onsdag 1. mars 2017

Vaser, vaser, vaser

Jeg er jo litt loppisfrelst og vaser er en av de tingene jeg ser etter. Har tidligere vist kisteskapet mitt som er fullt av vaser fra diverse loppemarkeder opp gjennom årene. Var på auksjon for noen uker siden og da kjøpte jeg noen rotekasser, som det faktisk viste seg at det var noen vaser i. Noen av dem kan du se her.

Masse koselige keramikkvaser, og i tillegg noen glassvaser. Det blå kruset med hvitt tror jeg at jeg skal ta på kontoret og ha penner i, så kan jeg pensjonere plastkruset fra KLM fra den gang jeg jobbet i reiselivsbransjen for kanskje 25 år siden. 

Denne syns jeg er så søt at den skal få stå framme litt selv uten blomster. 

Disse var med i en lott med fat og mugger, men jeg kommer til å bruke dem som vaser. Syns det var så artig at de var dekorert med insekter og ikke blomster, som jeg først trodde. Selv om dette var en auksjon gikk rotekassene mye rimeligere enn om jeg skulle ha kjøpt tilsvarende på loppis. 

Litt nasjonalromantikk. Artig vase med bunadsdekor, par som danser, spiller fele gjemte seg i en kasse. Den kan jo være festlig på 17. mai bordet.

Før samlet jeg på disse glassbeholderne til å sette blomsteroppsatser i, og nå fikk jeg faktisk noen flere, også noen jeg ikke hadde fra før. Kan ikke si jeg bruker dem så mye, men artige er de.

Den store, røde gulvvasen her var den eneste jeg kjøpte for vasens del. Hadde lenge ønsket meg en gulvvase som jeg kan ha store kvister i, og nå fant jeg den, uten et eneste skår og dyr var den heller ikke. Den beige bak og en annen fulgte med. 

Egentlig skulle jeg vært ute og plukket klosterklokker til en av vasene, men siden det øsregner ute blir det heller et lite glimt av en tulipanbukett som allerede står i stuen. Ha en fin dag.

22 kommentarer:

 1. Hei. Elsker å gå på loppemarked. Vi har flere gjenbruksbutikker her i byen. Alltid moro å gå der. Ikke så populært hos mannen, som mener vi har nok, men det synes ikke fruen. Likte veldig godt den røde vasen. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvorfor kjøpe nytt når det finnes så mange mye finere brukte ting. :)

   Slett
 2. Flotte vaser du har! Morsomt å samle på ting og tang :)
  Blomstervaser er jo veldig flotte, og bunadvaser har jeg aldri sett før.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med gamle ting som det går an å bruke, også ute, uten å være for redd for at de skal knuses. Bunadsvasen kommer jeg nok til å ta ekstra godt vare på. :)

   Slett
 3. Hei. Jeg er også veldig glad i loppis og gjenbruksbutikker, og kjenner veldig igjen mannens reaksjon på dette. Han mener også at vi har nok:) Flotte vaser! Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hørt at det skal være en stor og flott gjenbruksbutikk på Bømlo, var det Mosterhamn mon tro, men jeg har aldri vært i den. En gang skal jeg dit. :)

   Slett
  2. Ja, det er en stor gjenbruksbutikk på Moster, og en mindre på Bremnes.

   Slett
  3. Da blir det en tur dit i løpet av våren :)

   Slett
 4. Der var det mye fint! Det ser ut som norsk 50-talls keramikk noe av det. Stemmer det? Bunadsvasen og insektsmuggene var mine favoritter her. Heldige du!

  Hilsen Brit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg at det er. Mesteparten er signert, men jeg har ikke fått tid og satt meg ned og googlet ennå. Når en har tid er det veldig gøy og lærerikt også. :)

   Slett
 5. Her var det mange nydelige vaser, likte spesielt godt insektsmuggene og den med fuglen på som du ønsker å ha framme. Jeg er ingen loppis, da tror jeg mannen min hadde godt av skaftet. Vi kan begynne i egen kjeller, loft og trev i uthuset og dra fram ting fra to generasjoner før oss, som aldri kastet noe. Men jeg synes det er mye flott å handle på loppemarked...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mannen min er heller ikke så begeistret i utgangspunktet, men når jeg finner noe han kan bruke på kjøkkenet blir han veldig fornøyd. Du må ta vare på de gamle tingene du har lagret rundt omkring. :)

   Slett
 6. Hej Ingeborg!
  Alltid kul att göra fynd, och dina vaser är fina. Den med fågeln och de med trollsländorna blir mina favoriter.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlett
 7. Eg lika også godt å gå på loppemarked.
  Men så blir det gjerne litt for fullt i huset
  då, etterkvart.
  Du har funne mange fine skatter ser eg.
  Og klosterklokker er utsprotne i hagen ?
  då er det tidlegare hos deg enn her lenger nord
  på kysten.
  Takk for besøk på bloggen min.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, klosterklokkene har stått i blomst en stund nå, men krokusen er bare så vidt kommet. :)

   Slett
 8. Hei!
  Da har jeg endelig kjøpt boka di. Blir hagelektyre til helga :-)
  Lena

  SvarSlett
 9. Så flotte vaser! Her har vi loppisforbud. Etter å ha ryddet og solgt to gårder for noen år siden, er huset rett og slett fullt.
  Nå står nok en gang, tre kasser fulle med ting som skal til gjenbruk. Men vaser (og mugger)har jeg tatt vare på til blomster.
  Insektsvasene dine var kjempefine! De likte jeg godt. Vet du hvor de er laget? Om det er noe stempel under?

  God helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det står BT.J under og Norway, jeg har ikke fått sjekket mer opp rundt det. Ja, her er det også periodevis loppisforbud, og nå må vasene være veldig spesielle om jeg skal kjøpe flere :)

   Slett
 10. Fantastiske vaser du eier. En nytelse å se dem.
  Jeg elser keramikvaser. Så vakkert er mugger med øyenstikkere. Det vil være fint å gjøre en stor bukett blomstre inne :-))
  Nå snart begynne loppemarkeder langs elva her i løpet av våren i helgene. Det er vakkert å spaser langs der.
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Loppemarkeder er koselig, i går var jeg på et bruktmarked, men klarte å la være å kjøpe flere vaser :)

   Slett