tirsdag 16. mars 2021

Våren kommer sakte til vestlandshagen

Midten av mars, jo, det er vår, men det er ikke så mye som har forandret seg de siste to ukene. Klosterklokkene og Snøklokkene har blitt flere, og har åpnet seg mer, men det er fortsatt kaldt. Det har vært en litt uvant både vinter og vår for oss her langs vestlandskysten. 

Hagen sett fra utestuen. Jeg maser jo litt om lyngen min, men de to, tre lyngplantene jeg plantet her for maaange år siden har vært en god investering. Den mørkeste blomstrer mesteparten av vinteren, og nå har den lyseste begynt også. 

Det går jo an å se at noen av blomstene på denne julerosen har slitt gjennom vinteren, men nå kommer det flere og flere nye blomster uten skader. Myrteleddved er en av mine favoritter når det gjelder vintergrønt. Foran en stor kule, bak den ene av to kuler, som ble skamklippet i fjor. Til høyre Klematis Montana Ruber.

Jo, primulaen har åpnet seg litt mer siden snøen gikk. 

Og rabarbraen er i ferd med å komme opp av jorden. 

Klosterklokkene skinner i solen. 

På nordsiden har snøklokkene fortsatt lukkede blomster i skyggen. 

Disse snøklokkene har også skygge mesteparten av dagen, enn så lenge. 

Snøklokker i solen. 

Selv om disse snøklokkene står så langt nord i hagen som det er mulig å komme, så får de litt sol i løpet av dagen. 

Kø med klosterklokker på nordsiden. Kanskje ikke så lett å se på dette bildet, men jeg ble litt fascinert av at det bare er et par av klokkene helt bakerst som har blitt klare. Kan ikke huske om det blåste. 

I utestuen har jeg satt de spirende afrikanske liljene fra kjelleroppbevaringen. På de kaldeste nettene får de lakenet over seg, foreløpig har det gått bra, og nå er de vel tilvendt. Agapantus tåler litt frost, men må jo ha litt tilvenning. De gamle bladene fra i fjor får vente litt på klippen. 

I ettermiddag har jeg vært litt ute i hagen i solskinn, det er deilig å være i gang, uansett hvor kaldt det fortsatt er. Litt upraktisk å være nedstengt, men tenk hvor heldige vi er vi som har hage. 
Ha en fortsatt fin uke. 

14 kommentarer:

 1. Fine bilder fra vårhagen din, Snøklokker og Klosterklokker er fine vårblomster.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så mange flotte vårtegn hos deg! Her er det ingen snøklokker, bare snø ;)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper vi har hatt den siste snøen nå, og at det begynner å smelte hos deg snart også :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Ser härligt ut hos dig. Klosterklockan är så vacker, den försvinner efter ett tag hos mig. En ensam krokus slog ut för några dagar sedan, och så en lite större tuva igår. Men den stora blomningen får jag vänta på.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det fine med at det går så sakte er at en kan nyte hver enkelt spire og blomst. Er en tue med krokus her også, og i går så jeg at knoppene så vidt har begynt å stikke opp på de jeg satte løker av i høst :)

   Slett
 4. Det er også et koldt forår her, og med nattefrost ind imellem, så vi må glæde os over det der kommer. Jeg arbejder lidt i haven, men kun et par timer ad gangen. Dine lyng er så flotte og solen får de små løgplanter til at stråle! I år får vi tid til at nyde foråret i et meget roligt tempo:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo begrenset hvor mye som kan gjøres foreløpig, men litt opprydning blir det selv om alt det visne i bedene må vente litt :)

   Slett
 5. Trivelig med tidlig uteblomstring hos deg.
  Pasjonsblomsten i forrige innlegg ligner veldig på "Amethyst", og den er veldig grei å stklingsformere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer masse blader på den nå, så den er i live. På lappen står det passiflora violacea, vet ikke om det er den sammen, men fikk opp siden din og den er veldig lik. Skal jammen meg prøve å ta stiklinger. :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Er jo litt misunnelig på den lange hagesesongen du har. Så deilig der må være med vår nå!
  Flotte vårbilder.
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
 7. Ja, i år har vi jo hatt snø også, så det er luksus. Deilig å være i gang, det går sakte, men sikkert framover. :)

  SvarSlett
 8. Så herlig å se alt som blomstrer hos deg.
  Ha en god søndag!

  SvarSlett