fredag 23. september 2016

Rosefest

Rosefest på hagesentrene om dagen. Jeg hadde en pause uten pc i dag og da så jeg mitt snitt til å ta turen innom til et hagesenter. To nye roser fikk jeg med meg hjem. Er det noen som har erfaring med klatrerosen Penny Lane eller Austinrosen L.D.Braithwaite?


Jeg ble veldig fascinert av fargen på denne, Austrinrosen L.D.Braithwait. Karminrød kaller de fargen, den dufter, blir 1,5 meter høy og skal være herdig til H5.

Dette er klatrerosen Penny Lane, det er alt jeg vet om den, men blomstene står beskrevet som champagnefarget. Og de var veldig søte. Får begynne googlingen, men kanskje noen har personlig erfaring?

Her står begge to og venter på at jeg skal finne mer informasjon for å bestemme hvor de skal stå. Se hvor fine og sunne bladene ser ut selv om det er sent på sesongen og jeg antar at de har tilbragt sommeren i pottene sine. 
Jeg har planlagt et nytt rosebed lenge, og klatrerosen tror jeg at jeg vet hvor jeg vil ha, har mange roser på ønskelisten, men har ikke funnet noen av dem ennå, så det blir nok noen flere til våren. Ha en superfin helg i hagen, vi får håpe på fint vær, selv om temperaturene har sunket litt.

8 kommentarer:

 1. Jeg har erfaring med begge, og L.D. Braithwait lever i beste velgående, men Penny Lane døde for meg. Hos deg klarer den seg helt sikkert fint.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig spent på begge to, veldig fine på hver sin måte. :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  De är fina bägge två. Hoppas du får dem att trivas.
  Ha en fin helg / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også. Nå er de i hvert fall satt i jorden. :)

   Slett
 3. Hm, roser har jeg ikke greie på, men nydelige er de:)

  SvarSlett
 4. Roser vet jeg ikke mye om, men fine var de. Likte veldig godt Penny Lane:)
  Jeg har gitt opp mange roser, nå er det bare noen få igjen.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, er ikke noen roseekspert jeg heller, men syns de gjør mye for hagen. Til neste år skal jeg prøve Finlands hvita ros på fjellet på tusen meter, den er herdig til sone 8. :)

   Slett