torsdag 3. september 2020

Bare sommerblomster

 Noen sommerblomster må jeg ha hvert år, andre prøves av og til. De aller fleste blir sådd, men det hender at jeg kjøper noen ferdige også. 

Første gang på lenge at jeg har hatt Duftert, og de har blitt kjempefine. Plukker ofte inn og det kommer stadig nye blomster. De må jeg selvsagt ta frø av. 

Disse høye rødbrune tagetesene er et must, de er enkle å ta frø av og jeg sår dem hvert år, jeg har hatt flere sorter, men etter hvert har jeg mistet oversikten. 

De er litt utsatt for snegler så jeg har dem i krukker. 

Sommerasters Rainbow hadde jeg første gang i fjor, de er enkle å ta frø av. 

Jeg har dem i to krukker, bak står to krukker med Tagetes. Har foreløpig ikke prøvd dem i forhold til bed og snegler, men kanskje jeg skal det neste år. 

Lofos er første gang jeg har i år, kjøpt som pluggplante. Den har vært et hyggelig bekjentskap. 

Lofos henger i en krukke oppunder taket ved inngangsdøren. Planten til venstre er Klematis Montana. 

Ved siden av furuen som er hentet i skogen som en liten spire, står krukken med Lobelia, også et pluggplantekjøp. Jeg pleier alltid å ha Lobelia, liker hengevarianten i krukkene. 

Bakerst vanlige prestekrager, de blomstrer jo hele sommeren. Litt jobbing med å klippe bort visne blomster, men det betaler seg. Foran en krysantemum som ble impulskjøpt på en extrabutikk. Den har stått fint lenge, men så kom det en snegle da, jeg visste ikke en gang at sneglene likte dem, nå er den skrapet, men jeg håper den skal komme igjen. 

Tvillingblomsten er vel også kjøpt som pluggplante hvis jeg husker riktig, den blomstrer litt av og på, tror den er kommet igjen for tredje gang nå. Mener jeg leste at den likte skygge, men min står i full sol, og sol har det faktisk vært en del av i sommer, men i dag regner det, egentlig godt med litt regn, for nå måtte jeg begynne å vanne krukkene. 

Ha en fortsatt fin uke!

10 kommentarer:

 1. Ja, en må jo ha noen sommerblomster, og dine dufterter var veldig fine. Jeg har ikke hatt de på mange år. Lobelia må jeg også ha hvert år, og blodbeger.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blodbeger hadde jeg alltid før, fantastisk plante, men jeg hadde liksom ingen skikkelig plass for dem å vise seg fram, så det ble til at jeg droppet dem. :)

   Slett
 2. Erteblomster er må-ha, da! Både for bukettene og duften. Skal så sommerasters 'Rainbow' neste år igjen. Veldig dekorative. Bruker å ha dem i bed. Ellers er løvemunn en sommerblomstfavoritt her, og Cosmos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, løvemunn tror jeg at jeg kommer til å fortsette med, må huske å ta frø. Har hatt Kosmos i alle år, men i fjor ble det ingenting av dem, det må bli neste år :)

   Slett
 3. Hei!
  Vakre sommerblomster. Erteblomster er jeg innmari glad i. Duften kan ikke beskrives. Lobeliane har jeg ikke fått til i år. Tror kanskje det skyldes mye regn i juli. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns egentlig det fungerte godt å kjøpe Lobelia som pluggplanter, tror kanskje at jeg gjør det til neste år også, må bare huske å øke pottestørrelsen litt før :)

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Så fint med sommarblommor som blommar så fint fortfarande. Jag skall börja tömma mina som jag inte planterat om ännu. De ser lite ledsna ut i amplarna. Luktärterna blev inget hos mig. Får göra ett nytt försök nästa år.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri hatt så fine dufterter som i år, men de kom veldig sent i gang. Merker at det begynner å bli høst på plantene her også, men sånn er det :)

   Slett
 5. Piękne kwiaty u Ciebie kwitną. Bardzo pomysłowo posadzone w dobrym sąsiedztwie. Podobają mi się groszki!

  SvarSlett
  Svar
  1. Google Translate: "Vakre blomster blomstrer her. Veldig kunstnerisk plantet i et godt nabolag. Jeg liker prikkene" Jeg vet ikke om google translate alltid gjør jobben sin, men det gjør ingenting :)

   Slett