søndag 12. september 2021

Høstblomstring

 Det er fortsatt mye som blomstrer i hagen, men så er det fortsatt ikke midten av september. Heldigvis fikk vi skikkelig regnvær i går, for her har vært tørt. 

Har kjøpt meg noen nye roser i høst, klarer ikke å motstå 70% rabatt, eller roser som etter å ha stått i en potte hele sommeren fortsatt har grønt bladverk og både blomster og knopper. Denne er en bunndekker som heter Lavender dream, foreløpig skal den stå i krukke. 

Darcy Bussell har startet blomstringen igjen etter en liten pause. I bakgrunnen den hvite Winchester Cathedral, som nettopp har blitt flyttet fra krukke til bed, og kvitterer med ny blomstring. 

Jeg tror rosen Julia Renaissance har blomstret med sommerens siste blomst. Ved føttene vokser Storkenebb Tiny Monster, og til høyre Lavendel. 

I vår dukket det opp en Ballblom som jeg ikke kan huske å ha plantet (bedet er ganske nytt), og nå kommer den jammen meg med ny blomstring. De lilla som skimtes bak er Høststorkenebb. 

Jeg har ikke hatt så mye Phlox i hagen, og denne høstphloxen har stanget litt med en stilk siden den ble plantet for en kanskje tre år siden, men i år kom det to stilker (jippi), og den blomstrer fortsatt. 

Duftertene ble ikke like flottet som i fjor, men disse har i hvert fall begynt å gjøre jobben sin. 

Jeg har tatt meg selv i å lure på hva som dufter så deilig i hagen, men det er selvsagt duftertene. 

I vinterhalvåret er det en gang her mellom to bed, men om sommeren blir gangen blokkert av en høststorkenebb. Det gjør selvsagt ingenting. 

Høststorkenebb og Villvin, som allerede har begynt å få høstfarger pga tørken. 

Sommerastersen har vært ekstra fine i år, de gløder i sollyset. Denne sorten heter Rainbow, og selv om de fleste er røde her, kommer den i flere farger. 

Det er lenge siden jeg har hatt solsikker i hagen, men i år ville jeg prøve å så noen rester av fuglefrø, det resulterte i to krukker med solsikker, som akkurat nå har blitt blomsterbuketter. Blomstene er fine, men bladverket har slitt litt i tørken. 

Selv jeg må innrømme at en fantastisk sommer går mot slutten, i går var det dagsregn, i dag er det opphold, men litt kaldere og mye vind. De første eplene er høstet. Allikevel kan det komme mange flere fine hagedager, og flere arbeidsoppgaver ligger der og venter. 

Ha en fortsatt fin dag! 

18 kommentarer:

 1. Lavender Dream kjøpte jeg i fjor, og den er plantet i bakken her. Det er en flott rose som jeg liker veldig godt. Flott blomstring hos deg, og dufterter må jeg huske på å så til neste år.
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lavender dream ser veldig lovende ut, gleder meg til å følge den til neste sommer. :)

   Slett
 2. Lavender dream er virkelig en dream. Og din sommerasters er vel nok flot, selv om vi godt ved, at høsten nærmer sig hastigt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, høsten kommer fort nå, men heldigvis er det ikke så lenge til neste sommer :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg!
  Det är en riktigt fin ros, du köpt. Mina luktärter har börjat blomma sent, de doftar riktigt gott. En vacker färg på din sommaraster, Vi har haft en grå tråkig och regnig helg, hoppas på lite sol och fint i veckan som kommer.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper på litt finvær til uken her også, er ikke så farlig med sol, men vindstille ønsker jeg meg alltid (det er det nesten aldri her) :)

   Slett
 4. Duftende erteblomster og roser pluss mye annet i hagen din. Det ser trivelig ut.

  SvarSlett
 5. Lavender.. låter som en fin ros och låga växter är ju väldigt bra att ha. Visst har sommaren varit underbar. Jag fick regn här också både lördag och söndag och det är jag väldigt glad för. Men nu skiner solen igen. Du har mycket som blommar vackert och då är det en fröjd att gå ut och jobba i trädgården.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en merker at fargene er tonet litt ned, men fortsatt supert å være ute, fin sol her i dag, håper det er like fint etter jobb :)

   Slett
 6. Hei Ingeborg.
  Lavender rosen er jeg også glad i. Jeg har etterhvert fått litt phlox i hagen. Veldig fin å ha sammen med roser. Vi håper på flere fine dager selv om vi nå trenger regn.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fikk litt regn i helgen, men nå er det meldt oppholdsvær i hele langtidsvarselet. Gleder meg til å se hvordan lavender rosen blir til neste år, og phloxen, kanskje det blir tre stilker :D

   Slett
 7. Ja, det ligner jo sommer stadigvæk, og du har meget at glæde dig over i haven. Dejligt med alle de vækster der klarer sig selv og dækker et stort område hvert år - som Geranier. Her magler vi også regn, så jeg håber du sender det sydpå, når du har fået hvad du skal bruge:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, ser ut som det kommer litt regn er framover, så da skal jeg prøve på det :D

   Slett
 8. Hei! Erteblomster er et barndomsminne som jeg må ha med meg hvert år. Jeg vet nesten ikke om noe annet som dufter så himla godt. Det blomstrer fint i hagen din. Blir imponert over alle rosene dine. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Et av mine første hagebarndomsminner, kanskje det første, er at vi sådde gule erter i melkekartonger i vinduskarmen. Blomstene ble jo bare hvite, men sammen med dem spirte nok den første hageinteressen :)

   Slett
 9. Der er en smuk efterårsblomstring i din have. Det er godt, at floksen er begyndt at gro, fra en til to skud er jo en fordobling, så hvis det bliver ved på denne måde, ender den jo med at blive en stor busk :) Det var først for et par år siden, at min interesse for floks blev fanget, og jeg købte nogle stykker. Hvis man husker at klippe blomsterne af, når de begynder at visne, kan man have glæde af blomstringen over meget lang tid.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig spent, tenk om det blir 4 stilker til neste år. Den gir veldig fin farge nå på høsten, fra kontorvinduet mitt ser jeg at den blander seg med en storblomstret margeritt :)

   Slett