søndag 12. juli 2020

Spiselig i hagen

I år har jeg faktisk fått høstet flere sorter salat, ubesudlet av snegler, jeg har hatt litt reddiker og asparges, luftløk, sukkererter, basilikum og andre urter.

Skogsyren kjøpte jeg mest for å ha noe fint i urtebedet, men skal nok få smakt på den etter hvert. Til høyre Oregano, bak Bjørnerot, som tar helt overhånd, til venstre skimtes salvien, som nå har lagt seg ned i hele bedet, så jeg må ut og begrense den litt. 

Thaibasilikum har jeg ikke prøvd før, jeg har selvsagt også vanlig basilikum og en småbladet en. Alle står i drivhuset. Det er for kaldt og for mye vind her til at de kan stå ute. 

I år har jeg gulrøtter i tre potter, de er ikke høsteklare ennå, foran en vintersalat. 

Hvis jeg husker riktig er dette japansk Mizunakål, har spist den litt i salater, men den er kjapp til å blomstre. Den står i bedet under. 

Dette er det opphøyde bedet ved siden av drivhuset. Her har jeg hvitløk (som er høsteklare, har allerede høstet en del hvitløk), Romanosalat tror jeg sees nærmest, her er sukkererter (bak meg), grønnkål, som nå kommer fint, og poteter. Dette bildet ble tatt rett før jeg dro på ferie, og nå er bedet helt overgrodd, har ikke fått tid til å luke, men det må gjøres så snart det slutter å regne. Til alt overmål kommer det selvsagt gamle jordskokk opp, som jeg ikke blir kvitt, og som jeg ikke vet hvordan jeg skal bli kvitt, for de vokser i bakken under "opphøyningen", av og til er hage pust og pes :) Den grønne som klatrer på gjerdet er forøvrig Eføy.

Ha en fortsatt fin søndag, og en nydelig ny juliuke. 

12 kommentarer:

 1. Det er imponerende så mye du dyrker. Jeg har poteter for første gang i drivhuset. Gulrøtter i bøtter ser flott ut.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til gulrøttene, i fjor hadde jeg i pallekarm og da ble det null, håper på mer i år :D

   Slett
 2. Hei Ingeborg.
  Mye bedre smak med grønnsaker og urter en dyrker selv. Mine gulrøtter står i en stor balje.
  God ny uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Salat fra egen hage......nam,nam :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Romanovsalaten spesielt har vært veldig god, den er mer fast i konsistensen enn f eks plukksalat. :)

   Slett
 4. Du har et godt utvalg av spiselige vekster i hagen din. Bra at salaten får stå i fred for sneglene.

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har dyrket på flere plattformer for å unngå snegler, noen i drivhuset, noen i potter ute, og noen i høybedet. Så langt har det gått fint :)

   Slett
 5. Før eller siden finner man et sted de spiselige vil vokse, og kan være i fred for utøy :) Fikk sansen for gulerøtter i potte! De vil vokse i pallekarm hos meg, i motsetning til squashen, som i år stortrives direkte i jordsekk i en murerbalje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så lenge siden jeg har hatt squash, kanskje jeg skal prøve igjen til neste år (husker jeg hadde i store potter på terrassen for mange år siden) :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Det är så trevligt att gå ut i trädgården och plocka in grönsaker och kryddor. I år är inte mina odlingar så fina, vet inte riktigt vad det beror på.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det blir opphold lenge nok til at jeg får plukket inn litt salat i løpet av dagen :)

   Slett