søndag 15. september 2019

Pelargonia

Har jo hatt noen pelargoniaer i hagen i år også, de står selvsagt fortsatt ute, men de mest utsatte er satt midlertidig i le for helgens storm.

Koselig med Nemesia som har sådd seg opp i krukken med Pelargonia. 

Disse bildene er tatt helt  i slutten av august, men krukkene skal få stå ute lenge ennå, før de bæres ned i kjelleren for vinteren. Jeg har hatt disse utrolig lenge og kanskje er det etter hvert tid for å fornye. 

Pelargonia Platinum har også fått besøk av Nemesia. 

Dette er en Stjernepelargonia som moderen har sådd fra frø i år, veldig fin syns jeg. Den lilla bak er Bougainvillea. Jeg har jo tenkt at jeg skal redusere antall pelargoniaer, la dem få en helt naturlig avgang, men i går kom jeg selvsagt hjem med to nye, en rød og en lilla, tror jeg. Hva kan en gjøre når det plutselig står et bord der med planter til en tier, jeg burde kanskje ha kjøpt ennå flere. Kom hjem med bilen full av roser til 70% også, mer om dem senere.
Skulle gjerne ha vært i hagen i dag, men det blåser og regner for mye, ha en fin søndag, uansett vær.  

23 kommentarer:

 1. Hej Ingeborg!
  Vackra pelargoner du har. Har några Engelska som jag köpte på våren, men de ser risiga ut. Att övervintra dem lyckas inte heller. Men det finns nya att köpa i vår. Duktigt av dig att klara dem i flera år. Vilket fynd, klart att du behövde få med dem hem.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får heller ikke så godt til å overvintre de engelske, men de jeg har er enkle å få til. Si at av tjue så er det kanskje en som ikke klarer seg. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Alletiders med en lille samling flotte Pelagonier.
  Og roser på vej:)
  Ser i vejrprognoserne at det bliver høstagtigt de næste mange dage...

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Må vel snart innrømme at det er høst, men det kjennes litt tidlig ut :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg. Det er en stor fordel med pelargonier at de blomstrer så lenge, ulempen er at de må overvintres inne ;-)) Ønsker deg en flott ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt styr med den overvintringen, men foreløpig holder jeg ut :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg.
  Flotte pelargonier. Jeg kan ikke akkurat rope hurra for mine i år.
  Å kjøpe billige blomster om høsten har jeg sluttet med. Stort sett hr jeg ikke vært heldig med det.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøper alltid billig om høsten, det er de jeg får til aller best. De er så dårlig vant at de tar til takke med meg :)

   Slett
 5. Flotte pelargonia du har! Stjernepelargonia er spesielt fine. Jeg har tre Westdale Appleblossom Rosebud som står på trappa, og der kan de stå under tak lenge.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. De er også nydelige, har aldri prøvd, men det tror jeg at jeg bør. Stjernepelargonia er nytt bekjentskap for meg. :)

   Slett
 6. Så flotte Pelargoner du har, Stjernepelargonen var ny for meg den har jeg ikke sett før. Jeg kan heller ikke stå for gode tilbud.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Stjerneperlargonia er også nytt for meg, håper den klarer seg over vinteren enten det blir i kjelleren, eller kanskje faktisk i stuen. :)

   Slett
 7. Jeg sliter veldig med å få kommentere på blogger. Blir utlogget hver gang jeg skal poste noe. Ikke noe feil hos deg, men hos meg. Fortsetter det sånn blir min syv år gamle maskin utbyttet. Kanskje på tide uansett :)
  Jeg kjøpte en hvit stjernepellis på Plantasjen for mange år siden, og den har jeg enda. Men har ikke sett at Plantasjen har hatt den i ettertid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har problemer med noen blogger, men har ikke sjekket det ut mer. Sju år er jo ingen alder. Jeg har aldri sett denne stjernevarianten før jeg fikk den i år, syns den er veldig fin, den hvite også vil jeg tro :)

   Slett
 8. Hei Ingeborg.
  Er det ikke typisk he he.
  Er man plantegal, så er man det. Og et godt tilbud kan man selvsagt ikke motstå. Jeg har bare kjøpt tre nye roser i år. Det er lite - og jeg har enda ikke funnet plass til de.
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen i år, og nå vurderer jeg å se om jeg finner flere :) Håper at jeg skal få plantet dem i helgen, i hvert fall er værmeldingen fin :)

   Slett
 9. Hei Ingeborg.
  Her er alle pelargonia og fuksia (som skal overvintre inne) tatt inn. Resten får stå til frosten tar dem. Jeg er på en kombinert bestemor/venninne-tur i og rundt Oslo en drøy uke og valgte å dem inn pga kalde netter denne uka.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er litt tricky når en skal ut på tur. Her har det ikke vært frost enda, men vi har hatt noen skikkelige omganger med haglebyger, tror heldigvis ikke de har ødelagt så mye :)

   Slett
 10. Tidløse og tradisjonsrike Pelargonier. Man blir aldri lei dem og de er et flott innslag. Blomstrer rikt og lenge. Fine sorter du har.
  God uke/Jannicke

  SvarSlett
 11. Hei!
  Pelargonia er jeg veldig glad. Det er utrolig mange varianter av dem. Kjempefine eksemplarer du har.
  Ha det godt! Annr

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt å ha noe som blomstrer fint også på sensommeren, og helt inn i høsten. :)

   Slett