torsdag 22. september 2016

Kompost og løk

Nå har jeg i noen dager kikket ekstra i kompostbingen hver gang jeg har gått forbi, og det er jo ganske ofte, når jeg ser spirer blir jeg jo nysgjerrig og disse var ekstra spennende. For en livskraft.

Disse to løkene ble dradd opp, en rød og en gul, helt vanlig løk. Hvis jeg har løk som har kommet for langt til å spises pleier jeg å putte dem ned i jorden et eller annet sted, de får fine blomster, spiselige blad og selvsagt ny løk, men disse to halve løkene trodde jeg ikke det var noe håp for så de ble kastet på komposten. 

Disse spirene var det som fanget blikket mitt. Nå er de to løkene satt i kjøkkenhagen istedet, så får vi håpe at de fortsetter å vokse til tross for røff behandling. 

Kompostbingen har vært veldig full i år, og etter hvert som innholdet synker sammen, kommer det nytt. Er allerede begynt å grue meg til jeg må ta av toppen for å få frem gullet i bunnen, men det må til selv om det er litt av en jobb. To kompostbinger har jeg ikke plass til, men jeg har en pallekarm til ferdig jord. Ferdig kompost bruker jeg både i bed og krukker, mens halvferdig kompost brukes til matpakke for eksempel på tujahekken. 

Fortalte jo at jeg også hadde lave planter i det nye bedet med høye stauder. Er ikke denne søt? Jeg trodde jeg hadde sådd svarte hornfioler, men denne ser mer ut som en vanlig stemor, kanskje med ekstra fine tegninger.  

Denne ble derimot omtrent sånn jeg trodde den skulle bli, de mangler ikke personlighet disse fiolene. 
I dag ser det ut til å være vanlig septembervær ute, det har regnet litt, men ser ikke så verst ut nå, ha en fortsatt fin uke.

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Komposten er hagens gull. Ser at det vokser blomkarse i komposten din også. Her er de i ferd med å ta over, men de er jo veldig fine.
  Morsomt å se slik vekstkraft.
  God kveld til deg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye som trives i komposten, selv om jeg ikke trodde at halvspiste løk ikke skulle være en av dem. Hadde en rose som jeg skulle kaste fordi den var syk for noen år siden, jeg kastet den i en helt nyetablert kompostbinge, der blomstret den og hadde ikke vært så fin på mange år. :)

   Slett
 2. Så gøy at løken kom seg tross alt! Hjemmedyrket løk er ekstra god syns jeg! Ha fine høstdager fremover:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne vært flinkere til å dyrke løk, for det er noe vi bruker mye av. :)

   Slett
 3. Så spennende den siste blomsten! Og løk har virkelig livskraft i seg:) Kompostbinger har lett for å bli fulle. Jeg har to store, og det er mulig jeg må lage enda en. Gull til hagen, kompost:)
  :-)

  SvarSlett