onsdag 4. oktober 2017

Ute og inne om hverandre

Før hadde jeg bare pletter i luften inne og slet med å få den til å overleve, de siste årene har den stått ute og trives som bare det. Yukkaen trives også, selv om det er en stund siden den har blomstret.

Denne yukkaen hadde jeg lenge i en krukke, men nå har den fått plass i bedet. Rundt vokser pletter i luften. 

Jeg har fortsatt av og til pletter i luften inne, men når de begynner å slite så setter jeg bare potten ut. Det ser ut som de dør i løpet av vinteren, men når varmen kommer kommer de også. 

Denne krukken henger ved siden av inngangsdøren mot øst, dette er kanskje den kaldeste plassen i hagen med mye skygge og vind, men plettene klarer seg gjennom vinteren. 

Dessverre har jeg krypfredløs i hagen. Den er jo så fin og jeg klarte ikke å motstå fristelsen. I mange år holdt den seg i ro, men for noen år siden tok den plutselig helt av og nå går jeg til krig mot den. Men så var det noen som foreslå å ha den i krukker, og det går helt fint. 

Krypfredløs i krukken til høyre som ellers er hjem for en pil. I krukken til venstre vokser litt forskjellig, pyslingkrage, tagetes og valurt. De siste bildene her er tatt for noen uker siden.

Ha en fortsatt fin uke. 

10 kommentarer:

 1. Inneplantene elsker å komme ut på "sommerferie". Utfordringen er å få dem inn i tide...
  Krypfredløs får bare bo i potte på plattingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal være sant, men disse bor ute hele året og klarer vinteren her fint. :)

   Slett
 2. Pletter i luften har jeg sett at de bruker mye i Danmark ute hele tiden. Så hos deg burde de jo trives godt ute som har så mildt klima. Her har jeg ikke prøvd de ute eller inne. Men de er veldig fine, så det er jo verdt et forsøk. Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har det kanskje ikke fullt så mildt som i Danmark, men de går fint her. Og om en har en som ellers skulle kastes inne er det jo bare å prøve. :)

   Slett
 3. Hei Ingebotg

  Ja, den der gule krybe sag "krypfredløs" den kan jeg heller ikke anbefale, og den er svær at få helt væk!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg strever med å få vekk min, skulle aldri tatt den inn i hagen. En ting var om den holdt seg på bakken, men den klatrer i andre planter.

   Slett
 4. Hej Ingeborg!
  Intressant, trodde inte plättar i luften skulle klara sig ute. Jag har också penningblad, ser fin ut, den har inte tagit över,än så länge får den vara kvar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, min krypfredløs holdt seg også veldig lenge i ro før den plutselig tok av for et par år siden.

   Slett
 5. Min pletter i luften takket for seg ganske fort, og har ikke prøvd den siden. Men du kan kanskje ha den ute på vinterern også?
  Ja, denne krypfredløsen brer om seg. Jeg har den også i potte(gammel utslagsvask), men den er jo i hagen også, og der blir den nok værende i all min tid.
  Fikk den først til dammen, da den kan blomstre 5 cm under vann, men så ville den vist andre veier her i livet, og la ut på vandring.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her står plettene ute hele vinteren. De klarer seg bedre ute enn inne, men visner ned ute da. :)

   Slett