onsdag 10. januar 2018

Rom i hagen hovedrommet

Rom i hagen er jo ikke avgrenset på samme måte som rom i huset. Rom i hagen flyter litt i hverandre. Den øverste del av hagen vår, der vi har plen, er delt inn i tre rom. Jeg har allerede fortalt både om det jeg kalte plen 1 i mangel av et bedre navn, og alkymistplassen som ligger samme sted, som to rom i ett. Nå er turen kommet til det som kanskje er hovedplenen. Det var her vi slo opp telt til jentene da de var mindre (og bedene var mindre også), det var her vi spilte krokket og andre spill. Skal vi dekke til middag ute på ekstra fine dager blir det ofte her.

Huset sett fra bak klokkebuskene, jeg står med ryggen til gjerdet i tomtegrensen og tar bildet. I dag står den hvite benken foran her. 

Mellom plenen og terrassen er et stort rundt bed, her vokser blant annet kattemynte. Til høyre sees rosen Ghislane de Felegone. Den hvite bygningen er utestuen som ligger i enden av terrassen. 

I det runde bedet vokser peonen Nellie Shaylor. Bak stolene er aroniahekken. 

Når akeleiene foran aroniahekken er avblomstret begynner storkenebben, her Rosanne og høststorkenebb. 

Når været er skikkelig bra og jeg ikke trenger pc for å jobbe tar jeg ofte en strandstol og setter meg her i ly av aroniahekken. Er det ekstra varmt kan jeg flytte stolen sånn at jeg får skygge fra et plommetre. Dette bildet er fra den gang Tass levde, han har stjålet en morell mens jeg har tatt meg en runde for å fotografere. 

Til venstre er et lite rundt bed der det vokser peoner. Denne bodde i hagen da vi overtok så jeg vet ikke hva den heter. 

De to klokkebuskene, denne rosa og en rød har stått her siden vi overtok. 

Jeg liker jo veldig godt revebjeller og i det runde bedet mot terrassen vokser det mange av dem. 

Denne rosen ble plantet for et par år siden og vokser bak der den hvite benken nå står. Den skal like skygge, men jeg vet ikke helt om det blir for mye for sist sommer blomstret den ikke. Den har nydelig flikete bladverk og heter Rosa Hugonis, en buskrose som er herdig til H5.  

Jeg står i det siste hagerommet her oppe og tar bildet, mer om det en annen gang.
Ha en fortsatt fin uke. 

20 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Dejlige sommerbilleder, om man vil kalde de forskellige afsnit i haven for rum, det er nok en smagssag, plen 1 og alkymistplassen er da egentlig rigtig festligt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Rart hvordan noen rom eller steder i hagen får kjapt navn som alle i familien bruker, mens andre steder er det vanskelig å innføre navn som varer. :)

   Slett
 2. Det er alltid morro å se hagebilder, med personen som står på "fingertuppene" midt i bildeserien stjeler oppmerksomheten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, det er vektløfterdatteren min, Emma, som liker å turne i hagen når hun er hjemme på besøk. :)

   Slett
 3. Gode billeder fra en have som bruges til mange formål. Jeg har haft Hugonis rosen klatrende op ad gavlen på huset. Den startede nede i skyggen og blomstrede mest i toppen - oppe i lyset. Dejlig rose med meget fint løv.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den får kanskje litt lite sol der den står etter at jeg satt benken foran. Kanskje jeg må flytte benken litt til den har fått etablert seg mer og kan blomstre høyere opp. :)

   Slett
 4. Uppiggande med vackra sommarbilder denna tid på året. Jag glömmer alltid hur vackert det faktiskt är när det grönskar och blommar.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Når en ser ut vinduet nå er det vanskelig å tro at bedene blir sprengfulle av planter til sommeren. Har bestemt meg for at jeg må prøve å huske på det i år, at jeg ikke trenger flere planter i bedene. :)

   Slett
 5. Det er flott med rom i hagen! Du har fått det fint til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi koser oss, og håper på finere vær denne sommeren. :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Ser fint ut, i din trädgård. Och snart har du ett nytt rum, i växthuset.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. O, ja. Nå har det vært en lang pause i framdriften, men håper å komme i gang igjen snart og få det ferdig. :)

   Slett
 7. Kjekt med mange rom i hagen. Deilige bilder av sommer og sol. Her er det full vinter.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 8. Alle hager bør ha noen rom som inneholder litt forskjellig :-)) God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her må vi i hvert fall det, både for å få le for vinden og sol. :)

   Slett
 9. Herlige sommerminner!
  Har sans for navn på rommene i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint å ha navn som alle i familien i hvert fall vet hvor er, men tror jeg må finpusse litt på dem. :)

   Slett
 10. Koselige bilder. Ja, Tassen var en fin kanin. Er så glad i revebjeller jeg også. Tror jeg får haugevis av småplanter til våren. Vet ikke hvor jeg skal gjøre av alle sammen. Ikke vil jeg kaste noen heller .. :) Håper jeg får gitt bort mange.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis så er de enkle å flytte, trenger jo knapt å graves ned. Jeg har prøvd å ta med på planteloppemarkedet i hagelaget, men det er mange som ikke vil ha siden de er giftige. Jeg syns ikke det er så farlig, vi spiser dem jo ikke. :)

   Slett