søndag 22. oktober 2017

Dagens høstbukett

Fikk plukket en nydelig høstbukett i det flotte været vi har hatt her i helgen. Fant ut at det var over tjue representanter for det som blomstrer i hagen nå med. Kosmos, pelargonia, brokobladet beinved, syrinhortensia, gaura, dvergslirekne, rosespirea, gul valmuesøster, kornell, prydoregano, rose white cover og viking, sitronmelisse, ruccolablomst, tagetes, sporeblom, kjempekrage, storkenebb, gullknapp, oktoberbergknapp og gyllenlakk.

Rosen midt i buketten er en av alle som ble plantet i fjor og som jeg ikke trodde hadde begynt å blomstre før jeg dro opp de lange greinene som hadde gjemt seg under en diger storkenebb. Det er en bunndekkerrose, men greinene er var ganske lange. Viking heter den. Til venstre gresk oregano, til høyre sitronmelisse og under brokbladet beinved som er vintergrønn. 

Den gule valmuesøsteren lever farlig her og blir spadd opp, men den er umulig å bli kvitt og det er litt koselig når den blomstrer så fint så sent på året. Til venstre en lilla gyllenlakk, til høyre litt av en white amber rose og under oktoberbergknapp. 

Til venstre en storkenebb som ble plantet i fjor,  Geranium psilostemon Dragon Heart. Til høyre en prydoregano. Bak blant annet en gullknapp øverst og en duftpelargonia under den. 

Den øverste hvite er kosmos, en veldig høy sort som jeg har fått og ikke vet navnet på. Den under er lys rosa og er en pelargonia. Den rosa foran er sporeblom. Jeg har ikke registrert at sporeblom har blomstret så lenge før som den har gjort i år. 

I går høstet jeg prydbønnene. En bønne som var avlingen i fjor har blitt til omtrent 50 bønner i år, det får en være fornøyd med, og så er de jo fine da, både blomstene og bønnene. 

Dette er nordveggen i drivhuset. Nå er begge vinduene på plass her og Hald er i god gang med å tette veggen. Alt tar lenger tid enn en tror, men ved mørkets frembrudd var alle underliggerne på plass. Det er litt utfordrende at det er en bratt skråning nedenfor, men hittil har det heldigvis gått fint. 
Det har vært en flott helg her som i sin helhet har vært brukt ute. En del vind, men når det er mildt og sol er det ikke så farlig. Ha en fortsatt fin søndagskveld.

14 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg

  Det blev da en glimrende buket!
  I var da heldige med vejret - det kan ikke være langt fra dig at regnen kom!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 2. Hei Ingeborg. Nydelig høstbukett. Og så mye som blomstrer hos deg. Her har vi ikke vært heldig med været. Det har vært helt ille, men jeg tror det er over for denne gang. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Endelig var det vi som var heldig med været. Håper det bedrer seg hos dere også. :)

   Slett
 3. Hei!
  Skulle ikke tro vi bodde i samme land. Fargene på blomstene ser veldig fine ut.
  Veksthuset kommer til å bli kjempefint. Her har det regnet i bøtter og spann i hele dag.
  Det er den første dagen på evigheter jeg ikke har holdt på ute.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper været bedrer seg hos dere også. Vi skal ha fint i morgen, og så er regnet tilbake. :)

   Slett
 4. Ja, er det ikke artig å plukke fine buketter sent i oktober. Mye som blomstrer til deg også. Koselig.
  Flott bukett, og flott drivhus!
  Jeg skal plukke inn en bukett i morgen. Vi har kjempefint høstvær, og dets er ut til å vare ut denne uka.

  :-)

  SvarSlett
 5. Hej Ingeborg!
  Det var en fin bukett med många sorter. Vädret har varit soligt och fint här med, men nu börjar kylan komma.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner at det er høst her også, men håper kuldegradene drøyer litt til :)

   Slett
 6. Så flott bukett! Morsomt å se fremgangen med drivhuset.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Tenk å samle en sånn rik bukett i oktober...hele 20 sorter! Vakker var den. En fryd å se bilder fra drivhuset. Er så imponert!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fortsatt mye i hagen selv om det ikke er mengder av hver blomst. :)

   Slett