søndag 5. juli 2015

Dill i komposten

I år har jeg endelig fått til å dyrke flott dill. Det blir dill til sild, dill til reker, poteter, dill til alt mulig. Problemet er bare at det er ikke den dillen jeg selv har sådd som er blitt så fantastisk, den er heller beskjeden der den står i pottene sine. Dill på friland har jeg gitt opp, den blir spist av snegler, men dill i potter har hittil gått fint. Den beste dillen i år kommer imidlertid i potter der det i utgangspunktet er plantet helt andre ting enn dill. Men med kanskje ikke helt ferdig kompostert jord fra kompostbingen i pottene hva er det som spirer? Jo, dill. Husker vagt at jeg kastet noen gamle frøete dillhoder jeg ikke hadde bruk for i fjor.

Campanulaen er plantet i jord fra kompostbingen. Er ikke helt sikker på om den trives veldig godt, selv om jeg kniper blomsterhoder til den store gullmedaljen, så jeg har vurdert å plante den ut i bedet isteden. Men hva er det som kommer som et skudd i den ene enden av potten? Jo dill. Familien griner litt på nesen av at jeg kaller den kompostdill, men smaken er fortreffelig. Så nå får campanulaen også stå, i hvert fall til dillen er spist opp. 

Her i denne ampelen skal det egentlig vokse en blodbeger. Den er foreløpig ganske liten, men diverse andre vekster inkludert dill tar helt av.  Jeg har brukt min egen kompost i krukker i mange år, og er vant til å for eksempel få agurkurt i alle potter, men det er første gang dillen har vist seg på denne måten. Og jeg som syns dill er litt vanskelig.

6 kommentarer:

 1. Hei. ja da var du virkelig heldig!:) Du har rett i at dillen kan være litt vrien. Men jeg sådde på friland i år igjen, på et annet sted i hagen, og da gikk det bra. Da ble jeg veldig glad, for dill er noe av det beste jeg vet :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Förste året vi sådde dill gikk det kjempebra og vi höstet massevis. Siden har vi aldri fått det til igjen dessverre. Kanskje jeg burde kaste litt dill i komposten jeg også? :-) Hos oss pleier det å dukke opp tomatplanter i kompostjorden.
  Håper du får en fin ny uke i hagen!
  Klem Nora

  SvarSlett
 3. Så morsomt at det dukket opp dill der det ikke skulle være dill og at den er god å spise må jo være en bonus. Kanskje tingen er å dyrke dill i komposten?
  Ha en fin sommeruke :-)

  SvarSlett
 4. Gøy at dill popper opp her og der, hos deg! :) Dill er så godt! :) Har sådd litt for noen dager siden, og håper på noe dill til rekene snart.
  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 5. Heldige du ;-) Her har dillen blitt sneglemat. Ha en fin hageuke.

  SvarSlett
 6. Trodde bare det var meg som hadde problemer med å få til dillen, har jo lest at den skal være så enkel. Ja, jeg syns det er en ekstra bonus at det kommer så mye fin selvsådd dill overalt. Nå når jeg har begynt å kikke etter finner jeg små dillplanter over alt i de fleste krukkene der jeg har brukt kompostjord. Men i selve kompostbingen ser jeg ingenting, men problemet er vel at der er det snegler. Ha en fortsatt fin sommeruke i hagen.

  SvarSlett