fredag 19. januar 2018

Spennende vinterhage

Selv om vi vanligvis ikke har så mye snø her i Haugesund er jeg veldig opptatt av å ha struktur i hagen. Med vinter og snø er det en fin tid å gå ut og vurdere hva som trengs for at hagen også skal være spennende om vinteren. Nå har vi fått mye snø til å være her ute ved kysten og i formiddag tok jeg meg en tur ut med kamera kledd i plastpose i snøværet. Det ble noen oversiktsbilder.

Jeg står inni utestuen og tar bildet. 

Står fortsatt inni utestuen. Den hvite benken står ute hele vinteren, beina står på stein sånn at de ikke skal trekke for mye fukt. 

Ungenes gamle lekehytte, som nå brukes som bod, er dekket med Klematis Montana Rubens, den er jo nesten like flott uten blader som med. 

Benken igjen. Den turkise veggen i bakgrunnen er klatrevegg for alkymistrosen. 

Tasseplassen med pergolaen som opprinnelig var et føyse/disse/huskestativ for jentene. 

Vi beveger oss rundt huset. Vintergrønne vekster på hver side av trappen på vei nedover i hagen. Drivhuset skimtes til venstre. 

På nordsiden av huset. De samme vintergrønne buskene. Hekken er en relativt nyplantet barlindhekk. Treet er en svarthyll. 

Fortsatt på nordsiden, hekken til høyre er en mer etablert barlindhekk. I forkant iris. 

Jeg står ved pallekarmene. Til høyre kjempetuja. Til venstre det store bedet med mye vintergrønt, blant annet myrteleddved og laurbærhegg. 

På platået ovenfor pallekarmene. Sibirkornellen er jo ekstra fin med snø. Tujaen er en brabant. 

Og så er vi helt rundt til inngangspartiet i øst. Fortsatt litt julestemning her.
Her har det snødd i hele dag. Men vi vet jo aldri, plutselig går det over i regn, er et par plussgrader. Hvis det blir oppholdsvær og fortsatt snø i morgen skal jeg ut og fotografere litt detaljer, det krever at en har mulighet for å se inn i søkeren. Ha en fin helg. 

18 kommentarer:

 1. Flotte vinterbilder, og jammen har dere fått mye snø til å være på de kanter. Bildet med klematis, lekehuset og den turkise døra er nydelig, det samme er inngangspartiet på huset. Her har vi en meter med snø ( nordre vestfold), så alle mine nyplantede busker og trær er begravet. Håper de klarer seg gjennom vinteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Sikkert fint for plantene dine med et dekke av snø, det eneste er vel brekkasje hvis det blir tungt. Jeg måtte redde en kuletuja i går, den var gått helt i spagat, håper den kommer seg igjen. :)

   Slett
 2. Så flotte vinterbilder. Snø er nok ikke så ofte å se på dine kanter, så det er sikkert hyggelig med litt forandring.
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt med litt snø. Det er lenge siden vi har hatt så mye snø her, og at den har ligget mer enn en dag. Blir litt lysere og lettere :)

   Slett
 3. Hei Ingeborg

  Når jeg sådan ser de dejlige vinterbilleder, er det ligefør jeg gerne ville bytte:)
  Her er det hverken fugl eller fisk - og vi skal have +10 i næste uge!
  Og mon ikke du også får en snert af den varme?

  Men dejligt ser det ud!

  Tak for turen og ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, været skifter fort her, så plutselig blir det nok +10 her også. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg. Flotte bilder. Ikke ofte en ser snø på dine kanter. Hagen får et helt annet uttrykk med snø. Det er meldt regn og plussgrader til uka. Da forsvinner nok snøen her. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du vet alt blir så rent og fint, ser ikke rotet som ligger rundt drivhuset heller, men det varer nok ikke så lenge, så er vi tilbake til normalen. :)

   Slett
 5. Elsker snøvintre! Er jo oppvokst i tjukkeste Gudbrandsdalen, så dette er flott ja:)
  Litt vinter her i Midt-Norge også, og på hytta er det jo fint nesten hele vinteren.
  Flotte bilder du viser. Det gjør seg godt med snø på dine trakter også, og i din flotte hage.
  Og det drivhuset ser bare såå fint ut!

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid kjekt å ha en periode med snø i løpet av vinteren, og denne vinteren har vi hatt mye mer enn vanlig, men når det smelter nå så vil jeg ha vår og snøklokker. :)

   Slett
 6. Det er morsomt å se hvordan hagen forandrer seg med snø. Flotte bilder. Anne

  SvarSlett
 7. Heisa, så fint kan det være, også i vinterskrud! Hver årstid har sin sjarm - og hyggelig når kong Vinter setter sitt preg på naturen med snø og kulde over litt tid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har hatt noen fine dager, men nå går det mot regn igjen. Tenk om det betyr vår :)

   Slett
 8. Hej Ingeborg!
  Så fint i din vinterträdgård. Lekstugan ser spännande ut med klematisen, kan tänka mig att den är fin när de blommar. Växthuset kommer att bli så fint.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlett
 9. We share the experience of living in a northern country with lots of snow, but we are now past the mid point of January and we know that in about six weeks or so we will start to see the early signs of spring. It will be wonderful to see the first green shoots coming out of the ground.

  SvarSlett
  Svar
  1. The snow here are already gone, windy and raining today. Spring will be welcome. :)

   Slett