mandag 30. september 2019

Spiselig og ikke spiselig

Det har vært så mye fint i hagen i sommer, og er det fortsatt. Bare noen dager siden jeg var og gjorde siste hageinnkjøp, så selv om jeg nå nesten er ferdig med å plante rosene har jeg en haug med nye planter som skal ned i jorden. Og jeg skal gjøre ferdig plassen utenfor drivhuset.

Bildene jeg viser i dag er fra slutten av august, utrolig hvor fort september har gått. Jeg kjøpte en potte med 4 rødkålplanter i sommer, dette er det fineste. Når bare regnbygene har gitt seg i dag må jeg ned og se hvordan det går med det, kanskje høste Aroma-eplene også som lyser rødt til meg når jeg kikker ut kontorvinduet. 
 
Den beste rødkålen står i pallekarmen med jordbær. Planen er å omorganisere den litt, og for et par dager siden fikk jeg begynt forberedelsene der jordbærplantene skal flyttes, tror jeg, planene forandres hele tiden. 

Det har vært ok med tomater i år (Celano), men nå merkes det at solen ikke kommer skikkelig inn i drivhuset, det er fortsatt masse tomater igjen, men de blir ikke like røde som disse. Etter hvert blir det vel å ta siste rest inn for å ettermodne, og kanskje blir det litt chutney også, vi får se. 
Denne søte pasjonsblomsten ble innkjøpt tidligere i sommer, den står i drivhuset, akkurat hvordan jeg skal plassere den når den må inn til overvintring har jeg ikke bestemt meg for ennå, tar gjerne imot forslag. 
Er foreløpig ikke så hyggelig hagevær her i dag, med vind og regnbyger, sol innimellom, men det er veldig vått. Og jeg som har så mye jeg har lyst til å få gjort ute, heldigvis er værmeldingen bedre fra onsdag, men det kan være at jeg må kle meg godt og gå ut litt etter jobb uansett vær. Er bare så vanskelig å tenke i vind og regn. Ha en fin uke, uansett om hagesesongen er over hos deg eller ikke, her er den ikke helt over ennå. 

12 kommentarer:

 1. Så flotte tomater og ikke minst pasjonsblomsten. Nydelig farge. Hvis du har på varme i drivhuset kan den sikkert overleve der, men hvis ikke må den sikkert i en kjeller. Tror ikke de trives så godt i en stue for det blir for varmt.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke varme i drivhuset så da blir det kjelleren, og jeg som hadde tenkt å slutte med planter jeg må oppbevare inne :D

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Vi har også fått mye tomater i år.
  Jeg har ikke vært å kjøpt nye planter i høst. Har dårlig erfaring med at de ikke klarer seg over vinteren. Selv om de er dyrere kjøper jeg de om våren.
  Fin pasjonsblomst.
  God mandag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg klarer ikke å motstå gode tilbud, og heldigvis går det som regel bra å plante om høsten her :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Ja dette år er gået temmelig hurtigt!
  Nydelige billeder - jeg får pludselig lyst til tomater:)
  Vejret er blevet mere normalt også her nede i Europa - Og regnen behøver bi!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
 4. Kjekt med både spiselige og blomstrende planter i hagen. Her frister det heller ikke å hage når det er så vått i hagen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke kommet meg ut i hagen de siste to dagene, men i dag håper jeg det skal gå, bare det tørker opp litt :)

   Slett
 5. Hej Ingeborg!
  Har fått mycket tomater, men har några plantor kvar i växthuset. De mognar inte lika snabbt nu. Vi har haft regn och rusk, men också sol. Har också några nyinköp som skall planteras. En vacker passionsblomma.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser en blå flik på himmelen og det er vindstille i dag, håp om hagevær :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg!
  Kål synes jeg er vanskelig å få til. Det er så mange andre som er interessert. Imponerende rødkål. I år har vi hatt en fin tomatsesong.
  Håper også på godt vær til hagearbeid.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke så mye erfaring med denne typen kål, har vært mest grønnkål her, men av 4 pluggplanter er det bare denne som ser ut til å bli noe, om det ikke blir så mye mat, så er den i hvert fall dekorativ :)

   Slett