søndag 2. august 2015

Søte stemorsblomster

Jeg planter vanlige stemorsblomster over alt, både i bed og krukker. De passer også veldig godt i små buketter, og de holder utrolig lenge. Det hender jeg faller for fristelsen og kjøper en tipakning tidlig på våren, men jeg tar også mye frø fra egne planter. Er det en plante det er lett å ta frø av er det stemorsblomst. Jeg anbefaler å legge frøkapslene til tørk i dype skåler/kopper for når de åpner seg spretter frøene avgårde. Planten liker når blomster og frø blir plukket, da blomstrer den lenger.

Stemorsblomster har så morsomme uttrykk, det er nesten som hver eneste blomst har en personlighet. Her vokser de ved føttene til en rose. Noen ganger prøver jeg å holde fargene adskilt når jeg tar frø, andre blir blandet. Denne gjengen med hvite er noe for seg selv. Kanskje de egentlig ville vært sammen med noen med en annen farge, eller kanskje har de for liten plass, de ser litt oppgitt ut.  

Det er så søtt og sommerslig med stemorsblomster i en liten vase. Og de holder seg lenge. Disse ser ut som de nettopp har akseptert skjebnen sin. Det har hendt jeg har plukket inn stemor før ferieturen og de fortsatt har blomstret et par uker senere. Vasen er forresten funnet på et loppemarked. Jeg er alltid på utkikk etter vaser på loppemarkeder. 

Denne gjengen får stå i sinkbøtte og ønske velkommen på trappen opp til huset. Ser de ikke litt nysgjerrige ut? For hver bil som kjører forbi og hvert fottrinn som nærmer seg lurer de på hvem det er som kommer. 

4 kommentarer:

 1. Ja stemorsblomster er noen enkle og takknemlige vesener =)

  SvarSlett
 2. Jeg liker stemorblomster veldig godt. Syns de har noe hjemmekoselig over seg. Den hvite var litt spesiell, tror ikke jeg har sett helt hvite før, men den var veldig fin da :)

  SvarSlett
 3. Ja stemorsblomster er både søte og en må-ha blomst.

  SvarSlett
 4. Ja, snakk om takknemmelig plante. Tilsammen har nå stemorsbuketten stått i vasen i to uker, først en ukes tid ute og så en uke inne, og den er fortsatt søt.

  SvarSlett