søndag 27. august 2017

Roser flere nye og Louise

Det er stadig flere av de nye rosene mine som kommer med blomster, og endelig har også Louise Odier begynt å blomstre etter flyttingen i fjor.

Dette er buskrosen Clair TM Renaissance. Den dufter deilig og er herdig til sone 4. Foreløpig er den veldig liten, men har hatt to blomster i år og en knopp som ikke likte seg i alt regnet. Den ble plantet i fjor høst og skal vokse foran espalieret med klematis på klematisplassen. Det er ikke så veldig mye sol her, men det ser ut som den klarer å blomstre allikevel. 

I fjor kjøpte jeg tre nye white cover, men foreløpig er det den jeg hadde fra før som blomstrer best her den står i teatertønnen sin. Men de tre andre kommer de også, og har både litt blomster og knopper selv om selve plantene fortsatt er små. Herdig til sone 5. 

Endelig fikk jeg meg en madarinrose i fjor også. Det er en klaserose som skal bli ca 70 cm høy. Den er herdig til H4. En blomst var beholdningen så langt da dette bildet ble tatt for noen dager siden, og en del knopper. 

Juliarosen har jeg kanskje vist før. Den står på nordsiden midt i vinden, men har blomstret litt. Ble bare slengt med i handlekurven fordi den het Julia, og det gjør datteren min også. Det er en buskrose og etternavnet er Renaissance. Den dufter også, og tåler en støyt ser det ut til, den har ikke akkurat verdens beste roseplassering, men jeg ser den hver gang jeg kommer og går fra huset, og det er koselig. 

Dette er en klatrerose som står ved drivhuset, men som nok må flyttes. Den har hatt en utrolig lang og rik blomstring til tross for at den ble plantet i fjor høst og til tross for byggeaktivitet rundt ørene på den. Heter Grand Award og skal bli 2-3 meter høy. Herdig til H4 og har noe som kalles villroseduft...

Og så Louise Odier da. Jeg har hatt denne rosen i mange år, men den har hatt lite blomster og mye svartflekk. Så i fjor flyttet jeg den til et skikkelig vindfullt sted på nordsiden. Endelig har hun begynt å blomstre. 

Svartflekk er det fortsatt, men kanskje ikke like mye, og i år er det vel et under om rosene ikke får svartflekk så fuktig som det er. 

Fortsatt er det et par av de nyinnkjøpte rosene som ikke har blomstret, en som heter Viking, men den har i hvert fall vokst en del, Crown princess Margaretha, men den lever i hvert fall, og Brother Cadfael, som også lever og har fått en del nye skudd i det siste. Det går jo an å håpe, kanskje de kommer. Ha en fortsatt fin helg.
20 kommentarer:

 1. Flotte roser hos deg! Julia R. har jeg også, men i vinter var det med et nødskrik at den overlevde. Louise kjøpte jeg i vår og det er envakker rose. Svartflekk er dessverre noe de får når det er mye regn.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her har det vært ille i år, får håpe det blir bedre til neste år :)

   Slett
 2. Deilig med roser som blomstrer nå:-)
  Her har nok rosene skjønt at de måtte prestere, for vi hadde tenkt og grave opp alle og gi opp... og i år har de blomstret som aldri før, og kommer med flotte friske skudd. Så da må de jo få bli.:-)
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjelder å ikke gi opp, jeg syns også at enkelte roser har blomstret over evne i år. :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Så många fina rosor som blommar hos dig. Har bara Louise Bugnét med blommor, de andra har tagit paus.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Min bugnet har ikke blomstret i år, men det er kanskje fordi den stod veldig mørkt. Nå har jeg klippet litt rundt den så den får det bedre til neste år. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg. Flotte roser. Her har de tatt en liten pause, men håper på litt flor etterhvert. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen har pause her også, håper alltid på en ny blomstring på dem som er klar for det. :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg

  Dejlig rose-blomstring!
  Det var en interessant mandarin rose, er det den der hedder "Flower Circus"?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke sikker på hva madarinrosen heter, skal sjekke om det stod noe mer detaljert navn når jeg får anledning. :)

   Slett
 6. Fine roser du har i blomst! Jeg hadde en mandarinrose en gang, men den frøs bort en vinter..
  Veldig flott den Grand Award-rosen din.
  Ha en fin mandag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen ganger sier de takk for seg, denne har klart seg en vinter, håper den klarer flere :)

   Slett
 7. Nydelige roser! Ha en fin dag! Hilsen Lisa

  SvarSlett
 8. Mange flotte roser :-) Louise Odier er nydelig da!
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
 9. Så fine roser. Clair var helt skjønne. Du store min; Louise trives på en vindfull nordside?? Jeg har akkurat samme erfaring som deg med lite blomstring og svartflekker. I år var det litt bedre, men... Kanskje jeg skal flytte den til mer skygge? Jeg har hatt mange motsatte flyttinger av flere roser; fra litt for mye skygge til mer sol. Fint å snu litt om på stokken innimellom:)
  God uke til deg.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men den står ikke i skyggen, den har sol hele dagen, men samtidig mye vind. :)

   Slett
 10. Flotte roser! Tror nesten det har vært et roseår i år. Kan ikke huske at klatrerosen i feriehagen har blomstret så rikt og lemnge som i år, og ikke ble den spesielt stygg av alt regnet heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange av rosene som har hatt en flott blomstring i år. :)

   Slett