mandag 30. juli 2018

Blomster på terrassen

Endelig er sørveggen malt og terrassen ryddet. Her kommer noen glimt.

Pletter i luften henger under utestuetaket, her får den både sol og skygge, men jeg må passe på og vanne. Dette er jo en plante som vanligvis bor inne, men den trives enda bedre ute, og kan også vanligvis overvintres ute i milde strøk. I år ble vinteren litt for tøff for den selv her i sone 2.

Disse pelargoniaene bor her i "vinduskarmen" i utestuen, til tross for at det ikke er noe vindu må jeg passe på og vanne her også. Det er jo ofte sånn i krukker at når plantene får tette "kroner" kommer ikke regnet til. Utenfor strekker kiwien seg, den har blomstret, men jeg ser ikke noe tegn til frukter.  

Trappetrinnet deler terrassen i to. Her holder en lavendel på å etablere seg, for et par år siden var den en liten frøsådd plante. 

Veggen er malt og espalieene har kommet opp igjen, Klematisen som er nyplantet sliter litt i varmen, det gjør hjortesumaken også, og kronen er mye mindre i år enn den pleier å være. 

Georginene har bare såvidt begynt å blomstre, og foreløpig bare de minste. Cannaen i den turkise tønnen har heller ikke begynt blomstringen, men lykkekløveren blomstrer kontinuerlig. 

Pelargonia Platinum tåler det meste. Bak står en sinkbalje som jeg bruker til å sette småkrukkene i for at de skal trekke vann skikkelig i tørken som har vært. Heldigvis har vi hatt litt regn den siste uken her.
Ha en fin ny sommeruke. 

8 kommentarer:

 1. Hei Ingeborg.
  Koselig du har det. Flott med gamle potter. Planter her også er mye mindre enn de pleier å være, og flere blomstrer ikke. Sånn er det bare i år.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det ingen streamline krukker med samme design, selv om jeg aller best liker terrakotta :)

   Slett
 2. Hej Ingeborg!
  Plättar i luften har jag inomhus, men den trivs inte riktigt, många torra blad trots att den får vatten. Mina krukplanteringar behöver nya växter som ersättning för minipenséerna. Pelargonerna som inte brukar trivas hos mig, ser riktigt fina ut i år. Platinum ser fin ut i vackra krukor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også å ha pletter i luften inne, men de trives sjelden veldig lenge, da setter jeg bare hele potten ut, i utestuen om det er vinter. Her overlever de i vanlige vintre, selv i små potter, en uke og to med minus ti går fint, selv uten snødekke, men i vinter var det nok en kombinasjon med mye og langvarig frost som tok knekken på dem, men det kan også være at det var den tørre våren og at jeg ikke vannet godt nok da. Jeg prøver i hvert fall igjen :)

   Slett
 3. Så fint det ble! Maling har vært tema her også i sommer. Og masse flytting av krukker, møbler og stæsj fram og tilbake. Nå er det bare nordveggen igjen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har litt mer igjen, ble stoppet av vepsebol på taket og litt forskjellig, men langtidsvarselet for august er oppløftende :)

   Slett
 4. Flotte og stemningsfulle bilder! Godt å være i mål med maling, det er som oftest et tiltak selv på tørre sommerdager. Gleder meg til å besøke hagen din om ikke lenge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i mål med sørveggen i hvert fall, og nesten ferdig med østveggen også. :)

   Slett