onsdag 30. august 2017

Remonterende høstblomstring

At det kommer en annen gangs blomstring på blåregnen er vanlig, men det er første gang nikkesyrinen har en ny blomstring.

Under taket på utestuen vokser en blåregn. Den har allerede hatt en fin blomstring og nå er den i gang med den andre. 

Jeg har hatt blåregnen (wisteria sinensis - prolific) en god del år og er herdig til sånn rundt sone 2-3.  En god stund gikk den for lut og kaldt vann, men nå har jeg tatt meg sammen og har begynt å binde den skikkelig opp.  

Det er jo litt koselig å ha den i taket, må bare passe på at det ikke detter noe ned i maten, for den er jo giftig. 

De rosa blomstene bak strandkattehalen tilhører en nikkesyrin. Det er første gang jeg har sett at den har hatt en ny blomstring, for den blomstrer jo ganske tidlig på sommeren til vanlig, men i år har den det. Kanskje har det noe å gjøre med at hovedblomstringen var veldig liten, eller kanskje tror den at det har vært vinter, hvem vet. Den tversgående stengelen tilhører kiwien som tar seg skikkelig til rette, men frukt blir det ikke. 

Eplemynten er jo ikke akkurat remonterende, men det blomstrer i hvert fall veldig flott nå. Ha en fortsatt fin uke. 

20 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg. Det er så flott med blåregn. Min gikk dessverre i år. Har plantet en hvit. Håper å beholde den. Flott nikkesyrin. fin kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Min har vært treg å komme i gang, men nå ser det ut som den har tatt fart. :)

   Slett
 2. Nydelig blåregn! Hagen er god mot oss, som byr på to festrunder.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 3. Her er det litt stusslig med blomster akkurat nå, og en remonterende blåregn hadde nok vært midt i blinken ;-)) Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt med alt som viser litt farge nå :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg

  Super med remonterende blomster nu - insekterne trænger til honnig og pollen.

  Er især begejstret for din syren!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at du får remonterende blomster på både blåregn og nikkesyrin! Mine Kiwi planter var full av små kart til våren, men en tørkeperiode i sommer gjorde at samtlige falt av og døde. Jeg har hatt dem i noen år nå og har aldri fått en eneste moden frukt på noen av mine kiwi- så jeg vurderer sterkt å flytte dem til et mindre prioritert område i hagen- så kan de stå der i "skammekroken" ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin kveld
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,jeg har gjort den samme vurderingen, men så er det de bladene da, som på den ene siden er så dekorative, og på den andre tar seg veldig til rette og skygger litt for andre. Vi får se :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Ett blåregn står på min önskelista, men det blir nog bara en dröm. Har försökt, men den överlevde inte. Vackra blommor på den.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hos meg får den litt beskyttelse fra utestuetaket og det hjelper nok litt, selv om den er nok uansett herdig her :)

   Slett
 7. Så hyggelig at flere blomster remonterer! Blåregn får jeg nyte hos deg, for de overlever dessverre ikke her. Nikkesyrin er så fine.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med alt som blomstrer lenge eller kommer igjen, trenger litt blomstring nå her :)

   Slett
 8. Morsomt når noe remonterer! Enkelte ganger her så kommer det ikke blomster året etter de har remontert. Er vel helt utslitt da kanskje?
  Har hørt det har kommet en blåregn H5, tror jeg det var. Men vet ikke om jeg vil prøve den, for det er kanskje på forsøksstadiet enda.
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å se til neste år hvordan blomstringen blir. Her er det sånn med rododendron at om den blomstrer godt et år kan det bli dårligere blomstring neste.

   Slett
 9. Jag säger grattis till att ha lyckats med blåregnet. Den är inte lätt att få att överlev och därtill får du en andra blomning.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja, jeg skal ta bedre vare på den framover, har hørt at riktig klipping gir flere blomster så det må jeg sette meg inn i.

   Slett
 10. Nydelig blåregn. Har ønsket meg det i mange år. Her er det nok for kaldt om vinteren.

  SvarSlett