tirsdag 30. mars 2021

Mest krokus

 Hver vårdag med sol tenker jeg at jeg må ha flere krokus til neste år, men når det er regn er det ikke like stas, og om det regner mye, regner krokusen rett og slett i stykker, allikevel kjøper jeg som regel flere løker hver høst. I fjor høst kjøpte jeg blant annet flere Cream Beauty, inspirasjonen har jeg fått fra bilder andre bloggere har lagt ut. For en nydelig krokus!

Men først et bilde og to av dvergirisen, som jeg trodde jeg hadde spadd i stykker sist høst. 


Krokus Cream Beauty.


En tofarget lys lilla krokus som plutselig dukket opp i plenen, skal flytte den bort til de andre når den har blomstret ferdig. 

Hvis krokus har jeg også bare en av. 

Den vanlige lilla, og den vanlige gule under er jo gamle travere som dukker opp både i bed og plen. 


Den første stauden som begynner blomstringen, av stauder som ikke blomstrer om vinteren, er denne røde lungeurten. Alltid like hyggelig hver vår. 

Det hender at noen primulaer blomstrer hele vinteren her, når det ikke er snø, og disse lilla hilser av og til på hvis været er mildt. Nå kommer de snart for fullt, og noen av disse er helt blå, fargen på bildet er lik den i virkeligheten. Tror ikke jeg har fått til de blå før, bare de lilla. 

Jeg har ikke hatt Tybast i så mange år, men den kommer like fint hvert år, og har vokst litt for hver gang. Veldig hyggelig plante som jeg har fått av en nabo. 


I år blir det ingen fjelltur på oss i påsken, det er litt trist, men om værmeldingen slår til som meldt kan det bli noen fine dager i hagen også. Like kjekt å gå på oppdagelsesturer i hagen hver dag, hele tiden noe nytt. Ha en nydelig påske :)

18 kommentarer:

 1. Så flotte krokus hos deg! Ja, den Cream Beauty er så fin. Veldig lang primulablomstring du har. I milde strøk liker de seg godt ja.
  God påske! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Primula er noe jeg tror jeg kunne ha samlet på, om jeg var en samler, men de fleste er helt vanlige som jeg kjøper for å ha inne, og så planter ut, som den blå her. :)

   Slett
 2. De är så söta och tacksamma de där små och tidiga primulorna. Krokus är underbara och bra skafferi för nyvakna insekter.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt med litt farger tidlig på våren :)

   Slett
 3. Så mange ulike krokus du har i hagen din, i fine farger.

  Ha en fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. De er sarte, men gjør jo litt av seg, krokusen :)

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Det är fint med de första vårblommorna. Här blommar de också fint nu, och humlorna är lyckliga. Fyller på med krokuslökar varje höst, det kan inte bli för många.
  Ha en Glad Påsk!
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal også plante flere løker til høsten :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg!
  Jeg blir glad når krokusen begynner å blomstre. De gir energi. Her har de starta for ett par dager siden. I går var det nesten sommer, så de fikk litt fart på seg. Himla deilig! Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, har vært litt sommerlig her også, til tross for lave tall på gradestokken, i dag med snø, men får håpe den forsvinner fort :D

   Slett
 6. Så skønne krokus, en rigtig vårblomst.
  Hvor var det godt at din dværgiris kom frem igen.
  hilsen Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kjekt når noe en tror har dødd faktisk lever :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Deilig når de første vårlomstene dukker opp.Nyt fargene og våren!!
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den kommer i små drypp, hvert øyeblikk kan nytes :)

   Slett
 8. Cream Beauty er en fin lille krokus. I vores have breder den sig ikke så meget som de øvrige krokus. Den røde lungeurt er også så fin.
  Hvis man tager sig tid og kikker på detaljer i haven, åbenbares mange fine detaljer. Så jeg er sikker på, du nok skal få en spændende påske, selvom det ikke bliver til en fjeldtur.
  God påske!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig koselig påske, selv om det ikke ble skitur. ER spent på hvor mye Cream beauty sprer seg ja, har ikke hatt så lenge :)

   Slett
 9. Hei Ingeborg.
  Håper du har hatt en fin hjemmepåske og kost deg i hagen eller ut på tur.
  Utrolig mange ulike krokus hos deg.
  På påskens siste dag er det bare å ønske deg en fin ny våruke med godt hagevær!
  Påskehilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig med hjemmepåske også, nå håper jeg på litt mer varme sånn at nysnøen forsvinner :)

   Slett