søndag 5. august 2018

Luking og et nytt bed

Ja, jeg skulle bare luke litt mellom hellene på Tasseplassen, men plutselig var jeg i gang med å rense stien også, og før jeg visste ordet av det hadde jeg gravd bedet større. Jeg hadde jo tenkt på det lenge, men planen var neste år.

Jeg skulle egentlig bare rense mellom hellene på plassen i enden av denne stien, men plutselig var jeg i gang med selve stien også. Tror det er tre år siden jeg gjorde det sist. 

Det var ganske gjengrodd, så det var på høy tid, men det er sånn jeg har en tendens til å utsette, for det er skikkelig tungt arbeid. De lange bladene til høyre er en gul daglilje. Bak spaden en stormarikåpe foran muren med villvin. Midt i mot kamera blomstrer fortsatt klematis president, foran den en avblomstret storkenebb. 

Tagetesen er en av få blomster som lyser opp her nå om dagen. 

Gress, eller for det meste er det kanskje kløver, kløveren har klart seg veldig bra i tørken som har vært, i hvert fall det som blir skavet av blir brukt her til å rette opp plenen, tror det er andre eller tredje runden. 

Hostaene har vært ekstra fine i år, de har tålt tørken ganske godt. Foran en vivendelblomst. Vivendelen har også blomstret, og duftet, himmelsk. 

Det begynner å komme seg med hellene, men kanskje jeg skal ta resten av det grønne også, det er litt irriterende å klippe her. 

Som sagt, så godt. Plutselig har jeg fjernet gress og kløver på begge sider av stien nedover mot trapp og skjulet. På hjørnet av muren, ved siden av stormarikåpen, har jeg plantet lungeurt som hadde spredt seg litt for mye der den stod. Jeg må plante noe mellom hellene også, må ta en tur rundt i hagen og se hva jeg finner. 

Helt i enden tar plenen en litt umulig sving innover. Her inne er det mye skygge, men planen har vært å lage bed her, ja, til neste år, kanskje. 

Og plutselig var det faktisk gjort. Jeg har laget en renne mellom lavendelen bak mursteinene (som utgjorde den gamle kanten, men som jeg ikke tror jeg skal bruke her mer, de får en annen plass), og bort til det store bedet. Kanskje jeg skal lage en steinkant her, og så må noen av de innerste plantene flyttes lenger ut, og så må jeg flytte den planten fra der til hit, og den kan stå der, og ja, nå har det sluttet å regne og solen er framme, og da må jeg ut og jobbe videre. Fortsettelse følger.
Ha en fin søndag. 

16 kommentarer:

 1. I sidste linje forstod jeg hvorfor du luger og udvider dit bed. Det regner! Ellers var det svært at forklare din energi og lyst til nye anlæg.
  Jeg forstår godt den lille stump græs er lidt irriterende, så det er da en god idé at udvide staudebedet. Det skal nok blive flot med de store flotte sten i havegangen!

  Godt for dig med regn og arbejdslyst!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå begynner temperaturen å bli sånn her at det går an å få gjort noe i hagen :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Alletiders i fik regn!
  Ja det kan være noget af et arbejde at rense mellem stenene, men det ser godt ud - flot arbejde!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 3. Hei Ingeborg.
  Flott at du fikk regn! Her har vi fått 0,2mm :-( Deilig å bare holde på i hagen.
  En blir ganske inspirert når en holder på slik:-)
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er vi over på en normalsommer, med regn og sol om hverandre, og litt lavere temperaturer, selv om vi jublet for hver dag om den var i fjor :)

   Slett
 4. Hei Ingeborg!
  Kort sagt; herlig :)
  Det ble veldig fint!
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, gøy å holde på med, og da tar det litt av :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg.
  For en jobb du har gjort. En god følelse når det er gjort. Det ble fint. Heldig er du som kan få større bed. Jeg må nok klare meg med de jeg har.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er alltid kjekt når en plutselig ser en ny mulighet :)

   Slett
 6. Så fint, små gressyter er bare vansker å få klippet, mer blomsterplass er vel bedre. Kan denne med først i gang.. men det er jo haging gleden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ene tar ofte det andre, og mer plass til blomster er aldri dumt :)

   Slett
 7. Skulle bare...
  Fint med krokete (og nyrenset) sti!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn det begynner. Er glad i krokete stier :)

   Slett
 8. Det ble fint etter opprenskningen. :) Så koselig å se tagetesen som lyser opp! :) Tangerine gem, som jeg fikk av deg, lyser opp her.

  SvarSlett