onsdag 31. august 2016

Canna og tagetes

Både canna og tagetes er fine sommerblomster her i hagen. Endelig blomstrer cannaen min skikkelig der den står i en krukke sammen med tagetes, en kjempetagetes og en tangerine gem som er ellevill over å ha fått en så stor krukke og derfor har blitt ekstra høy.

Denne cannaen heter canna cannova scarlet bronze, den skal stå i full sol og kan overvintres inne, ergo er den kanskje ikke en sommerblomst, men de fleste har den kanskje som det. I fjor hadde jeg den rett i bedet, men det gikk ikke i forhold til snegler, selv her den står i krukke er den spist litt på. Det er veldig enkelt å overvintre canna, jeg har den i en vanlig kjeller, kommer til å ha den i en litt mindre potte. Har kjøpt meg en til i år, en med grønne blader. 

Bladene er dekorative i seg selv, men siden blomstringen er så sen har jeg plantet den sammen med tagetes, både kjempetagetes, den gule bakerst, og den søte tangerine gem, som forresten lukter veldig godt.

Stemning med lyset mot de mørke bladene, men i dag regner det og den har sprunget enda mer ut enn på det øverste bildet. 
Hadde egentlig tenkt å vise flere bilder, men jeg blir helt utslitt av den nye pc-en min, både selve pc-en og windows 10 som er enda dårligere enn 7 som jeg hadde før, og det trodde jeg ikke var mulig. Får se hva jeg kan få Hald til å hjelpe meg med etter hvert, han er mer interessert i data enn i hage. Ha en fortsatt fin kveld.

12 kommentarer:

 1. Flott canna og tagetes! Lekkert med mørke blader på planter.
  Windows 10 er ikke bra nei.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant, blir glad hver gang jeg ser på dem, godt å ha en distraksjon fra pc-problemer. :)

   Slett
 2. Hei!
  Liker så godt canna og tagetes. Hadde en kjempefin canna i fjor som ikke klarte vinteren i kjelleren.
  Har slitt med Windows 10. Det er energikrevende med frustrasjoner. Synes det er vanskelig å finne gode løsninger på lagring av bilder og finne dem fort igjen.
  God natt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt at ikke cannaen din overlevde, jeg har overvintret min to vintre nå så jeg krysser fingrene for denne også. Ja, bare en sånn ting at det er så komplisert å få merket nye billedmapper når en legger inn nye bilder nesten hver dag. Men får håpe at det finnes en løsning. :)

   Slett
 3. Canna er fantastiske planter :-) Blir så "tropisk" likesom :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med en litt tropisk følelse i hagen. :)

   Slett
 4. De passet veldig godt sammen:) Gode, varme farger nå på høsten.
  Ha en fin septemberdag!

  (Gå over til Mac. Aldri noe trøbbel med de vi
  har :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Angrer på at jeg ikke vurderte mac, det er rart med den vanen. :)

   Slett
 5. Så fine Canna og Tagetes er sammen. Herlige, høstlige farger! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Fine sammen! :) Liker både Canna og Tagetes godt. Jeg har Cannaer med grønne blader. Det var stilig med mørke blader.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte en på salg med grønne blader nå, håper jeg klarer å overvintre den. :)

   Slett