fredag 18. august 2017

Lykkekløver og fuksia

Lykkekløver liker seg godt i kombinasjon med fuksia på et skyggefullt sted i hagen, jeg har både lykkekløver og fuksia i krukker og begge må selvsagt inn om vinteren, men det er verdt det.

Her står de i et mørkt hjørne av terrassen bare med sol tidlig om morgenen, i den grad det har vært noe særlig sol her i sommer. 

Blomstene som ser litt hvite ut her er egentlig lys rosa. Jeg overvintrer lykkekløveren på et kjølig soverom, men den visner helt ned i løpet av vinteren så jeg kunne kanskje like gjerne hatt den i kjelleren sammen med fuksiaen. 

Neste år tror jeg den trenger å bli delt og få ny krukke og jord, den har stått i den samme i flere år nå. 

Jeg tror kanskje dette er en av de fineste fuksiaene jeg har, men hva den heter vet jeg ikke. 

Leveggen bak er dekket av villvin. 

Denne fuksiaen vokser ved siden av, den vokser ikke inni pilstativet, men bak. I krukken med pilstativ har jeg en rødkattbusk som jeg sikkert har hatt i ti år, men som fortsatt ikke er høyere enn tjue centimeter, og det er jo helt latterlig, den er mindre enn da den ble kjøpt inn og har prøvd seg på flere steder i hagen. I hagen til slekt i Oslo vokser en rødkattbusk på en hel husvegg, og jeg er veldig misunnelig. Men sånn er det, ikke alt går alle steder. Ha en god helg uansett. :)

12 kommentarer:

 1. Flott fuchsia! Jeg hadde en gang i tiden dilla på de og den du har kan minne om en jeg hadde som het Millenium. Vet ikke om det er den, men den ligner. Merkelig at rødkattebusk ikke trives hos deg. Her gror den som bare det :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte inn og sjekke Millenium på hagemo, enig at den ligner, men jeg tror ikke det er den, den virker på en måte slankere. Men det er jo nesten helt umulig å se forskjell på de forskjellige fuksiaene. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Har för första gången Fuchsia i år, köpte små plantor. En överlevde och har vuxit sig stor, men det tog lång tid innan det blev några blommor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de kommer sent, men godt med blomstringen, og så varer de lenge også da. :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Finurlige blomster - jeg har ikke en eneste:)
  man må jo begrænse sig - og så kan jeg jo se dem hos andre - som nu!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en kan ikke ha alt, og det er jo også et spørsmål om oppbevaring, selv om det kanskje er flere som kan overvintre ute hos deg enn her. :)

   Slett
 4. Kjempefine fuksiaer og flott lykkekløver. Jeg er på jakt etter flere skyggeplanter med hvite blomster. Takk for tipset! Ha en god helg! Hilsen Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Blomsten på denne lykkekløveren er helt lys rosa, men i skyggen kan den gi inntrykk av å være hvit. :)

   Slett
 5. Den kattbusken har jeg aldri prøvd men må si du er tålmodig. Fucsia har jeg prøvd men de ble nok litt som din busk, ble ikke akkurat større ..
  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den står nå bare der, men du har rett, hvis jeg trenger plassen lever den farlig. :)

   Slett
 6. Hei!
  Flotte fuchsia. Jeg liker dem veldig godt. Vi overvintrer dem også i kjelleren. Nå har noen av dem nesten blitt busker.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de blir store og dra inn og ut etter hvert. :)

   Slett