søndag 3. juli 2016

Roser mellom regnbyger og heiarop

I dag har det vært Ironman i Haugesund, en kjempespennende triatlonkonkurranse med svømming, sykling og løping. Det er mange deltakere med, også mange profesjonelle. I herreklassen vant en nordmann for første gang, og i kvinneklassen en sveitser. Jeg har bare fulgt med fra avstand, bor ikke langt fra sentrum så i sønnavinden har jeg hørt heiaropene og kommentatoren fra kaien der målområdet er. Koselig. Heldigvis tror jeg at det stort sett var opphold og sol under selve konkurransen, men de siste i mål fikk nok noen regnbyger. Det har hagen min også fått, og nå vil jeg gjerne ha noen dager med helt oppholdsvær for regnet går hardt utover rosene.

Dette blir vel den andre fulle sommeren for alchymistrosen min. En flott klatrerose som vokser på den nye turkise leveggen. Etter hvert er det planen at rosen skal dekke hele leveggen, og den er på god vei.

Ghislane de feligone får besøk. En veldig hyggelig liten rosebusk som hos meg står sammen med hortensia og sommerfuglbusk som blomstrer senere på sommeren.
 
Denne gamle rosen er flott i år. Den stod her i hagen da vi overtok for 21 år siden. Hørte mange kalle den for prestegårdsrose under åpne hager forrige helg, kan det stemme? Den lukter nydelig.

New Dawn er en klatrerose som klamrer seg til sørveggen. Den har ikke så altfor god plass og jord til røttene, og den hender den protesterer, men den får godt med kompostjord hver vår og foreløpig ser det ut til at den trives i år. 
 Nå mens jeg legger inn dette er det sol og fint ute igjen, kanskje jeg må ut en ny tur før middag. Ha en fortsatt fin søndag, og start på juli.

20 kommentarer:

 1. Hej,
  Her i DK får vi også regn.
  Vil meget gerne have lidt varme og sol.
  Roserne får hurtig ende og mange andre småplanter rådner.
  Jeg har flere små alpine planter som ikke bryder sig om så meget vand.

  Håber på snarlig sol.
  Tak for kigget.

  Hilsen Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får håpe på det beste, takk for at du stakk innom. :)

   Slett
 2. Spennende med sånne konkurranser! Jeg har sett det på tv før. Prestegårdsroser, er ikke detven fellesbetegnelse? Har hørtvat Hurdalsrosen også har blitt kalt for det. Nydelig farge på den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, de vokste visstnok ofte på prestegårder, ser at Maidens blush også blir kalt det. Så kanskje er det bare voksestedet i gamledager som er felles, for de virker nokså forskjellige.

   Slett
 3. Hei!
  Så fint dette er. Skulle så gjerne fått til roser, men av en eller annen grunn trives de ikke her. Selv hurdalsrosa sliter.
  God julikveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd at ikke roser trives hos deg, selv om jeg ikke har kjempemange, utgjør de litt av sommerfølelsen her. :)

   Slett
 4. Så flotte rosebilder! Det var spennende med den rosen som er navnløs. Fin var den, og navnet skjemmer ingen. Jeg har også Alchymist, og det var morro å se ditt fine eksemplar. Er enig i at det er en særlig god rose. Gøy at du skriver om rosene dine, så morro å lese. Stor klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, roser er et must om sommeren her. Like stor klem tilbake :)

   Slett
 5. Spennende i Haugesund i dag da! Her har det vært naustvask i sol og regn :)Flotte roser du viser! Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle gjerne hatt et naust å vaske, hehe. :) Har trebåt, og den har jeg faktisk ikke hatt tid til å vaske inni ennå, er liksom min jobb, blir mer og mer Hald sin.

   Slett
 6. Nydelig roser :-)Veldig flott din Alchemyst, liker så godt fargen. Jeg har jo helt rosedilla så jeg koser meg stort jeg med bilder av de fine rosene dine.
  Marit har helt rett, prestegårdsroser er en fellesbetegnelse. Går sikkert an å finne ut hva akkurat denne heter. Farge, duft, høyde, når den blomstrer og bladverk skulle være en pekepinn.
  Ha en fortsatt fin sommeruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har nok ikke så mange roser som deg, men nyter de jeg har og prøver å finne ut hvordan jeg kan få plass til flere :)

   Slett
 7. Hei! Kjenner nesten duften av de rosene du viser! En flott samling for både øyne og nese. Og forstår at det er skiftende sommervær, det er det her østpå også, i går var det både regn, sol og torden. Greit å løpe ut når anledningen byr seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert deilig å sitte på balkongen når det er varmt og regner. :)

   Slett
 8. Kjempeflotte roser!
  Ghislane falt jeg helt for:)
  God ny uke mellom regn og sol:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Ghislane er flott, hver rose er ikke så stor, men de er mange. :)

   Slett
 9. Så mange nydelige roser. Alchymisten må være et syn mot den turkise veggen. Min New Dawn frøs helt ned i vinter. Heldigvis viser den tegn med en ny grein som er på vei. Takk og lov. Ha det godt i sol-regnværet.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, både alchymist og new dawn har vært flotte her i år, gleder meg til alchyisten dekker hele veggen. :)

   Slett