeg har luket mye skvallerkål eller løvetann legger jeg det i matavfallsdunken.

  SvarSlett