fredag 3. mars 2017

Peonskudd og andre vårtegn

Etter en dag med snøvær er det nå igjen vårlig, måtte ta en tur ut midt på dagen i dag, så her kommer det noen bilder Men aller først peonen som jeg kalle dramaqueen, men som egentlig heter Nellie Shaylor og er kjøpt hos pionmannen. Den blomstrer selvsagt ikke ennå, men de røde skuddene er i ferd med å kikke opp av jorden. Når den begynner å blomstre er det virkelig sommer.

Nellie Shaylor er min favorittpeon. Allerede nå har de røde spirene brutt jordoverflaten, men ennå er det en stund til årets blomster kommer. 

Stinkjulerosen er litt mer rolig av seg, men den blomstrer allerede. Dette bildet, og alle under er tatt i dag. 

Her plantet jeg en storkenebb i fjor, bladene er allerede godt på vei, husker ikke hvilken det var, men skal komme tilbake til det, og selvsagt blomsterbilder siden. Jerngitteret tilhører en gammel vinballong. 

Vivendelen har små blader gjennom hele vinteren, men nå har de begynt å vokse. Det er ikke mye som er deiligere enn når de gule vivendelblomstene sprer sin deilige duft i sene sommerkvelder. 

Det er mange snøklokkebilder ute og går for tiden, men snøklokker er noe jeg aldri blir lei av å se på. 

Klosterklokkene er også flotte, og så mosen da. 

Da vi skiftet gjerde for et par år siden måtte all eføyene som før laget en vegg mot sør fjernes, nå er den på vei inn igjen og vi har satt opp et gjerde der den kan vokse uten å ødelegge det helt. 

Se hvordan den trenger seg fram, eføyen, det kommer ikke til å gå lang tid før det blir vanskelig å komme ut porten som vi har i leveggen i tilfellet vi må ut på den andre siden. Alkymistrosen som vokser her kommer nok også til å få konkurranse, men det går ikke an å jobbe mot eføyen når den først er etablert, da må det samarbeid til. 

De små gule pottepåskeliljene som jeg kjøper hvert år og planter ut etter blomstring er allerede i ferd med å komme i blomst. De døde planterestene tilhører en gul daglilje, jeg får vel starte med opprydningen snart. 

Hva er det som spirer i fuglematen? 
Helg igjen, det skal bli deilig, kanskje blir det litt rydding i hagen etter jobb i dag, for det er fint vær, men mørke skyer. All snøen fra i går er borte. Ha en flott helg.

24 kommentarer:

 1. Den peonen var nydelig, Ingeborg! Her var det meldt blå himmel og solskinn i dag, men det har vært regnbyger og overskyet hele dagen. Så planen min om å drikke kaffe og spise nystekte boller i solen, ble droppet. Håper på bedre hagevær i morgen! God helg til deg fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Her fikk jeg faktisk vært litt ute, håper du også får det i løpet av helgen. :)

   Slett
 2. Hos deg er det virkelig blitt vår! Flotte bilder og en nydelig pion. Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, etter en dag med snøstorm, er vårfølelsen tilbake igjen :)

   Slett
 3. Nydelig peon, ja! Peonspirer er så flotte når de kommer opp av bakken. Flotte snøklokker og klosterklokker!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skulle tatt bilde av dem, men orket ikke å legge meg helt ned på bakken for å få et fint et, begynner å bli lat :)

   Slett
 4. Hei. Den peonen er nydelig. Peonene begynner å komme opp av jorda her også. Venter på store mengder snø i helga. Uff. Nå må det snart ta slutt. Vil ha vår. Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper snøen går hos deg også snart, her varte den bare en dag, men ser det er meldt frost ut i neste uke også.

   Slett
 5. Så mange fine vårtegn :-)

  SvarSlett
 6. Flott "Dramaqueen" du har:) Mine minipåskeliljer er på samme stadiet som dine, og gårsdagens snø er borte idag. Jeg har hatt en god økt med raking i dag også, og begynner å se enden på denne bakken. Ha en fin helg Ingeborg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du også, satser på litt tid ute i hagen i helgen, men først skal jeg på kafe. :)

   Slett
 7. Oj, det er jo skikkelig vår hos deg allerede! Kjenner jeg blir litt misunnelig :-) Ha en riktig fin helg. Hilsen fra Maj Brit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,nå er det fint her, men fortsatt veldig vått i bakken, håper på litt sol :)

   Slett
 8. Du minner meg på at jeg må gå i hagen på jakt etter de "små" vårtegna. De er der jo! Ønsker deg en fin helg, og nå skal jeg kose meg med artikkelen fra hagen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå kommer vårtegnene virkelig for fullt, blir det varme nå kommer det til å eksplodere. :)

   Slett
 9. Så langt våren er kommet hos deg! Den røde peonen var veldig fin. Jeg har bare en hvit peon, som står nede i grønsakshagen, men jeg har veldig lyst på flere. I går var bakken dekket av 1 cm snø da vi våknet. Alt ble ikke borte og i kveld og i morgen har de meldt om mer, så jeg får bare fortsette med vårarbeid innendørs. Ha en fin helg Ingeborg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjelder å være tålmodig, selv om det er vårlig ute også. Litt og gjøre innendørs er det også, jeg holder på å tegne mitt nye drivhus. :)

   Slett
 10. Så heldig du er som har så mange vårtegn. Jeg bor i H-sone 3, men det er dårlig med vårtegn foreløpig. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kommer de nok snart, vårtegnene hos deg også. :)

   Slett
 11. Ja, vi bor i samme land, men det er enorme store forskjeller. Gleder meg voldsomt til snøklokkene.
  Nydelig peon.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å ha noe å glede seg til, og dere tar oss nok snart igjen. :)

   Slett
 12. Deilig med vårhilsen i hagen.
  Første klosterklokkene, her i nærheten er nasjonalparken og der kommer store områder med dette vakren vårblomst. Jeg ser frem til peon og
  før syrin :-)) så herrlig farger kommer mer og mer... snart. God søndag. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det som er drømmen å ha store felter dekket med snøklokker og klosterklokker. :)

   Slett