søndag 30. april 2017

Hagepusling

Lang liste med hageplaner, men som oftest er det hagen som bestemmer farten, og tar meg med fra den ene planten etter den andre. Noe som må studeres, ugress som må fjernes. Jeg hadde tenkt å klippe rosene ferdig i går, men kom aldri så langt, en oreganos tørre kvister måtte klippes både i og uten for urtebedet, de gule valmuesøstrene er nå i fullt firsprang og jeg fjerner alle som har sådd seg i bed. En eføy som hadde krøpet nedover en mur, lagt seg i et bed, mange og lange stengler når jeg begynte å dra, noen ble satt ned i en krukke, andre langs en murkant med et stygt gjerde som jeg gjerne vil ha dekket med eføy. Små spirer som begynner å bli store og som trenger mer plass. For en fin lørdag det ble, og det ser ut til at denne søndagen blir like fin. Og vi får besøk av Emma som har vært på junior NM i olympisk vektløfting på Vigrestad på Jæren og som tar turen innom Haugesund på vei tilbake til Oslo.

Pyramidelyng, pieris sarabande, plantet i fjor.

Emma turner i hagen i fjor. Peonene er selvsagt ikke begynt å blomstre ennå. I går ble hun norsk juniormester for tredje gang i 63 kg klassen i olympisk vektløfting, ny norsk og nordisk rekord på 82 kg i rykk. Og beste jente uansett klasse. Neste år er hun senior. I dag sier ryktene at vi skal inn på landet og bade, jentene her bader hele året, mens jeg knapt bader om sommeren.

Småplanter ut på tur. Dillen nærmest er ferdig herdet og ble plantet ut i går.

Småhjertene stod her i hagen da vi overtok, kanskje jeg skal dele og sette dem flere steder i år, de er veldig yndige. 

Noen tulipaner er allerede i blomst og disse begynner å vise farge. Pinseliljer i full blomst og de røde peonskuddene vokser seg høye i bakgrunnen. 

Det blir alltid mange svibler til jul, og til våren blir de plantet ut, omtrent samtidig med at de som allerede står der begynner å blomstre. 

Koselig å pusle rundt i hagen. Ha en flott søndag :)

20 kommentarer:

 1. Hei. Vi har også hatt sol, men kald vind. I følge værmeldingen blir det nå varmere. Sprek datter dere har. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag var jeg et ærend i byen med tynn jakke, første gang i år :)

   Slett
 2. Herlige bilder fra hagen din! Og pusle med spirer og diverse hagesysler er jo toppen i disse tider:)
  Ønsker deg fine vårdager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper jeg får puslet litt i dag også, tenker kanskje det er en del småplanter som kan være klare til utelivet. :)

   Slett
 3. Deilig å kunne pusle i hagen :-)
  Her ligger vi litt etter skjema pga. sist sommer og høst, da Lars ble alene om hagestellet, så jeg gleder meg til å ha tid til å pusle litt.
  Ha en fortsatt fin kveld-
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper du er blitt helt bra sånn at du får kost deg skikkelig i hagen i sommer :)

   Slett
 4. Hei!
  Jeg ligger et hav bak deg.Sådde dill i går. Morsomt med datteren din.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har prøvd meg på dill i år igjen, håper noe får stå i fred for sneglene. :)

   Slett
 5. Ja, her blir det også endel pusling i hagen for tiden, og vi har flyttet plantene ut i drivhuset i helgen. Så kjekt at det går så bra med datteren din! Tøff jente:) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært kjekt å ha henne på besøk noen dager også, men nå er hun tilbake i Oslo. I ettermiddag blir det å fortsette med rydding i bed her, og kanskje litt utplanting :)

   Slett
 6. Arti med vektløfterdatter - spesielt siden jeg selv har drevet med styrkeløft for 100 år siden (kommer godt med den dag i dag når det skal bæres tonnevis med stein :) )
  Ha en nydelig helg i den flotte hagen din.
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har drevet med styrkeløft, ja, det hjelper nok litt i hagen. Mener jeg har hørt at vektløfterforbundet har fått en styrkeløfter til president.

   Slett
 7. Ja, planene i hagen her forandres også etter behov og lyst. Veldig greit å bytte på litt, så det ikke blir for ensformig. :)En sprek datter, ja. :) Kos deg videre med puslingen rundt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nok å ta fatt i, så det blir litt variasjon i hagejobbingen. :)

   Slett
 8. Mye spennende i hagen for tiden skjønner jeg! Nydelig vårvær her også denne helgen, men det blir uansett begrenset hvor mye jeg pusler på en balkong helt uten planter. Da var gårsdagens tur i botanisk hage hakket mer spennende :) Stas med Emma, gratulerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Sikkert flott i botanisk hage nå. Du får vel finne noe å pusle med på balkongen da :)

   Slett
 9. Ja, sånn går nå hagedagene her også. Listen er lang, og stadig dukker det opp nye ting som gjør listen enda lengre. Men, sånn er det å ha hage, og det er helt greit at hagen bestemmer farten litt den også. Her nytes soldagene, og jeg tar meg tid til å sitte og se hagen fra verandaen.
  Flott og sprek datter du har! Ikke dårlig med en sånn prestasjon.
  Ha en fin fin maidag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det som er det beste med hagen, når den får bestemme farten. :)

   Slett
 10. Sterk som Pippi hun Emma høres det ut til. Blir så imponert når jenter løfter tungt. I hagen din ser det ut som full vår, vi er ikke helt der enda. Må le litt når planer om roseklipp blir alt mulig annet man finner på veien. Så typisk meg selv, men så ljuvlig det er, dette har vi ventet på en hel vinter. Nyt varmen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjelder å nyte, og det gjør i hvert fall jeg best når det er hagen som bestemmer. :)

   Slett