lørdag 18. juli 2020

Pluggplanter

Jeg kjøpte noen pluggplanter tidlig i vår, var litt usikker på om jeg kom til å klare å holde dem i live til de kunne plantes ut, det gikk på et vis, men jeg kunne sikkert fått dem både kraftigere og tidligere om jeg hadde gjort litt større innsats. Det er noe med at det skal skje så mye på våren, at de som bare står der og ikke sier noe blir litt overlatt til seg selv. Har vært litt av det hos meg i år.

Lofus (Lophospermum erubescens) med de røde klokkene har jeg ikke hatt før, den henger i en krukke utenfor inngangsdøren. Den spanske margeritten til høyre har forresten overvintret fra i fjor.  

Georgine (dahlia coccinea), Happy Days, jeg hadde lyst på noe med mørke blader. Holdt på å ta livet av den i prosessen, men det gikk bra. Kryperen foran er forresten en phlox og bak til venstre Høststorkenebb og en gul daglilje til høyre. 

Lyseblå Lobelia, dette bildet er tatt i  midten av juni. 

Og dette i midten av juli, godt den har vokst litt i hvert fall. 

Blå Nemesia, jeg har hatt den oransje i noen år, den har litt større blomster. 

Også en Nemesia. En Blåstråle var også blant pluggplantene, men den er foreløpig så liten at den ikke har rukket å bli fotografert. Jeg har hatt frøsådd Blåstråle tidligere, men det rare med dem er at mens en vokser kjempegodt kan en annen, som står rett ved siden av, bli "ingenting".

I dag er det regn her, men forhåpentligvis lysner det etter hvert. Ha en fortsatt nydelig sommerhelg. 

18 kommentarer:

 1. Ja, det er jo morsont å prøve seg på pluggplanter, for de har jo allerede fått en god start. Lyseblå lobelia er så vakre, men de er ikke så ofte å se som de vanlige blå.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Ja, nei, pluggplanter krever kanskje litt mer omsorg enn man evner å gi i travleste våronna. Men så blir man fristet! Begrenset meg til tre blå Bacopa i vår, og de begynner endelig å få litt størrelse. Blåstråle har jeg sådd med hell tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lett å bli fristet. Tror blåstrålen ble satt i et bed der mye ikke trives, kanskje jeg skal flytte den :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  En fantastiskt vacker dahlia med de mörka bladen, krukan är riktigt fin den med. Nemesia tror jag inte att jag har haft, den ser fin ut, och verkar finnas i många färger.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blir alltid så imponert av effekten når jeg er i hager som har planter med mørkt bladverk, har lyst på mer av det her også :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg

  Jeg har også rigtig gode erfaringer med plughplanter, det er ho også den billigste og hurtigtste måde at få de helt specielle sager på!
  Det ser da ud til også at være lykkedes ok hos dig!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo litt deilig å kunne fråtse i planter, men de krever oppfølging da. Jeg pottet om en gang, og satt dem på et kaldt soverom, og det fungerte helt perfekt, bortsett fra at jeg var litt sen med å potte dem om igjen, de stod jo der og var så fine som små :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  Jeg kjøpte også dahlia happy days. Men det var det ikke. Irriterende når du ikke får det som etiketten sier.Så fin den lyse lobelia er.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skikkelig irriterende,en kontrolletikett burde vært festet på potten, for den typen etiketter som stikkes ned mellom jord og potte kan fort forsvinne og så bli satt feil tilbake. Håper den var fin allikevel, den du fikk da :)

   Slett
 6. Fine bilder fra hagen din med ulike blomster, det ser riktig frodig ut hos deg.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en frodig tid både mht blomster og ugress :D

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Det er jo godt at plugg plantene har tålt litt dårlig oppfølging en periode. De ser jo riktig flotte ut nå. Har aldri hatt lobelia, men den lyseblå fikk jeg lyst til å prøve:-)
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, når de har hatt det litt tøft, er de ikke så godt vant :D Jeg liker veldig godt hengelobelia, og de trenger ikke å henge i en ampel heller, pleier å ha dem i vanlige krukker. :)

   Slett
 8. Pluggplanter er kjekt og ofte greier de seg selv, mens vi holder på med andre oppgaver. Nydelig og stemningfulle bilder!

  SvarSlett
 9. Hei Ingeborg!
  Kjenner igjen det der med at ting blir stående i små potter for lenge. Oh well - det blir som det blir. Koselig å holde på med og fint blir det nå likevel.
  Sådde lobelia og de kanter et av bedene nå. De ble også forsømt lenge.
  Ha en fin dag,
  Lena

  SvarSlett