fredag 2. september 2016

Lysegul solsikke

Solsikker er i seg selv flotte sommerblomster, og min lysegule, som jeg kjøpte frø av i hageselskapets bie elsker blomst prosjekt, er jeg ekstra fornøyd med, blomstene er litt mindre, men blomstene er flere og den lysegule fargen fantastisk.

Humlene liker dem også godt, denne var helt uaffisert av at jeg stakk kameraet helt opp i nesen på den, jobbet bare videre.

Nå gjelder det bare at det blir tørt nok utover høsten til at jeg får tatt frø. Sneglene liker solsikker så jeg har de fleste i krukker, men når stilkene er blitt harde går det fint an å sette dem ut i bedet, de lar seg godt flytte, selv i blomst. 

For noen uker siden hadde vi storm, og da blåste alle ned, det var ikke så lett å få dem opp igjen, men de har heldigvis reist seg litt. Det beste er nok å binde hver enkelt til en pinne i utgangspunktet. 

Det er andre året jeg har denne minisolsikken (helianthus debilis italian green heart), det er blomstene som er mini, den blir ganske høy. Fin i både bed, krukke og i buketten. 
Forlaget har forresten trukket en vinner av et eks av Fru Halds hage, takk til alle som delte. Og til dere som ikke vant, og har lyst til å lese så er den å finne i alle bokhandlere, og også på noen bibliotek. Det ble en som heter Frits Olav Hald som vant, morsomt at det var en Hald, og det var en jeg ikke kjenner. Det er en del Hald der ute, min Halds bestefar blir det vel, hadde elleve søsken. Nå må jeg spørre svigerfar om han vet hvem Frits Olav er. Ha en fin helg, håper vi får utevær, men her er det foreløpig litt grått og vått.

14 kommentarer:

 1. Så fine de var! Solsikker er et must i en hage, syns jeg. Jeg har hatt både sorte og røde solsikker, men ikke denne fine lysegule. I år har jeg bare den vanlige.
  Moro det var en Hald som vant da. Boken er kjempebra! Fin til julegave også.
  Jeg og har stor slekt. Far hadde 11 søsken, mor fire. Jeg har over 50 søskenbarn, de fleste har jeg ikke møtt.
  Håper du får en fin hagehelg. Her vil det kanskje tørke opp neste uke, så jeg rekker litt nedplanting før vinteren.
  Ønsker deg en god helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært en veldig fin helg, femti søskenbarn var enormt ja, ikke lett å holde styr på alle dem. :)

   Slett
 2. Så flott solsikke! Så morsomt at det var en Hald som vant boken, og kanskje har han en fru Hald også, som ble begeistret over boken :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, la oss håpe at denne Hald har en fru Hald også, kanskje en med litt færre prosjekter på gang enn meg... :)

   Slett
 3. Nydelige solsikker! De gulhvite er så fine.
  Morsomt med en ukjent Hald som vant da :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den helt lysegule fargen er blitt en av favorittfargene mine i hagen i det siste, som ballblom Alabaster også, og voksklokke, som stadig står på ønskelisten. :)

   Slett
 4. En fin ljus färg på solrosen, glömde så mina i år, hoppas fröna står sig till nästa år.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, frøene holder seg sikkert, fort gjort å glemme, jeg glemte å så sukkererter i år.

   Slett
 5. Hei!
  De er veldig fine. Jeg har hatt noen som likner veldig. Tror de het 'Italian White'. Har prøvd å lage en hekk med solsikker, men det ble for tørt der de stod.
  Fortsatt god helg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Solsikkehekk høres fint ut, glemmer aldri den solsikkeåkeren vi kjørte gjennom i Tyrkia for en sånn tjuefem års tid siden, eller kanskje er det enda lenger siden.

   Slett
 6. Svar
  1. Ja, flott med noe som blomstrer på denne tiden. :)

   Slett
 7. Delikat farge! :) Ja, solsikker må jeg også ha. :)

  SvarSlett