tirsdag 27. desember 2016

Dagen derpå

Vi visste det jo allerede før stormen kom, at det kom til å gå ruter i drivhuset, og vi visste det underveis, hørte rutene knuse, selv om julefilmene stod på full guffe hele kvelden. Jeg kan vel si at dagslyset i dag har vist at drivhuset er historie. Det har gått mange ruter i hvert hjørne, og selve konstruksjonen er ødelagt, noen steder røket. Så nå venter jeg bare på hva forsikringsselskapet har å si. 34 sekundmeter ble målt på moloen rett nedenfor her, det er vel orkan. 45 sekundmeter et stykke lenger sørover i Karmsundet. Flytebryggen der båten ligger har også flyttet seg, men akkurat hvordan båten har det vet jeg ikke ennå.

Hjørnet mot nordøst. Rutene her har flydd flere titallsmeter helt ned til parkeringsplassen, men bare på den ene siden av hjørnene. Heldigvis har det ikke vært noen folk ute akkurat da. Mot sør har rutene på begge sidene av hjørnene gått. Nå får jeg se hvor jeg skal gjøre av alt som står inne i drivhuset, for det er ikke bare å sette opp plater sånn som vi pleier når rutene går.

I bakken nedenfor drivhuset står en sølvpil, den ble tjoret fast etter at den veltet for andre gang i stormen som var på sensommeren. I går gikk det fint, og den står støtt med alle røttene nede i jorden.

Før stormen var jeg ute og sjekket en siste gang. Det var ganske mange og kraftige haglbyger i går, så dette kan vel sies å være det vi har hatt av hvit jul i år. 

Det var Hald som først la merke til at julerosene var kommet, i været som har vært i det siste løper vi jo så fort vi kan mellom bil og hus, ikke tid til å studere bedene langs gangveien. Veldig hyggelig med en liten blomsterhilsen rett før stormen tok helt av.

I dag er det vindstille og regn igjen, og vi retter oss opp og går videre. Ha en fortsatt fin juleuke.

27 kommentarer:

 1. Huff og huff! Ja, det var mye krefter i denne Urd. Da blir det sikkert nytt drivhus på deg.
  Men du må kanskje ha noe som tåler mer.
  Ha en fin dag likevel :)

  SvarSlett
 2. Jag förstår att det varit tufft när jag följt väderrapporterna. Så tråkigt när saker går sönder, jag känner verkligen för dig och allt som Urd har ställt till med.
  Vi klarade oss ganska bra denna gång och elektriciteten fick vi behålla. Moder Jord ryter till ordentligt med dessa extremväder.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid minst et par skikkelige stormer i løpet av vinteren her vest, så vi er vant med det, men alltid like irriterende. :)

   Slett
 3. Hei. Dette var ikke noe greit, men mot naturkreftene har vi ikke mye å stille opp med. Jeg fikk boken din til jul. Gleder meg til å fordype meg i den. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er bare å ta i mot, og enda så har det vært mye verre stormer enn denne. Så kjekt at du fikk boken til jul, håper du vil like den. Du må si fra hva du syns. :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg. Så uheldig du var med Urd, det var virkelig dumt at drivhuset fikk så store skalder! Vi var heldige, her hos meg var det ikke mye som flyttet på seg. Jeg håper du får reddet plantene i drivhuset, i det minste! Trøsteklem til deg fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skikkelig irriterende. Godt at det gikk fint hos deg. Jeg har fått tilbud om plass for planter i et annet drivhus ved behov. Takk for trøsteklem :)

   Slett
 5. Nei, så trist å høre! Jeg hadde håpet det skulle gå bra med drivhuset ditt! Ja, vi har noen utfordringer her ute i havgapet! Men jeg tror vi er en egen rase, som rett og slett aldri gir opp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, her går det ikke an å gi opp, men får se hvordan løsningen blir. Håper alt gikk bra hos deg. :)

   Slett
 6. Hei!
  Så leit. Det er virkelig skummelt med så mye vind.
  Tror ikke jeg har opplevd så sterk vind som dere har hatt. Her har det heldigvis gått bra.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skumle er at vinden kommer sånn i råser og er helt uberegnelig. Fint at det gikk bra hos deg. :)

   Slett
 7. Skikkelig leit...
  Vi slapp billig unna denne gangen, men andre har hatt det ille.
  Håper du får reddet mye av plantene dine.
  Vind er kraftige saker. Det vet vi jo vi som bor ved kysten.

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis har jeg ikke så mange overvintringsplanter i drivhuset, mest hageutstyr, og så lenge det er mildt og vindstille så går det bra. Men når det skal sås blir det en utfordring. Bra dere slapp unna. :)

   Slett
 8. Så utrolig kjedelig med drivhuset ditt.
  Håper det går i orden med forsikringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper jeg også, men det blir mye jobb, og Hald som trodde han bare kunne slappe av i 2017. Godt jeg ikke har så mye i mitt drivhus som du har i ditt. :)

   Slett
 9. Huff og huff! Vi som bor på Østlandet vet virkelig ikke hva vær er... Så trist med drivhuset ditt. Masse lykke til fremover!

  SvarSlett
 10. Åh nei, så sørgelig med drivhuset ditt! Jeg kjenner bare så altfor godt den følelsen, for mitt ble historie under Dagmars herjinger!
  (http://krepsemor.blogspot.no/2011/12/drivhuset-26122011.html)

  Vi fikk erstatning for drivhuset gjennom husforsikringen. Tror vi hadde Gjensidige, og vi fikk til og med for opprydningen :) Nå har jeg ikke drivhus lenger, men tenker bestandig på dere som har, når det stormer som verst! Du må nok bygge sterkere, for eksempel i tre og glass som tåler en trøkk!
  Ønsker deg masse lykke til. og håper du klarer å berge mesteparten som var inni!
  Trøsteklem fra meg!

  SvarSlett
 11. P.s. Om du forsker litt videre på den gamle bloggen som innlegget refererer til, under fanen :Drivhuset, vil du se at et nytt og sterkere drivhus ble oppført, men dessverre ikke ferdig pga livsendring! Kanskje du får noen tips her :)
  D.s.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det blir tre neste gang. Var inne og så på bloggen din, det nye under oppføring ser fint ut, synd det ikke ble ferdig. Ha en fortsatt fin dag på årets første. :)

   Slett
 12. Veldig trist med drivhuset som endte sine dager. Naturkreftene er nok ikke å spøke med. Her i Bergen gikk det greit denne gangen. Det er bare nettet som har vært nede noen dager. Ønsker deg et kjempefint hage år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja, naturkreftene er ikke å spøke med. Godt det gikk fint hos dere. Ha en fortsatt fin dag på årets første, og resten også. :)

   Slett
 13. Kanskje en fordel å ha polycarbonatplater i drivhuset? Så flott julerose.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må vurdere hva jeg skal gå for. Tror det er det moren min har i sitt drivhus, og der blåser hele vinduene ut, men de blir ikke ødelagt.

   Slett