mandag 27. september 2021

Blomstring som ikke nødvendigvis ser ut som høstblomstring

Når en først sitter på hytta og det er silregn og tåke helt inn til vinduene blir det tid til et ekstra innlegg på bloggen, og da av den siste ukas blomstring, som ikke nødvendigvis ligner på høstblomstring, men som er det. 

Månestråle eller Voksklokke, som den vel også kalles, blomstrer nå om høsten, og i år blomstrer den mer enn noen sinne, selv stormen her om dagen klarte ikke å riste av den blomstene (noe den ofte klarer). 

Storkenebb Tiny Monster blomstrer hele sommeren, og i fjor nesten helt til jul hvis jeg husker riktig. Det er akkurat som den tar skikkelig sats når det nærmer seg slutten. 

Jeg vil at Klematis Jackmanii skal klatre i dette plommetreet som egentlig skulle vært dødt, men som nekter å gi seg helt. De lilla i bakgrunnen er Mauretansk Kattost. 

Det er rart hvordan blomstene i dette innlegget er nyanser av lilla, tilfeldigvis ble det sånn, men det er mye lilla nå. I bakgrunnen her vokser en Oktoberbergknapp og rosen Rose de Rescht. 

Mauretansk Kattost tiltrekker seg insekter. 

Pasjonsblomsten står i en stur potte her, og klatrer oppover tauet. I den gamle utslagsvasken står en krukke med Fuksia Blue Sarah. 

Den er fin den blå og lilla pasjonsblomsten, og det var mye enklere å plukke den ned fra tauet da den skulle inn enn jeg trodde. 

Pasjonsblomsten vokser på skapveggen til puteskapet, som står i utestuen, den trenger mye vann og heldigvis får den litt regnvann når det serveres fra sør. 

Ved inngangsdøren vokser denne fuksiaen, den trives veldig godt, men viser det fort når den ikke får nok vann. 

Ha en fin ny uke, jeg håper på et litt finere vær i morgen, da blir det i tilfellet litt "skogsdrift". 

25 kommentarer:

 1. Dejlige blomster, du viser. Månestråle er en af mine yndlingsblomster, og jeg ville ønske, jeg havde plads til den.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, månestråle er kjempesøt, har sin beste blomstring her hos meg i år. Den må du prøve å få plass til :)

   Slett
 2. Jeg falt pladask for din lilla pasjonsblomst! Husker du navnet på den? Nydelig farge på den.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin. Jeg tror den heter Passiflora Violacea. Veldig enkel å overvintre inne. :)

   Slett
  2. Takk for svar. Er du intressert i å bytte bort noen stiklinger av den? Du kan få stiklinger av den hvite min i bytte hvis du er intressert :)

   Slett
  3. Jeg har aldri prøvd å ta stiklinger av denne typen plante, men jeg kan godt prøve :)

   Slett
  4. Det er bare å klippe av noen skudd. Jeg har lykkes best med toppskudd, men det går sikkert med annet avklipp også. Så bra :)

   Slett
 3. Hej Ingeborg. Den Mauretanska Malvan har jag sått och den blommar så fint nu, bättre än i värmen i somras. Den har en härlig färg. Din Passionsblomma år mycket vacker. Gillar de lila tonerna, så vackra.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den holder lenge. De høyeste jeg hadde av Mauretansk kattost ble lagt flate i stormen forrige uke, men jeg har også en del lave, det har vært stor høydeforskjell på dem i år, men alle har blomstret over forventning :)

   Slett
 4. Fine bilder av blomstringen i slutten av september i hagen din.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk om sommeren kunne vare evig, men på den andre siden er det alltid godt med en pause også :D

   Slett
 5. Ja, jeg forstår godt behovet for at kigge på solrige blomsterbilleder, når du sidder i en tåge-sky på hytten!
  Dejlige farver på dine høst-blomster, både klematis og katost, passionsblomst og fuksia, men også den lille ukuelige Tiny Monster, der alle ser ud til at trives så godt i din have.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror Tiny Monster er det beste plantenavnet jeg vet om :D

   Slett
 6. Hei ingeborg! Det er innmari fint med de fiolette nyansene som dukker opp forskellige steder i hagen. det er fint med slike "røde tråder" Her har det regna mer eller mindre i hele dag. Det er dumt at det ikke kan jobbes så mye i hagen, men dette trengte vi virkelig. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Regn her også, men ser litt blå himmel så kanskje kommer jeg meg ut senere. Ja, jeg liker også sånne "røde Tråder". :)

   Slett
 7. Hei Ingeborg.
  Månestråle er en vakker sensommer staude. Her har den blomstret siden begynnelsen av august. Apotekerkattost er et fint innslag i hagen, og godt at den blomstrer lenge.
  Kos deg på hytta selv om det regner/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er jeg hjemme igjen, regn her også, så jeg har ikke fått sjekket om det fortsatt er blomstring igjen i månestrålen, men håper været gir seg. :)

   Slett
 8. ‘Tiny Monster’ er en dejlig storkenæb. Den lange blomstringstid tæller til dens fordel, og de pink blomster lyser så smukt op i efterårshaven.
  Din Malva er også fin. Er selvsåning et problem?

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har pleid å ha kattosten i en krukke på andre siden av huset, der har den ikke spredt seg, så det blir spennende å se om det forandrer seg nå når den står i bed. :)

   Slett
 9. Med lite tanke och planering kan hösten ge oss jättefin blomning. Du har några väldigt fina exempel. Och jag blir påmind att jag ska gå ut och se till min vaxklocka - jag tror den blommar nu :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har det vært en del regn og vind her, er overrasket over hvor mye som fortsatt holder koken :)

   Slett