tirsdag 10. juli 2018

Rosesommer

I år er det rosesommer hos meg også. Jeg skrev om rosehagen til Brit Silgjerd i siste utgave av Hagen for Alle. Hun har 300 sorter, jeg har ikke på langt nær så mange, kanskje tretti, men kjekt er det når de jeg har blomstrer.

Ghislane de Felegonde har aldri vært så flott før, den er i ferd med å klatre opp i sommerfuglbusken ved siden av. Har nettopp vært på to ukers ferie og var redd jeg ikke skulle få se roseblomstringen siden det har vært så varmt og tørt, men det virker som om rosene liker seg i år. 

Kryprosen Amber Cover er flott i år, den blomstrer mye med sine ferskenfargede blomster. Har stått i denne store krukken på terrassen siden den ble plantet i 2016. Til høyre en hvit hengende lobelia og bak stemor. 

Denne røde rosen vokste i hagen da vi overtok, så jeg vet ikke hva den heter. Den har aldri vært så fin som i år, faktisk har jeg mange ganger vurdert å kvitte meg med den. Bunndekker er gul lerkespore. 

Denne gule stod her også. Den gamle blomsten minner kanskje litt om Peace? Den mørkegule mindre blomster tilhører samme rose.
Dette er de samme rosene sett fra motsatt side. 

Tror dette er Maidens Blush, men av og til blir en litt usikker når planter blir flyttet rundt. Den  er også veldig fin i år, men hvis den blir to meter, som lappen sier, kommer jeg til å slite med plasseringen.

Alkymisten er kanskje etter hvert en av favorittrosene, den vokser på leveggen helt øverst i hagen, og trives godt til tross for at den ikke har de aller beste vokseforhold i forhold til at jorden er litt steinete. 

Dette er austinrosen Crown Princess Margareta, den har foreløpig ikke hatt så mange blomster, men det kommer. 
 
Dette er Heritage. Den har pleid å komme veldig sent og kanskje bare med en blomst, men i år er den tidligere og flere blomster er på vei. 

Louise Odier ble flyttet i forfjor og sturet i fjor, sikkert både på grunn av flyttingen og regnværet, men i år trives hun. 

Dette er Reine des Violettes. To blomster på en høy stilk. Det er en buskrose så den blir vel mer buskete etter hvert. 

Helt nederst i hagen står L.D.Braithwaite, eller, den har lagt seg, midt oppi malurten. Mange roser har fortsatt ikke begynt å blomstre, så det er mye å se fram til. Ha en fortsatt fin kveld. 

20 kommentarer:

 1. Du fikk til dette med nye innlegg ser jeg :)
  Jeg visste ikke hva det kom av. Flotte roser hos deg! Her blomstrer de utrolig fort av pga.varmen. Roser er så fine, og det er jo noe en bare må ha i hagen. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, til slutt fant jeg ut av det :) Selv om det er fint så er det nok ikke så varmt her som på Østlandet, så rosene holder lenger enn om det regnet. :)

   Slett
 2. Hei Ingeborg

  Lækre roser, Ghislaine d Feligonde er en favorit også hernede:)
  Mange af de roser der er udviklet til de varme lande har jo profiteret af at det er heroppe europas varme er i år:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke noen tvil om at de foretrekker sol framfor regn i hvert fall :)

   Slett
 3. Hei.
  Flotte roser Ingeborg. Her er det også flott blomstring i år. I motsetning til ifjor da mesteparten råtnet bort. Heller sol enn mye regn. Fin kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat som oss tenker jeg, heller sol enn regn, selv om det hadde vært fint med en byge så jeg slipper å vanne i morgen. :)

   Slett
 4. Så riktblomstrende din Alchymist er! Nyt rosene og ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin i år, selv om den vokser mer eller mindre i ei steinrøys. :)

   Slett
 5. Hei Ingeborg. Så kjekt å se de nydelige rosene dine. Også her er det flott roseblomstring nå, og selv om tørken tar kraften fra mange av staudene ser det ikke ut til at rosene tarstor skadesv den. Ha en fin sommerdag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, de har nok dypere rotsystem, og det trenger de nå :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Så många vackra rosor du har, Alkymisten blir nog min favorit, så vacker färg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, min favoritt også, er fascinerende hvordan fargene skifter mellom fersken og rosa. :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg!
  Tenk jeg la ikke merke til at det var du som skrev i Hagen for Alle. Skal sjekke nøyere neste gang jeg leser bladet :)
  Så mange fine roser. Alkymist tror jeg må være min favoritt, men den er nok litt for tander for min hage.
  Fortsatt fin uke,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenker du herdighet, ja, den er bare herdig til sone 4. Har laget noen flere ting for Hagen for alle, men vet ikke når de kommer :)

   Slett
 8. For et nydelig rosehav. Det er ikke kvantitet, men kvalitet som gjelder når det kommer til stykket. Sistnevnte er det såvisst i din hage nå. Et vidunderlig syn. Bare å nyte.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her nytes det. Sitter i stuen og jobber om dagen, med utsikt direkte ut til rosene. :)

   Slett
 9. Så flott roseblomstring! Ghislane de Feligonde er en av de fineste jeg vet.
  Minner om Peace, ja. Virker som rosene trives med varme og fravær av regn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror definitivt at rosene foretrekker sol :)

   Slett
 10. Hei!
  Fantastisk roseblomstring hos deg. Hvordan får du det til? Her har rosene blomstret spesielt lenge. Rart i grunnen med så tørt og varmt vær.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det syns jeg også, at rosene blomstrer lenge, rart, men deilig. Været får ta all æren for roseblomstringen her i år tror jeg. :)

   Slett