tirsdag 10. oktober 2017

Drivhuset en oppdatering

De siste dagene med fint vær har blitt utnyttet til siste sekund. Hald har snekret og jeg har ordnet gamle vinduer og beiset rammeverket.I dag er vi inne i en ny periode med regn, hele langtidsvarselet er det meldt regn, og vind. Får håpe vi allikevel får gjort litt mer framover. Vil jo gjerne ha det under tak før vinteren.

Drivhuset sett fra nord. Det kommer ett vindu til her, men ellers skal veggen kles med trepanel for å skjerme drivhuset mest mulig for vinden. Foran drivhuset den skamklipte sølvpilen etter stormen i sommer. 

Vinduene er satt inn i rammer og bygges fortløpende bortover. De smale vinduene er hentet gratis i Stavanger. Litt knuste ruter, men det får vi fikse. Det store hvite er kjøpt for en hundrings i Sandnes. Jeg har valgt å beise reisverket. Ville egentlig behandle med jernvitrol, men det frarådet produsenten pga for fuktige forhold. Så derfor ble det oljebeis som trenger inn i treverket. Fargen er jernvitrol, men den ligner kanskje ikke så mye.  

Jeg beiser etter hvert som Hald setter opp. Det begynner jo å haste og er vel egentlig litt sent på året for å male og beise i det hele tatt. I går hadde jeg en ny runde med skraping, kitting og maling av vinduer. Bildene er tatt tidligere på dagen, ble for mørkt til å ta bilder da jeg var ferdig, og i dag regner det, så det får jeg vise en annen gang. De to store sprossevinduene er kjøpt for en billig penge på den lokale gjenbruksbutikken på bossplassen. Tenk at noen har kastet dem. 
Jordskokken har knekt i all vinden som har vært og ligger nå i skråningen nedenfor drivhuset. Hadde tenkt å plukke dem inn i går, men det gikk i glemmeboken. Her vises forresten litt av muren som drivhuset står på, laget av forskalingsblokker. 

Dette bildet av Klematis President ble også tatt i går, blomstene er mindre om høsten, men minst like fine. Det er mange knopper også og jeg håper de alle får kommet i blomst. Bak skinner solen på Klematis Montana på lekehytten, den er ferdig med sin andreblomstring, men selv om bildet kanskje gir inntrykk av at den har mistet bladene er de fortsatt intakt, det er ennå en god stund til de forsvinner. 
I går fikk jeg også satt alle kurvmøblene som står rundt omkring i hagen under taket i utestuen. Greit at de er relativt tørre når de skal settes inn. Men hvor? Hver høst forstår jeg ikke hvor jeg har plass til å oppbevare dem over vinteren. Noen pleier riktignok å stå ute, men ikke alle, tror jeg.... jeg finner vel ut av det. Ha en fortsatt fin uke.

18 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Clematis er en fantastisk slægt! Måske man skulle til at interessere sig mere for den?
  Flot som arbejdet går frem med drivhuset!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg blir mer og mer fascinert av klematis, de er flotte. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Drivhuset kommer til å bli flott når det blir ferdig. For en jobb dere gjør. Flott clematis. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var litt mer jobb enn jeg trodde, mye individuell tilpasning. Gleder meg til det står ferdig. :)

   Slett
 3. Lekkert med disse ulike vinduene, kommer bli hu fint som helst! Her regner det og er kaldt, vi har hatt den første frostnatta så det spørs hva som blomstrer videre nå. Din Clematis var ser jo fortsatt viril og frodig ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det ikke tegn til frost, plaskregner ute.

   Slett
 4. Det blir kjempefint. For en fremdrift dere har. Effektive og flinke! Gøy å følge med på dette. Lykke til.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt at du syns vi har en fin fremdrift :) vi syns det går litt tregt, men håper at vi plutselig skal få farten skikkelig opp :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg!
  Dette veksthuset ser så spennende ut. Liker så godt bruken av vinduene og at de er forskjellige.
  Du spurte meg om hva staude-gauraen het. Jeg ned i "arkivene" mine. Der fant jeg den. Flaks. Det er ikke en Gaura som jeg av er eller annen grunn har trodd. Blomstene ligner. Den jeg har er Gillénia trifoliáta. Den er innmari fin og jeg kan virkelig anbefale den.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er Gillenia trifoliata notert som en staude å prøve. Takk skal du ha. :)

   Slett
 6. Ingen ting er som hjemmegjort.
  Helt klart mere spennende enn fabrikklaget. Tommelen opp.

  SvarSlett
 7. Oi oi! Dette kommer til å bli flott!

  :-)

  SvarSlett
 8. Hej Ingeborg!
  Så fint det kommer att bli.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 9. Ååå så kosleig det veksthus!
  dette blir bare så bra:)

  SvarSlett