søndag 1. januar 2017

Årets første dag i hagen

Tenk at det er 2017. I dag ble det faktisk noen timer ute i hagen. Opprydding etter stormen som var og klipping av pil. Litt vindfullt, men faktisk ganske fint også.


Takstmannens konklusjon var at drivhuset ikke lot seg redde siden i hvert fall 3 av festene i hjørnene var knekt. Så i dag har Hald tatt ut alle rutene, og jeg har ryddet ut alt inni. Spesielt deilig å få ut glasset, som var litt utsatt i vinden. Takstmannen mente forresten at denne konstruksjonen der glassene ligger overlappet etter hverandre festet med metallklips ikke var bra, og ikke ville vare i lengden, fordi glass som lå mot metall ikke var bra. Han mente i tillegg at det ikke var egnet på steder med mye frost fordi vann samlet seg der glassene overlapper og bidrar til at glasset sprenger i stykker når det fryser. Dette drivhuset har holdt i nesten femten år med noen omganger med skader tidligere, men jeg vet ikke, kanskje har han rett, selv om jeg trodde de fleste drivhus var laget etter dette prinsippet. 

Det blir jo noen ruter, dette er bare noen av dem. Om de som er hele kan brukes om igjen vet jeg ikke, men foreløpig blir de satt til lagring så får vi se. 

Alle ledige steder under tak er tatt i bruk. Puteskapet mitt er nå fullt opp, utestuen, og til og med her under vedskjulet. 

Jeg har to "store" flettepil i hagen. Begge irriterer Hald fordi den ene bøyer seg ut ved parkeringsplassen og den andre på vei opp trappene, men i dag er de altså høstet. Det ble ikke tid til å lage noe i dag for mørket kom brått, men så snart jeg får tid og været er fint vil jeg ut og lage noe, kanskje blir det en krans. 

Med ønske om et riktig godt nyttår fra fru Halds hage, håper at det blir et flott år i hager over hele landet. Og jeg håper jo at jeg skal få til et nytt drivhus, akkurat hvordan det blir vet jeg foreløpig ikke, er litt i tenkeboksen. Er det flere som har linker til drivhus som er laget av tre, og gjerne med gjenbrukte vinduer, tar jeg gjerne i mot tips.

19 kommentarer:

 1. Godt nytt år! Kjedelig med drivhuset, men det åpner for nye muligheter:) Vi er godt fornøyd med vårt KGT-drivhus, men estestisk ikke like fint som tre og glass. Lykke til

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kan i hvert fall drømme om hva jeg har lyst på. Skal sjekke ut KGT. :)

   Slett
 2. Jeg ville nok gått for et i tre, ja. Hos deg er det jo veldig værhardt, og det må tåle mye mer enn f.eks. her. Det eneste jeg har vært bekymret for her er snømengder. Det slipper vel du ;)
  Lykke til, og godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hovedsakelig vinden som er problemet her, snøproblemer har vi sjelden. :)

   Slett
 3. Litt av en avslutning/start på hageåret :o
  Finnes jo noen veldig fine drivhus i tre, som på www.vanstatradgard.se. Selvbygd er nok adskillig rimeligere. Sjekk ut drivhusrommet på Hagegal.no, og facebookgruppa Drivhus i Norge. Har jo et solid drivhus selv (metall + 16 mm poly og 17 mm glass) fra Gartnerteknikk.
  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi vet jo hver gang det kommer inn en storm at det stort sett medfører ekstra arbeid, enten det er det ene eller det andre. Noen ganger mer, som nå. Tips er notert og skal sjekkes ut. :)

   Slett
 4. Håper dere finner en løsning, og dere har jo hele vinteren på dere.Lykke til med det, det ordner seg nok. Selv om dette medfører uønskede arbeidsoppgaver til våren.

  SvarSlett
 5. Vi blev inte drabbade av stormen, turligt nog. Tråkigt att ditt växthus inte gick att reparera. Ett i trä låter fint, och blir säkert bra.
  Ha ett riktigt gott 2017.
  /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Tre og glass er en mye bedre kombinasjon både i forhold til frost og vind i henhold til takstmannen, så jeg håper det blir det. :)

   Slett
 6. Godt nytt år :-)
  Veldig trist med drivhuset deres! Det eneste positive her må vel være at dere kan bruke opp igjen glasset og så kan dere kose dere med planlegging og evt bygging av nytt drivhus...
  Ja, link til drivhus laget av tre du...og gjenbrukte vinduer....jeg må vel bare tipse deg om vårt da ;-) og skulle vi kunne være til hjelp med noe dere skulle lure på ang bygging av drivhus så må dere bare si ifra!
  Ellers så kan jeg jo anbefale Claus Dalby sin bok Vis meg dit drivhus, der er det masse inspirasjon og tips å hente.
  Ha en fin januaruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å si at vårt selvbygde drivhus tåler vind og vær veldig godt. Vi har jo typisk vestlandsklima her med mye sterk vestavind i kast og det tåler vårt drivhus godt.
   Og skulle dere ønske en liten titt på drivhuset vårt for inspirasjon så er det bare å si fra... ;-)

   Slett
  2. Ja, du har jo et veldig fint drivhus, og ja, det skal jeg jammen meg gjøre, si fra når vi er i nærheten. Hadde vært kjekt. Jeg har hørt om boken til Claus Dalby. :)

   Slett
 7. Godt nytt hageår til deg også. Håper du finner løsningen for et nytt drivhus.

  SvarSlett
 8. Så synd med drivhuset! Blir spennende å se hva du lager av pilen, og ellers hva du gjør fremover. :)
  Godt nytt år! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøvde å jobbe med pilen ute i lunsjen i dag i finværet, men det ble for kaldt for fingrene. Kanskje jeg må ta den inn. :)

   Slett
 9. Så kjedelig med drivhuset. Jeg har også et drivhus hvor vinduene ligger slik du beskriver. Det går inn i sin 8de sesong og har så langt tålt de kraftige vindvær vi har vært utsatt for de siste åra. Min store drivhusdrøm er et hjemmebygget hus med masse, masse vinduer. Lykke til med valg av nytt drivhus!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, har ikke bestemt meg ennå. Jeg har hatt en forsikringsutbetaling tidligere, og noen ruter av og til, men ellers har det holdt i over fjorten år. Er alltid kjedelig, passer jo aldri med mye ekstra arbeid.

   Slett