mandag 17. august 2015

Regndråper

Det har vært en våt helg her på vestlandet. Etter å ha vært bortreist en ukes tid måtte jeg allikevel ut i hagen noen små turer inn i mellom regnbygene. Med 19 grader og vindstille var det allikevel fint. Fikk til og med dradd opp avblomstrede revebjeller og fjernet frøstandene på akeleiene. Jeg vil gjerne ha både revebjeller og akeleier, men ikke tusenvis, så litt må de kontrolleres. Med den kalde sommeren som har vært hittil har blomstringen vært ekstra lang, jeg har for eksempel fortsatt enkelte etternølende peonblomster, og så lang peonblomstring har jeg aldri hatt før. Det blir ikke peonbilder her, men litt av hvert annet.

Tidligere fortalte jeg om dillen som via komposten dukket opp i mange utekrukker. Her henger regndråpene i en dillblomst i en blomsterkasse. Det kan være ganske fint ute en regnværsdag også.

Agapanthus, afrikas blå lilje er akkurat i ferd med å blomstre. Lærte i fjor at denne planten, som jeg overvintrer i kjelleren, skal ha gjødsel etter blomstring for å blomstre neste år. I år kommer alle med mange blomsterknopper, så da får jeg håpe at høstgjødsling er løsningen på manglende blomstring de siste årene. 

Like våt som en druknet katt, men allikevel vakker denne minitagetesen (tangerin gem).

De gjør ikke så mye av seg blomstene til Lonicera Henryi, men søte er de. Det beste med denne klatreplanten er at den er vintergrønn. 

Dette er en balsam som jeg kjøpte fra Grønsfjord Staudegartneri da de var på besøk i hagelaget tidligere i vår. Den breier seg skikkelig og har nå nesten tatt over hele pallekarmen der den er plantet i et hjørne. Fin er den, men kanskje jeg må prøve å finne et annet sted for den. 

Rosespireaen er også i ferd med å komme i blomst, mens regndråpene leker seg i knoppene. 
 
Noen dufterter er det også i blomsterkassen sammen med dillen. Det var jo de som egentlig skulle bo her.

Kjempemargeritten henger med hodet i regnet. Denne vokste allerede i hagen da jeg overtok for tjue år siden. Men den er flyttet rundt mange ganger.

Og så til slutt et lite glimt av prydtobakken. Den er frøsådd i en krukke fra egne frø fra i fjor. Jeg trodde alle frøene kom fra gammelrosa blomster, men noen har blitt hvite også. 

Værmelding for resten av uken er lovende, så jeg håper at det blir litt tid til å studere blomstene når det har tørket litt opp også. Så må det ryddes litt opp for selv om det har vært en kald sommer har alt vokst noe enormt. Jeg tror aroniahekken er dobbelt så stor i år som i fjor. Og den har masse bær, håper bare de rekker å modne, for her er de fortsatt grønne.

7 kommentarer:

 1. Så vakre regndråpe bilder! Ja, det kan være pent med regn også. Da skal jeg gjødsle min agapanthus straks! Min blomstrer nemlig ikke :(
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Lykke til med gjødslingen, håper du får blomster neste år.

   Slett
 2. Interessant at liljen skal gjødsles etter blomstring! Bra at det fortsatt er mye som blomstrer, til tross for nedbøren!!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det ble sagt på et svensk hageprogram. Hva er det nå han heter han som driver med middelhavshager?

   Slett
 3. Det er så vakkert med de diamantbekledde blomstene. Regnet fører til de fineste kunstverk, selv om en kan få litt nok av disse våte dråpene. Håper finværet kommer til Vestlandet. Her øst er det virkelig sommer nå. Det fine med den kalde sommeren så langt er jo den laaaaange blomstringen vi har fått:)
  Jannicke

  SvarSlett
 4. Flotte regnværsbilder, særlig de med dill. :) Ønsker deg en fortsatt god sommer, med strålende fint vær. :)

  SvarSlett
 5. Ja, her er det flott vær for tiden. Får egentlig ikke tid til å være på nett i det hele tatt, må være ute i hagen.

  SvarSlett