fredag 2. desember 2016

Klatreløvemunn

Kjøpte en flott klatreløvemunn tidligere i høst, en nydelig hengende sommerblomst som kan få over to meter lange ranker. Asarina Scandens heter den, og skal kunne overvintres ved 5 grader. Hadde egentlig ikke tenkt å overvintre den, men kanskje jeg skal siden den fortsatt ser helt fin ut der den står ute, jeg har også tatt frø. Finner ikke så mye om denne når jeg googler, er det noen som har erfaring med den, enten ved overvintring eller å så?

Disse bildene er fra august, og den blomstret lenge. 

Den var så stor og hadde så lange ranker da jeg kjøpte den (måtte siden den bare kostet en femtilapp) at den var vanskelig å plassere, så her står den i den gamle utslagsvasken. Nå er den jo litt mer redusert enn her, men fortsatt fin og grønn, blomstringen har selvsagt tatt slutt. De store bladene til høyre tilhører en nyplantet vindrue. 
Jeg har forresten opprettet en egen facebookside for hageboken min, Fru Halds hage, får se litt an hva jeg kommer til å legge ut der etter hvert, det kom litt brått på, og hovedaktiviteten kommer nok til å være her, men det er selvsagt hyggelig om noen vil stikke innom der også. Ha en flott helg.

8 kommentarer:

 1. Å, jeg hadde en sånn i noen år,fra frø. Overvintret den i et vindu (ikke panelovn under).

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror faktisk jeg skal prøve, hadde vært gøy om den overlevde. :)

   Slett
 2. Veldig navneforvirring rundt disse. Jeg har plante m. rosa blomster og trodd den het Asarina. Fikk beskjed om at den heter Lophospermum erubescens. Tydelig at den etter lengre gransking har byttet navn og familie. Maurandya er også et navn som går igjen på nettet. Mine planter har ganske lodne blader. Ser ut som bladene på din er glattere. Av den typen jeg har, har jeg funnet planter m. rosa og hvite blomster, mens den m. glattere blader også kommer i blått og hvitt + flere variasjoner av rødt og rosa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, min har glatte blader, jeg ante ikke at det var mange varianter og farger. Er spent på om jeg klarer å overvintre. :)

   Slett
 3. Så nydelig den er! Jeg har ikke hatt den i hagen, så jeg vet ikke om den kan overvintre, men flott var den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har vært utrolig frodig og fin, og så er det alltid spennende med planter som tåler litt frost for om den ikke klarer å overvintre, så kan den i hvert fall klare seg lenge ute om høsten. :)

   Slett
 4. Den er flott. Den skal jeg prøve.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett