onsdag 6. juli 2016

Markblomster

Jeg har en forkjærlighet for markblomster, det ble plukket mange blomsterbuketter langs grøftekanter og i utmark i min barndom. I dag morges før jobb tok jeg meg en liten tur, en liten runde jeg pleier å gå når jeg føler at jeg trenger å spasere til jobben (som er på loftet!). Jeg hadde ikke med kamera så det ble ikke noen bilder av grøftekantene i dag, bare et av den store blomsterbuketten jeg kom hjem med.

På et område nede ved sjøen der det ble gjort en del gravejobber for et par år siden har det nå vokst til med mange forskjellige rødkløver, fra de helt mørkerøde til nesten helt lys gammelrosa. Det vokser også noe som må være balderbrå, noe vi pleide å kalle falsk margeritt. Tiriltunge, vendelrot og det jeg ville kalle erteblomster, i hvert fall er det erteblomstfamilien. Videre oppover langs stien vokser mjødurt, soleie, skvallerkål og andre blomster fra skjermplantefamilien. Hvitkløver fant jeg og, og marihånd oppe på en høyde som nesten er litt fjellaktig selv om det bare er noen meter over havet. Storkenebb og noen flotte strå ble også med i buketten.

Før hadde jeg rødkløver i plenen, husker vi pleide å lage kranser til jentene da de var små, men de forsvant og nå er det bare hvitkløver igjen. Så i år har jeg kjøpt og sådd rødkløver., som jeg ikke har tenkt å ha i plenen, men i en skråning med litt vill beplantning. Med på lasset fra Impecta kom faktisk litt andre planter også, det ser ut som det kanskje kan være noe fra storkenebbfamilien og kanskje balderbrå. Dette bildet er fra tidligere i vår da de leide plass i en pallekarm i påvente av en lukejobb jeg måtte gjøre før utplanting, men nå er de flyttet til voksestedet sitt, skal få tatt bilde etter hvert.  
Ha en fortsatt fin uke, en tur ut for å plukke markblomster kan absolutt anbefales. Da er det sommer!

8 kommentarer:

 1. Så fin bukett av markblomster, de er de fineste som finnes. Ingen sommer uten markblomstbuketter. Tror jeg tar meg en tur, for å plukke jeg :) Ha en fin dag Ingeborg!

  SvarSlett
 2. Nydelig bukett! Rødkløver er en magnet på humler, og jeg leste at den er nesten forsvunnet mange steder. Fint å så den selv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å se om jeg får dekket hele skråningen med den. :)

   Slett
 3. Hei!
  Markblomster er på en måte sommeren. Vakker bukett! I morgen går jeg opp i veien og plukker. Heldigvis har vi en del rødkløver.
  God julinatt! Anne

  SvarSlett
 4. En nydelig bukett det. :) Jeg har endelig kjøpt den flotte hageboken din! :D Koser meg med noen sider hver dag. Den er morsom, informativ og inspirerende skrevet. Tusen takk! :D Kos deg videre i sommer! :)
  Klem fra Lisa

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du liker boken, det var hyggelig. Ha en koselig sommer du også. I dag er det grått, men varmt ute her og jeg gleder meg til å gå ut i hagen.

   Slett